Beyin tümörü

  • Hocam iyi günler. Benim 6 yaşında yeğenim var ve beyin sapında tümör var. Beyinden aşağıya doğru omuriliğe metastaz yapmış. Beyindeki tümörün büyük bölümü alındı az bir şey kaldı. Tümörün cinsi medulloblastoma. Şuanda radyoterapiye başladı ve yanında düşük dozda kemoterapide uygulanıyor. Bize öneriniz nedir? Yapabileceğimiz başka bir şeyler var mıdır? Fitoterapi açısından neler yapabiliriz?

  • Doktor Cevabı:

    Iyi gunler, su andaki tedaviniz cok uygun. tedavi sonrasi fitoterapi uygulamak mumkun olacaktir. cok gecmis olsun

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam şuanda beslenme açısından ne tavsiye edersiniz özellikle bağışıklığını güçlendirici olarak?

  • Doktor Cevabı:

    Apiterapi, yani ari urunlerini oneririm. bunun yaninda aromaterapi ozellikle tedavi yan etkilerini ve uyku gibi sorunlarini cozmede etkilidir. mutlaka tedavi yapan hekiminize de danisiniz.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam cevaplarınız için sağolun. Apiterapi ve aromaterapi ürünleri için önerebileceğiniz bir site veya bir yer var mı? Çünkü bu tarz ürünlerin sahteleri piyasada çok bulunuyor.

  • Haklısınız hocam. Hocam bu arada ben size beslenmenin şuanda NG den olduğunu söylemeye unutmuşum. Dediğiniz apiterapi ve aromaterapi ürünlerini bu yolla. Alabilir mi? NG den neler verebileceğimizi de pek bilemiyoruz. Bu konuda sıkıntılar yaşıyoruz. Şuanda büyük çoğunluğu mama ile besleniyor.


İstanbul Radyasyon Onkoloğu uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Mds hadtaligini

    Degerli yener hocam benim hemograminin sonucu lokosit 11.08 normali 3.8 10 rbc4.07 normal hemograbin 12.5 hematokrit 38.8 mcv 95.4 normali 80.95 plt 333monosit 0.59 normali 0.24.0.36neu#8.46 normali 1.56 6.13 hocam bu tahlillere göre mds yada aml olabilirmi hocam benden bu testti istediler aml ngs...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tetonoz aşısı

    Kolay gelsin hocam. 1 ay önce tetonoz vuruldum bugün yine elime hafif bir çivi battı kanama bile olmadı tekrarı gerekir mi? aşı takvimim 2014:1doz 07.2019:1doz 12.2019:1doz

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Multiple myelom

    Hocam multiple myelom yani ilik kanseri kan testinde belli olurmu sırt ağrısı sebebiyle kan testi yaptırdım temız cıkmıstı

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Pankreas karaciğer safra hastalığı ?

    Merhaba hocam karın ağrısı ve sağ kaburga altında sırta vuran ağrı yüzünden acile başvurdum. kaburga altımda doluluk hissi vardı. doktorun bastırdığı anda şiddetli bir sancı ama bıraktığı anda yoktu doktor safra kesesi iltihabından süphelendi ve çok detaylı şekilde tahlil ayrıca tüm batın tomografi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Papiller korsinom

    Tiroit kanseri merhaba hocam 18 yaşında ki kızım 6 kasımda total tiroidektomi ameliyatı oldu sonuç papiller karsinom klasik varyant çıktı ve 2 ay sonra atom tedavisi için gün verdiler. ameliyattan önceki ultrasonda nodül boyutu 20x15mm idi.bir ay sonraki kontrolde sintigrafi sonucuda şöyle total ti...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Radikal nefrektomi patoloji

    Merhabalar hocam,babam 77 yaşında,8 aralık 2018 tarihinde sağ böbrek radikal nefrektomi ameliyatı oldu,1 yıllık kontröllerinde bir sıkıntı çıkmadı çok şükür.patoloji sonucuna göre kanserin nüks ya da metastaz yapma durumu var mıdır?yanıtınız için şimdiden teşekkürler makroskopi 18*12*7 cm boyutl...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolon kanseri

    Hocam saygilar esim 9ay evvel kolon kanserinden ameliyat ve 6aylik kemo tedavisi gordu 6ayda bir kontrole gidecez merak ettigim icin soruyorum hosgorunuze siginarak eger kontrollerde tekrar olursa nasil bir tedavi uygulanabilir kolonoskopiyle temizlense. olurmu yoksa tekrar ayni durumumu yani ameliy...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kanseri acil

    Hocam memede farklı top gibi bazen daha yayvan kimi yumuşak kimi sert kitleler hissediyorum ergenliğimden beri şimdi 21 yaşındayım.genel cerrahi 2 kez gördü ve usg 3 ay önce tertemiz çıktı.şimdiye kadar ciddi bir meme kanserine yakalanmış olma ihtimalim var mı 3 ayda?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Hacı Mehmet Ulusal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Rahim ağzı kanseri şüphesi

    Merhaba hocam size sorum olacaktı 13 yıllık evliyim yeşil akıntı ve ilişki sonrası kanama şikayetiyle 8 ayda 3 kez smear testi ve hpv prc testleri yapıldı hepsinde atipik hücre anormalliği ascus bakteriyel vajinis çıktı hepsindede hpv negatif ti tabi arada kolposkopi yapıldı hafif hücre bozukluğu va...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Yakup Yalçın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ca degerleri

    Hocam benim 2 aydır sol kol agrısı parmagımda uyuşukluk var norolojinin verdigi ilaclarla agrım gecti fakat uyusukluk devam ediyor elim şiş durumda emar cekildi bir sey yok fıtık var boyunda dediler kan testi yaptılar sonuclarım ca 19-9 degeri 71.85 ca 15-3 degeri 34.96 ca 72-4 degeri 67.33 cıkmıs s...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yanetki psikolojik mi yoksa gerçek mi

    Sayın hocam merhaba. 38 yaşında 179 cm boyunda 94 kg ağırlığında bir erkeğim. prediyabet, karaciğerde hemanjiom, bacaklarda venöz yetmezlik dışında sağlık sorunum yok. erkek tipi alopesi için finasteride kullanıyorum. bu ilaç bende erektil disfonksiyon, libido azalması, ejakülat volümde düşüş...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Zafer Gören

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Malign phyllodes

    Iyi günler hocam. 41 yaşındayım. kasım ayı sonunda geniş eksizyonla aldirdigim ve trucat biyopside fibroadenom ön tanili lezyona malıgn phyllodes teşhisi kondu. biyopsi raporunda 4 ve 3 toplamda 7 cm lik bir kitleden bahsediliyor. tümör kenarındaki salim meme dokusu su kadardır denilmiyor ancak sını...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tarık Zafer Nursal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolonoskopi ve perferasyon

    Hocam çok teşekkür ederim sizler gibi değerli dr larımız oldukca inşallah herkes şifaa bulur.bugün değerli bir genel cerrah uzmanina gittim 24 gün olmuş perforasyon olması mümkün değil dedi fakat karindaki bu şişlik ve gerginlik neden gitmedi acaba kolonoskopiden sonra oldu çünkü.bağırarak konuşunca...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Bülent Tuğrul

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Idrardan kan gelmesi

    Iyi günler hocam. babam iki yıl önce prostat kanseri ameliyatı oldu ve sonrasında işın tedavisi gördü. belirli aralıklarla kontrolleri yapıldı. herşey yolunda giderken idrardan kan gelmeye başladı. sistoskobi yapılıp yaralar yakıldı fakat kan artarak gelmeye devam etti. tekrar aynı işlem yapıldı bir...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakkı Perk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Cevap veriseniz sevinirim hocam

    Hocam duedonel ülser mide ülser ve mide kanseri öyküsü malt lenfoma öyküsü demişsiniz bakıldığında ülser çıkmalmıştı ve ailemden öyküsü derken mide kanseri yok ve malt lenfoma öyküsü anlamadım ama ailemde mide ile bagirsak ile ilgili hastalık yok hocam şuanda rahatım hocam tedavi edilmesi ge...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yusuf Akcan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x