Beyinciksarkması

  • merhaba hocamben şiddetli başagrısı ve başdönmesinedeniyle dr a gittim emar cekildim beyincik sarkması çıktı chiari tip 1 15mm yazıyo bu ameliyat oluncakboyuttamıdır ameliyatolunmazsa zararı var mıdır ilerler mi ne gibi rahatsızlıklar verir bana hocam

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba nurdan hanım, chiari 1 eğer belirti veriyorsa ameliyat önerilir. sizin durumunuzda şiddetli başağrısı ve başdönmesi belirti kabul edilebilir. bir de mutlak ameliyat gerektirdiği durumlar vardır: kafa içinde sıvı toplanması (hidrosefali) veya sirengomiyeli denen ek hastalığa neden olması durumları. geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.
  • hocam şimdi benim durumum ameliyatık mı

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba nurdan hanım, muayene etmeden ameliyat gerektirip gerektirmediğini bilemem, şiddetli baş varsa ameliyat öneririm. geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Beyin Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Anal fissür

    Hocam daha önce 5 kez fissür ameliyatı oldum.yine tekrarladı.en son gittiğim doktor orada kötü ve sert bir doku oluşmuş dedi ve o dokuyu alıp doku kaydırma ameliyatı yapıcaz dedi.hocam ne yapmalıyım.bu ameliyat risklimi.rahata kavuşabilecekmiyim.ameliyattan sonra dışkıyı tutamama durumu oluşurmu.bir...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Sezai Leventoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ampuller kanser

    Doktor bey yaşım 20.halsizlik ile gittim.direkt bilurubin 0.47(0-0.40) yüksek,,total birubin 1.47 (0.1-1.20) yüksek ,, ldh 262 (109-245) yüksek ast 17 alt 10 folat 4.19 (5.2-20) düşük üre 23 (15-45)ve pct 2.91(1.08-2.82) yüksek. tam bir ay sonra tahlil yapıldı alkalen fosfataz 85 (40-150) ggt 14 (0-...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Hacı Murat Çaycı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kilo sorunu yaşayan

    Hocam merhaba,ben 45yaşindayim,boyum 162cm,kilom 95tir,hep şişman olarak hayatımı yaşadım,diyetler yaptım,5kg gitti,7kg geri geldyildir tip2 diyabet tanısı kondu,hipertansiyon da var,2013 yılında doğum yaptim,safra kesesi ameliyatı oldum 7yil önce,kilolardan bir türlü kurtulamiyorum,dr bey sizi bir...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nurullah Bülbüller

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tomografi sonucu

    Ameliyat ile alınsa bir riski var mıdır hocam birşey cıkmazsa bile o şişlik rahatsız edicek beni kafatasının dışında şişlik ice doğru değil dışa doğru şişik

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Candan Hundemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyun mr kist

    Hocam son olarak özür dileyerek soruyorum. nasıl anlaşılacak iyi huylu olup olmadığı ? takip mı edilecek ?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yunus Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciğer nodül

    Hocam meraba covid19 şüphesiyle çekilen bt de covid19 negatif çıktı ancak radyoloji uzmanı btde koyu harflerle yazılan yazıları yeni farkettim. muayeneyi acil doktoru yaptığu için bunları yorumlamadı bir göğüs hastalıklarına görünmemei söyledi. 39 yaşındayım ve ailede kanser geçiren kimse yok 6 yıl...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Orhan Yücel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Boyun mr kist

    Hocam merhaba. boyun mr çektirdim. c2 vertebra köprüsünde yaklaşık 5mm fokal lezyon odağı izlenmektedir. (kist) bulgular olası benign ve nonspesifik ozelliktedir. yazıyor çıkan sonuçta. önemli mıdır hocam ne yapmam lazım?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yunus Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide ulseri ve ankisiyete

    Merhaba doktor bey rahatsizligimicin ozun dilerim benim size bir sorum var midemde ulser var 1 kac ay tedavi gordum fakat yanit alamadim ayrica agir ankisiyete sorunum var ve cipralex 20 mg antidepresan kullaniyorum uzun yillardir sizce tedaviye yanit alamamamin sebebi ciprelex isimli antidepresan o...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Hacı Murat Çaycı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yunus Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Boyun fitigi

    Tekirdağdan yaziyorum memurum genel saglikbsigortam var muayene ucreti ve ameliyat ücreti ögrenebilirmiym. sorunum boyun fıtigi

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sağ ayak bileğimi rahat kaldıramıyorum

    Merhabalar,bugün gün içerisinde koltuğa oturduğumda sağ ayak bileğimi rahat kaldıramadığımı farkettim.yürümeye çalıştığımda ise sağ ayağım yere daha sert düşüyordu.yürüyüşüm dışardan anormal gözükmese bile ben anormalliği hissedebiliyordum.akşam saatlerinde bu sorun biraz daha hafifledi.topuklarımın...

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Güven Çıtak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Makat çatlağı

    Hocam iyi çalışmalar . iki ay sonra bi sınavım var fakat ağrıdan dolayı dersin başına geçemiyor hatta oturamıyor .çok araştırdım ama kayda değer bilgiler edinemedim hocam.maksat çatlağı için ameliyatı mı yoksa botoksu mu tavsiye edersiniz . her ikisinde de iyileşme süresi ne kadar

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Çiftçi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hemoroid basur

    Fatih bey merhaba. korona günlerinde hastaneye gitmekten çekiniyoruz bu yüzden buradan iletişime geçmek istedim. benim anüs bölgemde dışarıdan görünecek küçük bir şişlik var. herhangi bir acı hissetmiyorum ve sindirim sistemimde bir sorun yok ancak bu şişlik kabızlık yaşadığım bir dönemde oluştu ve...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Çiftçi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 40 dk oksijensiz

    Dayim kalbkrisi grcirdi 40dk oksijensiz kaldi beyini 3 x kalbi durmus ve simdi yogumbakimda yatiyor uyanma sansi var mi almanyadan yaziyorum

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nezih Oktar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Diş apsesi sonrası dişin kullanımı

    Merhaba hocam benim kanal tedavili bir dişim (büyük azı) var. bu dişimin 3 sene önce apse yapmasından dolayı doktor antibiyotik kullanımı sonrası çekilmesi gerektiğini söyledi; ancak antibiyotik sonrası iyileştiğinden gidip çektirmedim çünkü sonuçta ana dişim ve dışı sağlam. çekilmesi gerektiği söyl...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Dt. Ender Burhanoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x