Beze nasıl geçer

  • hocam 24 yaşında evli bayanım.sol kasık bolgemde ceviz buyuklugunde beze gibi bir şey cıktı.adet gunlerimde aşırı sancı yapıyor.yapılan PELVİK RENKLİ DOPPLER US İNCELEMESİNDE SONUÇ:((sol alt kadranda batın ön duvarı kas grubu içerisinde yaklaşık 30*19 mm boyutlarında düzensiz konturlu,heterojen iç yapılı hipoekoik solit kitle izlenmektedir((DESMOİT TİMÖR)) ne yapılması gerekiyor yazarsanız sevinirim.saygılarımla

  • Doktor Cevabı:

    Desmoid tümörler kas ve kiriş dokularından kaynaklanan çok ender görülen iyi huylu tümörlerdir. sıçrama yapmaz fakat büyüyerek çevre dokulara bası yaparak rahatsızlık verir. tekrarlama olasılığı yüksek olduğundan büyümeye eğilimi olan tümörlerin çıkarılması uygun olur. çıkarılma işleminin tamlığı, yani kitlenin çevresinde sağlam doku ile birlikte çıkarılması önemlidir. daha önce sezaryen ile doğum yaptıysanız ve bu kitle ameliyat kesisi bölgesinin yakınında ise o girişim ile ilişkili olabilecek başka olasılıklar da düşünülebilir ayırıcı tanıda. ayrıca kitlenin ağrılı olması bu ikinci olasılığı düşündürüyor. elinizdeki tetkiklerle izmir'e gelme şansınız varsa bunlarla birlikte değerlendirip daha iyi yorum yapabilirim. bu mümkün değilse bulunduğunuz yerde bir genel cerrahi kliniğine başvurmanız uygun olur. saygılarımla. doç dr tuğrul tansuğ (232)4219064 - (532)2435403

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Tiroid tsh serum yüksekliği

    Merhaba hocam. benim 23 aylik erkek çocuğum var. yaklaşik 1,5 yil kadar kabizlik şikayetimiz var yapilan tahlillerde son üç sonucunda 1. tahlil sonucu tsh 7,12 cikti. (referans araliği 0,7-5,97).sonrasinda çocuk endokrinolojisine gittik. 2.tahlil sonucu tsh 10,51 cikti. (referans araliği 0,7-5,97)....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Graves hipertroidi geçer mi

    Hocam 1 sene önce tesadüfen guatr ve nodül varlığı tespit edilmis olup endokrin e gittigimde ultrason sonucu her iki tiroid lobunda ve isthmusta büyüğü sag lob latralde yaklaşık 1.5 cm icerisinde kistik açıklıklar içeren multpl noduler dikkati çelmiştir.(mng) boyun yumusak dokuları tabidir cevresel...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yardim talebi

    Merhaba hocam ben eray akça 40 yaşındayım, sorunlarım var; kasıklarda sağ testiste künt vasıflı şiddetli ağrı ve yanma mevcuttur. testislerde sağda 5,9 mm ve solda 4,6 mm damar genişlemesi ve reflü akımı mevcuttur.sağ testiste 3 mm kist mevcuttur. kasıklarda sağ ve sol tarafta lenf bezi şişmesi mev...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ali Hatay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yardim talebi

    Merhaba hocam ben eray akça 40 yaşındayım, hasatenenize gelmek sizden randevu almak istiyorum.sorunlarım var; kasıklarda sağ testiste künt vasıflı şiddetli ağrı ve yanma mevcuttur. testislerde sağda 5,9 mm ve solda 4,6 mm damar genişlemesi ve reflü akımı mevcuttur.sağ testiste 3 mm kist mevcuttur. k...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. İbrahim Buldu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid incelemesi

    Cevap için sağolun hocam. tekrar test yaptırdım 1 buçuk ay sonra en son tsh sonucum bir öncekine göre düşüşte bir önceki 3,37 iken şuan 1,44 çıktı ,, t4 sonucum 14,14 çıktı. doktorum tekrar 1 buçuk ay sonra çağırdı şuan için ilaç vermeyi uygun görmüyor. şişliği hala elle hissediyorum. bu şişlik tiro...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sedat Akyol

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kulak problemim

    Selam, bende graves hastalığı ile tanıştım teşhis bu şekilde kondu. tsh önce yavaş çalışıyordu ilaç aldım 20 gün, hemen kestik sonrada hızlı çalışmaya başladı. şuan tedavi görüyorum. benim kulağımla birlikte sorunlarım başladı. kulağım içinde bir bombe var darbe görsem patlarmış doktoruma göre 3 ke...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Anal fussur

    Hocam anal fussur ameliyati olalı 42 gün oldu ağrılarım geçti ama akintim ve camasirim ıslanmasi geçmedi zamanlami geçer yada çözüm yolu varmidir sosyal hayatım bozuldu hocam şimdiden teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Sezai Leventoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 16 aylık bebeğim yürümüyor

    Hocam slmlar..kızım 16 aylık poposunun üzerinde ellerinden destek alarak tüm evi turluyor...dar alanlarda emekliyor örneğin sandelye arasından geçerken...kalça kontrolünde tip 2 a çıkmıştı .bir ay çift bez kullandık ..sonra tip 1 a çıkmıştı.hala yürüyemeyince endişe ediyoruz...ne yapmalıyız,hangi da...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Tülin Köksal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Prolaktin ve hipofiz mr

    Merhaba 24 yaşında ve bekarım. adet olmayınca doktora gittim prolaktin değerim 69 çıktı hemen dostinexe başladık.hipofiz mr raporum se t1 sagittal ve koronal, postkontrast sagittal ve koronal planda alınan görüntülerin incelenmesinde; sella normal olarak izlenmiştir. hipofiz gland sol yarımında 3x...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lenf iltihaplamasi

    Hocam merhaba benim bir buçuk ay önce boynumda ağrılı bir şişlik oluştu iki hafta sonra kbb doktoruna göründüm elle muayenesinde lenf iltihaplamasi dedi antibiyotik yazdı emzirdigim için kendiliğinden gecedebilir geçmezse ilacı kullan dedi. ben de agrisi hafifleyince geçer diye ilacı kullanmadım . ş...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakan Cıncık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipofiz yetmezliğine

    Hocam merhaba 5 yaşındaki oğlum kraniofaringioma ameliyatı oldu ve hipofiz çalışmıyor ameliyat olalı 6 ay oldu diyabetis insipidus oldu ileride hipofiz çalışabilir mi ve diyabetis insipidus geçer

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Göğüs ucumda diğerlerinden farklı olan kabarcik şeklinde oluşumlar

    Merhabalar benim sağ ve sol göğüs ucumun kenarinda yağ veya süt bezesine benzer bir kac tane kabarcıklar vardı. bunlar uzun zamandır var ve 30 yaşındayım.genital bölgemde siğil olduğu için sezeryan doğum yaptım. şu an bebegimi emziriyorum.gögusumdeki oluşumlar için hamilelikte cildiyeye gittim bunl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mide kücültme yayla

    Iyi günler, -adim nevzat yayla , yurt disi almanya , kizim 20 yasinda ögrenci 120 kilo , yaz tatilinden firsat olmasi, ve mide kücültmeyi istiyoruz. dogru bir karar ise hemen ugulamak isteriz. tafsiyelirinizi ne olur? bize iletisim tel. 00491732040634 ve watsapla, veya e-mail: nyayla@arcor.de ad...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Neşet Köksal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lekelenme tarzı kanama ve adet düzeni için doğum kontrol

    Merhaba 25 yaşında bekarım 3 aydır adet olamıyorum olduğum zaman da az kanamam geliyor diye doktora gittim önce adet söktürücü sonra dienillee verdi ama kilolu olduğum için daha fazla kilo aldırır diye korkuyorum en hafifi yasminn diye biliyorum sizce hangisi daha iyi ? hangisinin daha az yan etkili...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Testiste bezeler

    Hocam merhaba. 18 yaşındayım. 3-4 gün önce sol testisimim üst tarafında epididimise yakın 2 tane beze fark ettim. bundan 1 hafa önce kontrol ettiğimde yoktu, hissetmemiştim. bir tanesi aşırı küçük, baş parmağımın tırnağının arasına girecek kadar. diğeri ise bir bezelyenim çeyreği kadar. bu iki beze...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x