Bilaxten kullanımı

  • Sayın hocam merhaba, bi hastaya bilaxten kullanım süresi için bilgi vermişşiniz buradan. 1 aydır önce geceleri sonra hafif gündüz e sarkan, özelikle yüz, kol ayakda olan, 1 sn süren, sanki üzerimde yürüyen, bayan bi kaşıntı var. uyuz olmadığım oraya cktı. airus rupafin asla işe yaramazken, bilaxten önerisi alıp içiyorum 4 gündür. maşallah kaşıntı yok. prospekaünden sabah, ac karnına, ve 2 saat yemek yememe kaydıyla için deniyor. illaha öylemi içelim? bu gece 1 saat sonrası yemek yedim. ilkkez yüzümde vs kaşıntı azda olsa oluştu. ben asla uzun süre kaşınıyorum. dokununca geçen bişey. ilaç hakkında öneriniz içme sekli nedir? Saygılarımla

  • Doktor Cevabı:

    İlaçların prospektüs bilgileri ilacın biyoyararlanımı, metobolite dönüşme şekli ve hızına göre belirlenerek hazırlanır. blaxtenin sabah ve aç karınla alınması etkinliğini ve biyoyararlanımını arttırır

    tarihinde cevapladı.
  • hocam cvb için teşekkür ederim. dermatoloji hocamız sinirsel dedi. çıkan sonuc şunlar. psikiyatriste gözük dedi. ilk başta hemen gidip antidepresan ile tanışmak doğru olur mu yoksa farklı bir hekim ile mesela sizin şehrinize gelmem bu tahlilde rağmen çözüm olur mu? yoksa bu tahlil ile antidepresan vb süreç için psikiyatr süreci mi başlamalı? hayırlı ailecek güzel bayramlar 17 temmuz 14:38 (Hemogram) % LYM 33,3 10 - 48 EO# l0,17 0.0 - 0.4 % Eo 2,3 0.0 - 4.0 BAS# 0,02 0.0 - 0.2 % Bas 0,2 0.0 - 2.0 PDW 10,8 0.0 - 99.9 P-LCR 21,3 RBC 6,19 4.6 - 6.3 NEU# 4,51 1.8 - 7.0 % NEU 58,4 18 - 78 HCT 53,6 40 - 54 HGB 17,2 13.5 - 18.0 WBC 7,71 4.5 - 11.0 LYM# 2,57 1.0 - 4.8 MCH 27,8 27 - 31 MCHC 32,2 32 - 36 MCV 86,6 80 - 96 MON# 0,44 0.0 - 0.8 % MON 5,8 0 - 8.0 16.07.2021 14:38 MPV 9,3 7.4 - 10.4 PCT 0,23 0- 1.0 RDW-SD 42,8 RDW-CV 14.0 PLT 249 150 - 450 ALT (SGPT) 43 0 - 66 KREATİNİN 0,90 0.4 - 1.4 GAMMA GLUTAMİL 18 TRANSFERAZ (GGT) 0- 85 AST (SGOT) 29 l0 - 37 Sedimantasyon (1 saat) 1.Saat 20 BUN ( Serum) 17 0- 23.4 GLUKOZ(AÇLIK) 102 74 - 106

  • Doktor Cevabı:

    Ürtiker ve benzeri deri kaşıntılı döküntülü hastalıklarda önce ilaçlar sorgulanır. hastaların kullandıkları ilaçlar döküntülü hastalık yapabilir. yine alerjik bünyesi olan kişilerde ev tozu, akar, çimen ve ağaç-polen alerjileri sorgulanıp gerekirse deri prick test yapılır. herhangi bir temas sonrası oluşan kaşıntılı kızarık döküntülerde kontakt dermatit düşünülmelidir. gerekirse yama testi yapılmalıdır. son dönem dezenfektan ve kolanyaya karşı, antibakteriyel sabunlara karşı bu durumu daha sık görmekteyiz. yine ürtikerde vücutta olan herhangi bir enfeksiyon (sinüzit, diş çürüğü iltihabı, idrar yolu safra kesesi böbrek iltihabı ) safra kesesi böbrek taşı sorgulanmalıdır gerekirse tetkik edilmelidir. bütün bunlardan sonra herhangi bir organik hastalık ve durum saptanmaz ise emosyenel stres açısından gerekli tedavi ve konsultasyonlar düşünülmelidir.

    tarihinde cevapladı.
  • iyi bayramlar ve cvb zahmeti için müteşekkirim. usanmadan onlarca soruya cevap veriyorsunuz. iyiki varsınız. 1.döküntü,kızarıklık vb kaşıntı yok. 2.batmalı ve hadi sürekli elinle kaşı diyeceğim bi kaşıntı da değil, 3.aniden batan, hatta gece birden uykudan sıçrayan, bişey geziyor hisii ile varlık göstermekte. 4.hirbir tahlil de negatif bişey. çıkmadı, ectopix m verildi. sabah süt diye. birde ara ara kullandığım exlipo üre verildi. ectopix m sürünce bariz geçiyor idi 2 3 gündür ve nihayet rahat uyudum taki bu akşam yine anlamsızca şuan batıyor. ama kaşımak yırtmak vs yok. özetle anladığım kadarıyla antidepresan süreci mi olcak? zaten 5 yıldır 10 mg cipralex içiyordum sebebi babamın hastalığı. tam bırakma aşaması 5 mg geçiş 2 ayda brakcaktım. snaırım psikiyatrist baska yol önerecek. olay anladığım kadarıyla dermatolojik vakada çıktı. Saygılarımla

  • Doktor Cevabı:

    Gece kaşıntılarında emosyonel stres ve psikosomatizasyon daha ön plandadır. sanırım psikiyatri ile daha net yanıt aşınacak. geçmiş olsun, i̇yi bayramlar

    tarihinde cevapladı.
  • sizle en son mesajlaşmamızdan beri 1 ay geçmek üzere hocam. şu anakadar zyrtec, allegra, allerset dahil hiçbiri. işe yaramadı. krem olarak excipial lipo ve soguk su duşu oda bazen bu krem bile sanki alevlendiriyor. şuan farklı bi hekime gidiyorum şehrimdeki. stilex, vb ne kadar krem varsa zerre faydasız.. şuan saat 12 20 ve ayaklar üzerinde bişey geziyor gibi.. atarax iç kurtul dendi. bu atarax tedavi mi ediyor yoksa o anlık öı işe yarıyor. son care psikiyatrist

  • Doktor Cevabı:

    Atarax hem antihistaminik hem de anksiyolitik bir ilaçtır.akşamları yarım tablet ile başlayıp 1 tablet şeklinde devam edebilirsiniz. etkili olmaz ise psikiyatri muayenesi şart görünüyor

    tarihinde cevapladı.
  • bugun saymaz isek 3 tablet aldım. 1 tam tablet iç dedi cildiye uzmanı hocamız.. dün akşam illkez sıfır kaşımtı. zerre uyku yapmadı bana. tamamdır bu süreçte verdiğiniz her cvb için minnettarım sizlere.. yakın zamanda tanışmak üzere sayın hocam saygılar sevgiler sunuyorum 🙏

  • Doktor Cevabı:

    Sedasyon yapmadı ise sıkıntı yok. geçmiş olsun, saygılar

    tarihinde cevapladı.
  • Sayın hocam merhaba, 14.08 de size durunun iyi olduğunu söylemişim. 11 08 den beriki. tablo : 11 ve 12 08b faydasız 13/ 18 agustos arası faydalı ve uyku basması hafif. 19 u aksam gene kötü ve hocamız 2 tablet e cık dedi. 19 20 21 22 23 24. 08 2021 tarihleri içinde 2 kere hafif uyku oda cok az. yine sıfır fayda. sadece Bikac gece exectopix m kremi ozellıkle ayak bileklerindeki batmaya 10.dk içinde fayda veriyor. asla tüm vücut harıl harıl kaşınmıyor. batma gezinti hissi hafif kaşınma. özetle 2 tablet atarax hatta uykusuzluk yapıyor. insanları mayıştıran ilaç.. sanırım iş antideprasan a gidiyor gibi.zaten bırakma aşaması 3 gün boşluk Bi, gün 5 mg cipralex. . 10 gün sonra kontrol var. size de geleceğim ardından ama durumum bu.

  • Doktor Cevabı:

    Muhtemel antidepresan ilaç dozunuz arttırılacaktır. psikiyatri takibinize aksatmadan devam ediniz

    tarihinde cevapladı.

Bursa Dermatolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :
Puan : 3 / Oy veren : 1 kişi

Diğer Hasta Soruları

  • Dudak içi kabarcık

    Dudağımın iç kısmında saydam baloncuk çıkıyor.mercimekten biraz irice dahada büyüdüğü oluyor daha sonra yarım saat içinde sönüyor ve hafifen kırmızılaşıyor .kırmızılaşan kısımlar beyazlamaya başlıyor yavaş yavaş daha sonra bölge tamamen beyazlıyor küçülüyor ufak nokta gibi beyazlık kalıyor.şişip sön...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Emine Dilek Bahçekapılı Yıldırım

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lazer sonrası

    Hocam merhaba ben lazer epilasyona gidiyorum, bacağımda seanstan 3 gün sonrasında da geçmeyen pembe mor irili ufaklı benekler var. deriden kabarık değiller. lazerden sonra bunların görülmesi normal mi ? hematolojik bi durumdan korkuyorum da.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hatice Erdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil hocam lütfen

    Hocam merhaba ben lazer epilasyona gidiyorum, bacağımda seanstan 3 gün sonrasında da geçmeyen pembe mor irili ufaklı benekler var. deriden kabarık değiller. lazerden sonra bunların görülmesi normal mi ? hematolojik bi durumdan korkuyorum da.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ümit Türsen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lazer epilasyon ben

    Hocam merhaba,ben lazer epilasyona başladım özel bir cildiyeci kliniğinde. alexandrite lazer kullanılıyormuş,benlerin üzerini kapatmıyorlar ancak. benlerin üzerine atış yapmıyoruz dedi ama imkansız gibi görünüyor,kırmızı ışık benlerin üzerine de geliyor. bu durum bir sorun oluşturur mu,evden gitmede...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ümit Türsen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yüzümde oluşan çukurlar

    Yüzüme yanlışlıkla bir şey dokunsa bile iz kalıyor. sivilce çıkıyor ellemiyorum, kendiliğinden kan toplayarak iz kalıyor. yüzümün her yeri kendiliğinden çukurlaşıyor (i̇lk kaşıntı hissediyorum sonra hemen orası kızarıyor ve iz oluyir ya da izler büyüyor). üniversite öğrencisiyim, moralim çok bozuk....

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Berkant Oman

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ağız içindeki aft

    Hocam merhaba , ağız içinde yaklaşık her 30 günde bir aft yaraları çıkıyor.tarih takibi yapıyorum . çözümü nedir neden çıkar ? hangi doktora görünmem gerekir? i̇yi çalışmalar.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Göksun Karaman

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ağız içi aft

    Hocam merhaba , ağız içinde yaklaşık her 30 günde bir aft yaraları çıkıyor.tarih takibi yapıyorum . çözümü nedir neden çıkar ? hangi doktora görünmem gerekir? i̇yi çalışmalar.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Emine Dilek Bahçekapılı Yıldırım

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ağızda aft ve lenf nodları

    Hocam selamlar ve sevgiler. 24 yaşında erkeğim. 4 yıldır çene altımda kemiğin arkasında şiş lenf nodları var. bunlar dışarıdan hiç belli olmuyor anca kafamı eğersem elime geliyorlar. bir yere yapışık gibi değiller rahatça oynuyorlar. 4 yıl önce keşfettiğimde sol ve sağ çenemin altında birer tane var...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zekai Pekkafalı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lütfen yardımcı olun hocam

    Çok teşekkür ederim hocam ilginize saygılarımla

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ebru Zehra Aygün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lütfen yardımcı olun hocam

    Değerli hocam kendim askeri personelin bulunduğum yerde dermatoloji olmadığı için sizden görüşünüzü rica ederim. hocam 10 gündür benim dilimin üstünde bazen üst damağımda yanma sızlama bazende huzursuz bir ağrım oluyor dilimin üstünde hocam bölge pirince benzeyen mercimek büyüklüğünde küçük küçük çı...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ebru Zehra Aygün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tekrarlayan mantar hastalıgı

    Iyi günler hocam ben erkegim 1 sene önce genital bölgemde mantar vardı ve sizin sayenizde kurtuldum hiç bi sıkıntım kalmamıştı taki geçen ay denize girene kadar ondan sonra genital bölgemde tekrar mantar çıktı sizin eski tedavinizde kalan ilaçları kullanıyom 2 ve 3 gün geçiyor sonra tekrar kızarma o...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Fatma Şahan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gıda takviyesi tavsiyesi

    Hocam merhaba ağızda ve genital bölgede oluşan hpv için ahcc veya başka bir gıda takviyesi önerir misiniz faydalı mıdır?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Emine Dilek Bahçekapılı Yıldırım

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • El parmagında ben

    Hocam merhaba umarım iyisinizdir 23 yaşında kadınım el parmağımın eklem yerinde yeni bir ben çıktı ama büyüklüğü normal bir ben gibi rengide öyle i̇lk çıkmaya başladığı zamanlar daha ufak ve rengi açıktı şimdi tam olarak rengi koyu normal bir ben gibi oldu el parmagında benin çıkması tehlikelimidir...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ümit Türsen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bilaxten kullanımı

    Sayın hocam merhaba, 14.08 de size durunun iyi olduğunu söylemişim. 11 08 den beriki. tablo : 11 ve 12 08b faydasız 13/ 18 agustos arası faydalı ve uyku basması hafif. 19 u aksam gene kötü ve hocamız 2 tablet e cık dedi. 19 20 21 22 23 24. 08 2021 tarihleri içinde 2 kere hafif uyku oda cok az. y...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hatice Erdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çok önemli

    Hocam merhaba erkek arkadaşım ve bende daha önce genital siğil çıktı ve yaktırdık. hpv dışında yapılan tüm testlerim temiz çıktı. benim size sorum şu ağzımda aft varken fark etmeden sevgilime oral seks yaptım. bu durumun herhangi bir tehlikesi var mı? (genital siğili yok)

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Erdal Gül

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x