Beyinde problem?

  • Hocam merhaba size bir konuda danışmak istiyorum. Tabi görmeden ve muayene etmeden yorum istemek çok doğru olmasa da yapabileceğim konusunda yönlendirme yaparsanız çok mutlu olacağım. Yaşım 32. Bundan 6 yıl evvel testis ca atlattım. Son 1 aya yakın zamandır alt çene bölgemde ve dudaklarımda bir uyuşma var. Konuşurken güçlük çektiğimi hissediyorum. Bunun için benden beyin MR ve bu MR'a göre ardından Beyin venografisi istendi. Sonuçları paylaşıyorum, değerlendirirseniz çok sevinirim. Saygılarımla. 1) BEYİN MR: Her iki lateral ventrikül trigon kenarında milimetrik perivasküler mesafe ektazileri izlenmiştir. Pons sağ yarısında lineer şekilli gelişimsel venöz anomali dikkat çekmektedir. (Diğer bulgular normal olduğu için yazmadım).2) BEYİN VENOGRAFİ: İnferior satürasyon bandı ile arterial akım bloke edilmiştir. Elde edilen kaynak kesitler MIP tekniğiyle rekonstrükte edilmiştir. Superior sagittal sinüsün trasesi, kontur , kalibrasyonu doğal izlenmekte olup superfisial serebral venler ve Trolard venini alarak torküler herofiliye dökülmektedir. İnferior sagital sinüsün de trase, kontur , kalibrasyonu doğal izlenmiş olup sinüs rektusa dökülmektedir. Ayrıca sinüs rektusa Rosenthal veni ile internal serebral veni alan Galen veninin karşı taraf veni ile birleşerek döküldüğü görülmektedir. Sinüs rektus torküler herofilide sonlanmaktadır. Torküler herofiliden itibarensolda transvers sinüste akım gözlenmemiştir. Sol transvers sinüste trombus mevcuttur. Solda juguler vende akım gözlenmemektedir. Sağtransvers sinüsün trase, konturu muntazam izlenmiş olup her iki transvers sinüs de patenttir.

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba, görüntüleme çalışmalarında beyin mr ında doğumsal bir anomali dışında sorun görünmüyor ancak venografide beyin içinda sol yan toplardamar ve sol ana toplardamar içlerinde pıhtı olduğu ve sol ana toplardamarın tıkalı olduğu bildiriliyor. hastalık öyküsü ile birlikte değerlendirildiğinde prostat ve testis ca olgularında yaklaşık %5 oranında alt çeneye metastaz olabiliyor. bu durumun mutlak surette araştırılması yerinde olur. geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam merhaba, 32 yaşındayım. Bundan yaklaşık 6-7 yıl evvel Testis CA atlattım. Beynimde yer alan "Torküler herofiliden itibarensolda transvers sinüste akım gözlenmemiştir. Sol transvers sinüste trombus mevcuttur. Solda juguler vende akım gözlenmemektedir" sorunu nedeniyle yaklaşık 5 buçuk aydır kan sulandırıcı (Coumadin 5mg) kullanıyorum. Her ay düzenli INR takibi yaptırıyorum. Fakat son zamanlardaki COVİD-19 salgını ve geçmiş testis CA rahatsızlığım nedeniyle hastaneye gidip gitmeme konusunda endişelerim var. Doktoruma da ulaşamıyorum.Bana bu konuda ne yapmam gerektiği konusunda bilgi verir misiniz? Buradan bu şekilde bilgi istemenin çok doğru olmadığını biliyorum ama başka bir şey gelmiyor aklıma. Ocak ayında INR (1,41), Şubat ayında INR (1,64), Mart ayında INR (1,76) olarak çıktı. Şimdi Nisan ayının başında tekrar gitmem gerekiyor. Gitmem şart mı hocam? Bağışıklık sistemim çok kuvvetli değil. O nedenle endişeliyim. İlacı da haftanın 5 günü 1,5 tane, kalan 2 gün de 1,75 tane kullanıyorum. Fikir verirseniz minnettar olacağım. Teşekkürler, saygılarımla...

  • Doktor Cevabı:

    Tekrar merhaba, özel bir durum söz konusu değilse inr değerleriniz düşük görünüyor. normal koşullarda 2-3 aralığında olması gerekir diye düşünüyorum. ancak bu ayarlamanın yapılabilmesi için daha sık tetkik yapılması gerekecektir. eğer hastane veya laboratuvara gitme konusunda tereddütünüz var ise coaguchek gibi evde kullanabileceğiniz bir cihaz edinebilirsiniz. geçmiş olsun..

    tarihinde cevapladı.

Antalya Nöroloji uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Böbrek taşı

    Merhaba doktor bey, yaş 29, kadın. yaklaşık 1 ay önce şiddetli sağ böbrek ağrısı ile akşam saatlerinde acil servise başvurdum. tomografide 2 tane böbrek taşı düşürdüğüm çıktı. aynı zamanda böbrekte büyüme ve idrar birikmesi çıktı. doktor, ürolojist arkadaşına danıştı, büyüme ve idrar birikmesinin d...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hamilelik var mıdır ?

    Dr. hanım merhaba kız arkadaşımla 20.01.2020 tarihinde sürtünmeli bir ilişkimiz oldu onda kıyafet vardı boşalma oldu vajinaya geldi mi emin değiliz. yumurtlama günündeydi. ilişkiden 15 gün sonra yani 05.02.2020 tarihinde adet oldu 5 gün sürdü. ilişkiden 45 sonra yani 04.03.2020 tarihinde kanda gebel...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Melahat Atasever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kürek kemiği

    Hocam ben 18 yaşındayım ve bunndan 9 ay önce koltuk değneyi ve kırıkçı çıkıkçıya gitiğimden beri kolumu yukarı kaldıramıyorum ve kaldırmaya çalışsamda omzum ve kürek kemiğim izin vermiyor ve kaldırmaya çalısdamda kürek kemiği dışa doğru çıkıyor ve bundan 7 ay önce emgde c5 6c6 7 radiküllerde etkilen...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Göz kapağı

    Ameliyat olmak istiyorum peki fiyat alabilir iyim doktor bey

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ali Ofluoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Duphason gebelik

    Doktor bey merhaba lütfen cevap verin 1.sorum ben 6 hafta 2 günlük hamileyim doktor duphason verdi kanamam veya başka şikayetim yok bu hapı içmek zorunda mıyım içmezsem bebeğim tutunamaz mı acaba 2. sorum da lamictal 25mg kullanıyorum folik asiti günde kaç tane almalıyım

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik riski

    Merhaba doktor bey. yakaladık 3 ay önce erkek arkadasımla anal ilişki yaşadık. boşalma oldu ama ön vajinaya gelmedi ve hemen sildik. üstüne 2 kez adet gördüm ama bu ay gecikme var. komik biliyorum ama gebelik riski var mıdır?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mr çekimi sonucu

    Merhaba.6 yıldır ms hastasıyım .geçen gün kontrol amaçlı ilaçsız ve ilaçlı m.r. çekildim.beyin m.r. ımda yeni ve aktif plak oluşumu yok.sadece 3 plağım vardı.onlar da biraz daha küçülmüşler.omuriliğimde hiç plak olmadı.fakat geçen gün çekildiğim m.r. da ilaçsız olan görüntülerde hareketimden dolayı...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ev re 1 gliotik

    Hocam annem 60 yaşında. nörolojik açıdan bir sıkıntısı yok ama 60 yaş dolayısı ile ve annesine alzhemir var diye mt çektirdik. mr sonucunda tek siyah yazan yerler var. oda şu. evre 1 ile uyumlu iskemik gliotik odaklar görüldü. diğerleri normal. bu durum nedir? sonuçları gösteremedik.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kanser belirtisi

    Doktor bey yaşım 20.halsizlik ile gittim.direkt bilurubin 0.47(0-0.40) yüksek,,total birubin 1.47 (0.1-1.20) yüksek ,, ldh 262 (109-245) yüksek ast 17 alt 10 folat 4.19 (5.2-20) düşük üre 23 (15-45)ve pct 2.91(1.08-2.82) yüksek. tam bir ay sonra tahlil yapıldı alkalen fosfataz 85 (40-150) ggt 14...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kreatinin dusuklugu

    Doktor bey 23 yaşındayım kreatinin değerim. 0.5 cıktı bu neden olabilir ne yapmam gerekir böbrek yetmezliği midir korkuyorum tskler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Bak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 5 aydır regl olamıyorum.

    Kutay bey merhaba, 29 yaşındayım, bekarım. 10 senedir hipotiroid hastalığım var.düzenli takip yaptırıyorum. yaklaşık 10 ay önce diyete başladım ve 4 ayda 11 kilo kaybederek 59'dan 48 kiloya düştüm, boyum 162. bu sürede spora başladım, bazen günde 2 saat süren sporlar yaptım ve beslenmeme de ekstrada...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Beyin mr raporları

    Hocam ben 18 yaşındayım 1 yıl önce çektirdim beyin mr raporu sağ forantal bölgede forantal artiumdan öne ve kortekse doğru uzanım göstermiş kortikal heterotopi ile ilişkili bulgular izlenmiştir buna bağlı sulkus yapısal değişikler izlenmiştir ve eeg raporu normal sınırlardadır . ve şimdi yeni çekt...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Pelvik ağrı

    Merhaba doktor bey bir sorum olacaktı. 22 yaşındayım bakireyim. kendim orgazm olunca sol alt karında 4-5 defa batan bir ağrı oluyor ağrı batıp çıkıyor gibi. 5-6 sn sürüyor. adetlerimin de kanama miktarı azalmıştı bikaç senedir. ama düzenliydi. sol overde paraovarian kist var. 2 sene önce ca-125 bakı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mr sonucu hk

    Hocam merhaba ,11 yaşında kızım var . bir süredir basım dönüyor diyor , beyin mr çekildi sonucu paylaşıyorum izninizle . önemli birşey mi çok endişe ediyorum başlık seçmek zorunlu olduğu için başarısı sectim hocam başarısı yok kızımda. çok teşekkür ederim saygılarımla rapor içeriği sayın meslektasım...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Canan Yıldırım

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelikte ilaç takviyesi

    Hocam merhabalar eşim 12 haftalık hamile doktor kontrole gittiğimizde kalsiyum vitamin omega türü ilaçlardan tam 5 tane verdi bunlar çok değil mi düzenli beslensek ilaçlara gerek kalır mı ( maltofer gol,decavit pronatal,calcımax d3,magosit 365) ayrıyetten folbiol ve prldam dr kullanıyor. hocam merak...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Melahat Atasever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x