Beyin mr yorumu

  • merhaba hocam yasım 29 benim arasıra çene kayıyor diye norolojiye çıktım muayanede yüz felci birsey yok dedi ama yinede MR Çekelim dedi bugun mr sonucu çıktı daha doktora gösteremedim önemli birsey var mı hocam sonuç :Opis badania: KRANİAL DİFFÜZYON MR Tetkikinde: İnceleme tekniği: DW spin eko aksiyal Bulgular: Ponsta ve beyin sapında, serebellumda, serebral parankimde diffüzyon kısıtlaması gösteren akut iskemik lezyon ayırd edilmemektedir. Opis badania: Sayın Meslektaşım Hastanıza yapılan KRANİAL MR incelemesinde: Teknik: Aksial T1, aksial FLAIR,aksial T2, sagital T2 Bulgular: Dördüncü ventrikül normal büyüklük ve konfigürasyondadır. Vermis ve beyin sapı tabii sinyal yoğunluğunda ve formasyondadır. Mezensefalon, pons ve medüllooblangata normal değerlendirilmiştir. Her iki serebellopontin köşe, internal akustik kanal, 7 ve 8. sinir segmentleri, kohlea ve vestibül düzeyi normal değerlendirildi. Serebral beyaz ve gri cevher sinyal ayırımı tabi olup, patolojik sinyal değişikliği saptanmadı. Konveksite sulkusları hasta yaşı ile uyumlu genişliktedir. Korpus kallozum normal sinyal yoğunluğunda ve formasyondadır. Perikallosal patoloji tespit edilmedi. Hipofiz glandı ve pineal gland lokalizasyonu normal değerlendirilmiştir. Her iki oküler bulb, retrobulber alan, optik sinirler ve oküler kaslar normal kalınlıkta ve sinyal özelliği göstermektedir. 3. ventrikül lateral ventriküller arasına uzanım göstermiş olup kavum vergae varyasyonu göstermektedir. Orta hat yapılarında sapma izlenmedi. Kavernöz sinüsler normal genişliktedir. Bilateral internal karotid arter petröz-kavernöz segmentleri, bazivertebral arter, willis poligonu arterleri normal kalibrasyonda ve patent akımla uyumlu flow-void sinyal özelliğindedir. Paranazal sinüs ve mastoid sellüler aerasyonları tabiidir. Açıklığı sağa bakan septum deviasyonu izlendi. Sağda nazal pasajı daraltan konka hipertrofisi izlendi. Saygılarımızla, cevabı verirseniz seviririm iyi çalışmalar hocam

  • Doktor Cevabı:

    Çekilen difüzyon mri ve kranial mri incelemelerinde korkacak herhangi bir bulguyla karşilaşilmamiştir. saygilarimla.

    tarihinde cevapladı.

Konya Beyin Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Gözümde ki arpacık

    Merhaba doktor bey,benim gözümde arpacık çıktı çok fazla şişti geçmedi randevu olmadığı için doktora gidemedim.1 ay öyle gezdim en sonunda eczaneden damla aldım 15 gün kullandım şişliği gitti şu an da gözüm de kırmızılık var.o geçmedi doktora gitmeli miyim ? ya da damlayı tekrardan eczaneden alıp ku...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Şeyhmus Arı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide yakınmalarına karşın sorun görülmemesi

    Merhabalar hayri bey, bundan üç ay önce tüm vücutta yanma, çarpıntı ve terleme ile acile gittim. öncesinde mide problemim vardı. kalple ilgili sorun yoktu. sonrasında dahiliye uzmanınca yapılan kan, ultrason ve idrar tahlilleri neticesinde b12 eksikliği çıktı. hap kullandım. bugün gastroentereloji’d...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sakral gamze

    Hocam merhaba 40 aylık ikiz kizlarim var. her ikisindede sakral gamze var bunun için 4 aylıkken beyin cerrahiye götürdüm. önemli görünmüyor ama emar cekelim içimiz rahat etsin dediler ultrason falan önermediler. anestezi nedeniyle emari çektimedik. su an akıntı falan yok tüm gelişimleri normal. am...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sibel Kılıçaslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yüksek ldl değeri

    Merhaba doktor bey .yaşım 21 ve 17yaşımdan beri her sene yaptırdığım kan tahlillerimde ldl kolestrol düzeyi 125 ile 170 arasında çıkıyor hep.sanırım bu damarlarda tıkanıklık yapıyormuş. bunu yeni öğrendim ve öğrendiğimden beri yediklerime daha dikkat etmeye çalışıyorum artık.küçüklüğümden beri sporl...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Enfeksiyon kas erimesi yapar mı

    Merhaba hocam 6 aydır vücudumda seğirme karın ağrısı ve bacağın iç kısmında incelme var karın ağrısı ve seğirme aynı anda başladı bel emr iğnesiz emg ve kan tahlilim normal segirmem karın ağrısıyla beraber oluyor beni endişelendiren bacağımda incelme var size sorum acaba enfeksiyon kas erimesi ve s...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kudız aşısı

    Merhaba doktor bey benim kedi tırmalaması olayından dolayı 28 gün önce kuduz aşısı oldum ama 28 gün sonra bu gün uyduğum odaya ben uyurken yarasa girmiş tekrardan aşı olmama gerek varmı

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Turan Uçkun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sürekli bulantı ve öğürme

    Teşekkür ederim hocam. 27 yaşındayım. şişkinliğim büyük abdestimi yapsam dahi geçmiyor. çünkü tam olarak yapamıyorum. çok nadir sabah uyandığımda yapabildiğim zaman biraz rahatlama oluyor oda kahvaltı yapana kadar. genel de kabızım derim ama tam kabızlıkta olmuyor günde 3 kere tuvalete çıktığım oluy...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bas agrisi

    Hocam merhaba ben hergun bas agrisi yasiyorum mr da birsey cikmadi.bazen hafif bazen siddetli agrilarim oluyor.ama bugun sabah uykudan uyaninca hapsurdum ve birden alnimda agri olustu basima yayildi hafif zonklama ve hareket edince zonklama tarzinda bir agri var baska birsey yok agri disinda.interne...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sağ el güçsüzlük

    Merhaba hocam eeg sonucumda anormallikler var. benim şikayetlerim 2 gün önce sabah kalktığımda sağ elde ani güçsüzlük var ve titriyor.elimi sanki sıkamıyorum çok kuvvetli ve elimin üstü çok ağrıyor ayrıca 4-5 saniyeden fazla olmamak şartıyla seğirmeler oluyor özellikle kuvvet uygulama durumunda. i...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Vücudumun tüm her yerinde kas seğirmeleri

    Hocam bundan 2 yıl önce yolda yürürken ayağım kaldirima carpip demir korkuluğa sağ kaşımi çarpmiştim bu sorunlarda yavaş muhtemelen boyun düzleşmesi felan 2 yil onceden başladı örneğin ilk zamanlar çok az seğiriyordu günde 1 felan kulak çinlaması felan yoktu daha sonra bi anda 1 sene öncesine kadar...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sibel Karaca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Antı hbs yüksekliği

    Doktor bey hayırlı günler ellerinizden öpüyorum öncelikle ben kan tahlili yaptırdım da sonuçlarım anti hiv 0,17 s/co,anti hcv 0,05 s/co,anti hbs 622 s/co doktor bey böyle allah korusun aıds gibi bir sorun yok değil mi tahlillerim temiz mi bundan 1 sene önce test olmuştum temizdi ama ben ne olur ne o...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Geç döllenmede regl kanaması olur mu

    Merhabalar doktor bey 2 ay üst üste aynı gününde aynı miktarda ve aynı uzunlukta regl görmüş bir kadın, geç döllenme durumuyla karsılasabilir mi? geç döllenmede adet kanaması görülür mü?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ali Enver Kurt

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hamile miyim

    Çok teşekkür ederim doktor bey iyi günler 😊

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sizce bakire miyim

    Doktor bey yaşadığım şehirden dolayı muayene olmaya gidemiyorum ben geçen sene tek seferlik bi yakınlaşma yaşadım erkek arkadaşım başını koyup çıkarıyordu girdiğini hissettiği gibi çıkarıyordu yani bi zorlama söz konusu olmadı kanamam olmadı benim içim rahattı ama internetten böyle bozulabileceğini...

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Levent Mıhçıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yorgunluk ve kas güçsüzlüğü

    Alt 135 (0-41) ast 56 (0-40) anti hcv negatif hbsag negatif tsh 1.81 (0.270-4.20) total kolestrol 207 (0-200) trigliserid 220 (0-200) alp 53(40-130) albumin 49(34-48) ggt 42(7-60) kreatinin 0.93(0.5-1.4) ure 29(10-50) total bilirubin 0.79(0-1.2) direk bilirubin 0.29(0-0.6) total protein 82(64-83) b...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x