Beyin kanseri

  • Hocam mrb size daha oncede yazdim zaman ayirip cevap verdiginiz icon coook tsk ederim yine bir konuda bilginize ihtiyacim var.babam 73 yasinda beyin kanseri glioblastom 4.beyine isin tedavisi ve 140 mg temosal kullandik.suan 30 gunluk arayi bi 8 gun kadar gectik cunku kan degerimiz plt dusuk cikti 100.o yuzden suan temodal kullanamiyor.1 hafta sonra tekrar kan verip o sonuca gore devam edecegiz.genel durumunda kendi isini kendi yapabiliyor kordexa kullaniyorduk bunu 2 mg kullaniyoruz sonra 1 mg kullanip birakacagiz.biraz halsizliginin oldugunu soyluyor bu kordexayi azalmamizdan kaynakli mi yoksa temodal kullanmadigimiz icin beyin nuks olayi olabilir mi?genel halsizlik sikayeti disinda simdilik bi problemiz yok .ilacli mr mart ayinda cektircez hocam.plt degeri yukseltmemiz icin oneriniz varmi tskler

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba, genelde birkaç haftalık ara vermelerin çok büyük olumsuzluklara neden olması beklenmez. plt düşüklüğü kanama gibi daha ciddi problemlere yol açar. bu değerin yükseltilmesi için özel bir öneri yok. temelde protein ağırlıklı beslenmenin katkısı olabilir. kordexa ve eşdeğer ilaçların azaltılarak kesilmesi sırasında halsizlik oldukça sık rastlanan bir yakınma. vücudun kendi kortizonları yeterli düzeyde yapılmaya başlayınca çoğu kez yakınmaların azalması beklenir. i̇yi çalışmalar.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam bu vucudun kendi kortizonunu uretmesi ne kadar zaman alir.kordexa keseli 3 gun oluyor halsizlik ve asiri uyku hali var bunlar ilacin etkisiyledir degilmi.ne yapmamizi onerirsiniz.

  • Doktor Cevabı:

    Usulüne uygun (3 günde bir %25 azaltma gibi) kesildiyse çok uzun sürmemesini bekleriz. daha hızlı kesildiyse süre uzayabilir. açlık kan şekeri bakılması da yararlı olabilir. i̇yi bir gün diliyorum.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam kordexayi 4 mg uzun bi sure kullandik birakmaya yakin kordexayi 2 mg 7 gun daha sonra 1mg 7 gun kullandik biraktik.bugun tam 1 hafta oldu kordexayi birakali.halsizlik ve uyuklama durumu devam ediyor tahmini bu durumda kac gun daha boyle surer .tskler.

  • Doktor Cevabı:

    Bazı olgularda uzun sürebiliyor yakınmalar başka etkene bağlı değilse. bazen 1-2 mg gibi bir test dexametazone dozu yakınmaların yanıtı için yararlı olabilir. i̇zleyen doktorunuzla görüşebilirsiniz uygulanmasında sakınca yoksa.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam 13 gun oldu bugun halsizlik istahsizlik ve uyku hala devam ediyor.7marttA ilacli mr cekilcek tekrarda kortizona azda olsa mg baslamak istemiyoruz.bu kadar uzun surmesi tumor nuks olabilir mi.yoksa bu halsizlik istahsizlik ve uyku durumu kortizon birakmamizdanmi.temodalda kullanamadik kan degerlerinden oturu.radyoterapiyle kullanmistik ama 1 aylik aradan sonra hala baslayamadik.yarin tekrar kan baktircax bu durumda kan degerleri uygun olsada temodal baslanirmi.

  • Hocam Lym% 42(19.1-47.9)mono0,72(0.29-0,95)lym1.97(1.26-3.35)bas0.02(0,01-0,07)rbc3.84(4,44-5,61)p-lcr20.6(18.5-42.3)mpv9.3(9.3-12.3)hct39.0(40.0-59.4)rdw-cv18.2(12-13.6)wbc4.69(3.91-10.90)eos%2.3(0.6-7.6)rdw-sd64.4(37.1-45.7)mcv101.6(81.8-95.5)mchc32.1(32.4-35)hgb12.5(13.5-16.9)mono%15.4(5.3-12.2)neu%39.9(41-70.7)plt155(166-308)pct0.14(017-0.32)pdw10.5(10.1-16.1)eos0.11(0.03-0.59)mch32.6(27-32.3)total demir baglama294(228-428)demirserum95(59-158)glukoz86(82-115)uıbcdoymamis demir baglama199(135-392)baso%0.4(0.1-1.2)neu1.87(1.8-6.98)hocam sonuclarimiz bu sekildecikti.hemoglobinin 12.5 olmasi yapiyor olabilirmi bu halsizligi falan onemlimidir bu dusukluk acaba?

  • Doktor Cevabı:

    Hemoglobin dahil kırmızı seri değerlerinde çok ılımlı düşüklükler var. i̇leri derecede halsizlik yapması beklenmez. bence değerler kemoterapi almasına engel değil. ancak son kararı doktorunuzun vermesi daha doğru. yakınmalarının hastalığına ya da kortikosteroid eksikliğine bağlı olma olasılığı daha yüksek. i̇yi çalışmalar.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam mrb babamin ilacli mr filmini cektirdik sonucta sag temporooksipitalde operasyona bagli doku degisiklikleri gorulmekte,sylvian fissür posterior komsulugunda boyutlari yaklasik7.2x7.4x8.4(APxTRxKK)mm boyutlarinda olculen nodüler tümoral yapilanma gorulmektedir.bu lokalizasyonda boyutlari yaklasik22x31.5x21.3(APxTRxKK)mm olculen periferal patolojik kontraslanma gosteren rezidu-nuks tumoral yapilanma ile uyumlu operasyon kavitesi izlenmektedir yaziyor.burda tek tumormu iki tumormu var acaba cyberkinefe yapilirmi oneriniz nedir acaba?cyberknife birden faxla yapilabiliyormu.tskler.

  • Doktor Cevabı:

    Eski görüntüleri ile karşılaştırmadan sağlıklı bir öneri zor. ancak kalıntı-nüks diye tanımlanmış. yani kalıntı tümör de bir olasılık. en doğrusu önceki görüntülerle birlikte değerlendirmek. tekrar radyoterapi konusunda, doz, alan gibi teknik bilgiler göz önüne alınarak coğunlukla ilk radyoterapiyi uygulayan merkez tarafından daha sağlıklı olarak karar verilebilir. eski bilgiler olmadan tekrar uygulanır demek hastanıza zarar verebilir. i̇yi çalışmalar diliyorum.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam mrb babamin mr sonucunda cikan 7mm kisima ve cevresine cyberknife yapildi.yalniz kemoterapi ilacina hala baslayamadik.trombosit degeri normalde sinir degerin 2 ml ustunde.(160 ise 163 gibi)babamda yasli oldugu icin kanama riskine karsi kullanmiyoruz temodali.doktorumuz kullanmayin dedigi icin baslamadik.acaba bu kemoterapi tedavisini radyosyon onkologumu yoksa tibbi onkologmu yapiyor.biz hep radyasyon onkologumuzla gorusiyoruz hic tibbi onkologumuz yok tibbi onkologami danismamiz gerekli ilac konusunda.tsk ederim.

  • Doktor Cevabı:

    Genelde gbm tanılı olgularda radyoterapi sonrası temozolomid tedavisini radyasyon onkologları tamamlıyor. ancak sizin hastanızda olduğu gibi kan değeri sorunları bulunanlarda tibbi onkoloji uzmanlarının görüşü alınabilir. aklınızda soru kalmaması adına bir tibbi onkoloji uzmanından 2. görüş alın bence. i̇yi çalışmalar.

    tarihinde cevapladı.

Muğla Radyasyon Onkoloğu uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Baş carpması

    Hocam merhaba ben 18 gün önce 40 km hızla motosikletten düştüm kaskım yoktu. başımın sağ tarafını asfalta vurdum ambulansla hastaneye gittim tomografide bişey çıkmadı çok şükür size sorum şu musadenizle ilerleyen zamanda subdural hematom gelisirmi yada farklı bişey gelisirmi? teşekkürler .

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Semih Keskil

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sonuçlarim

    Hocam iyi günler. yaklaşık 1 ay önce size beyin mrımı atmıştım ve anormallik yok demiştiniz. mr nf hastalığı şüphesiyle çekilmişti. 20 yaşındayım. şimdi de genetik test sonucumu bekliyorum. 1,5 ay kadar önce yaptırdım onu da. hastane sisteminde ve e nabızda tahlilim gözüküyor yani sonuç çıkmış. hat...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yunus Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kemik tümörü

    Sayın hocam mr sonucumda sol tibia proksimal metafizinde egzantik yerleşimli sagital düzlemde boyutu 5x2 cm ölçülen içerisinde ossifikasyon alanlarının bulunduğu tüm seknaslarda hipointens görünümler düzgün lobüle konturlu kitle lezyonu izlenmektedir.bunun dışında tektik normal sınırlardadır. sonu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bahtiyar Demiralp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hıpofız 3 mm sorunu

    Tskler hocam

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Alper Ergin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sallantı hissi

    Mehmet bey selamlar benim 1.5 aydır dizzines sallantı hissi tarzı şikâyetlerim var ara sıra başımın farklı yerlerine 5 10 saniyelik hafif ağrılar giriyor beyin mr ı çekindim kontrastsız herşey normal şükür bir damar sıkıntısı yada tümör olsa çıkardı değilmi anksşyetem de çok fazla bu yapabilir mi di...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Zileli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam mr sonucumu yorumlayabilir msnz? tümör ise cerrahi müdahale gerekir m...

    Hocam mr raporumu yorumlayabilir msnz? sağda temporal lobda silik kontürlü kortikal subkortikal alanda gri ve beyaz cevheri birlikte tutuan t1 hipointens, t2 ve flai̇r sekanslarda hiperintens diffüzyon kısıtlamayan ve kontrast tutmayan lezyon mevcuttur.hastanın 24/07/2021(bir buçuk ay önce) tarihli...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yunus Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Miyop uzak

    Hayır hocam damlasız muayene edildi. bir de rica etsem şunu sorabilir miyim, gideceğim kendi göz hekimime fakat kafaya takmam gereken nörolojik(tümör gibi) bir durum yoktur değil mi? şimdiden teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Sinan Göker

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Beyin atrofi

    Hocam 1-2 hafta baş ağrım olduğundan nöroloji dr gittim sağ göz üstü mr çektirdi raporda genişleme görünce beyin cerrahi görsün dedi gittiğim dr atrofi olduğunu ama tedavi ameliyat ilaç gerekli değil dedi yaşın 56 hiç bir fiziksel bulgu yok hastalığım yok kan değerleri normal sğrım yok benim kor...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Taşdemiroğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Beyin ameliyatı

    Merhaba hocam. annem 18 ay önce avm nedeniyle beyin kanaması geçirdi ve ameliyat oldu ameliyat esnasında da 2 kez kanama geçirdi 36 saat ameliyatta kaldı. 35 gün sonra uyandı. epixx ve epdantoin kullandı. i̇laçlı emarı egg'si temiz çıktı bir problemi yok. şu an sadece 250 mg epixx kullanıyor. 3 aydı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serhat Erbayraktar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Beyin atrofi

    Merhaba hocam mr sonucu 3. ventrikül çapı 11mm lateral ventrikül çapları 23 mm pons talamusta milimetrik laküner enfaktlar mevcut serebellar foliolar serebral sulkuslar ileri derece atrofi ile uyumlu belirginleşmiştir beyin sapı,gri beyaz cevher alanları ,bazal ganglionları normaldir posterid...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Taşdemiroğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adenokorsi̇nom

    Hocam mrb annem 72 yaşında 40 yıllık sikloraderma hastası.kontrollerinde bt'de 3,2 cm boyutunda timör tesbit edildi.göğüs cerrahı hemen lobektomi yaparak sol lobu aldı.onkoloğumuz ise başka tedavi vermedi takip istedi bu karar sizce yeterlimi lobektomi sonucu çıkan patoloji sonucu şöyle; tanı:...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Beyin mrg incelemesi sonucum

    Hocam merhaba beyin mrg sonucum solda pariyetal lobda perivenriküler derin beyaz cevherde yaklaşık 1cm çapında t2-flaır sekanslarda netsınır vermeyen fokal sinyal artışı izlenmektedir.ön planda pvl sekeli benzeri durumlarsöz konusu olup ayırıcı tanıda düşük olasılıkla demiyelinizan plak veya düşük...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nezih Oktar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Rahim kanseri

    İyi günler doktor bey. annemin karnında çok fazla ağrı ve şişkinlik vardı. genel cerrahiye götürdüğümüzde karnında ödem birikmesi olduğunu söyleyip yatış yaptılar. karnından dren ile sıvı alındı ve gelen sıvı kanlıydı. bu arada annemin menapoza girmesine rağmen 15 yıldır kanaması vardı. kadın doğum...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Alp Gürkan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Beyin pataloji

    Hocam iyi günler annemin beyin amaliyatı patalojisi sonucu; makroskopi: topluca 1,5 cm çapta sarı-siyah renkli frajil düzensiz doku fragmanlarıdır.t-1k tanı: schwannom ,sağ serebellopontin köşe,ekzisyonel biyopsi immnühistokimyasal çalışmada s-100 diffüz pozitiftir. size zahmet yorumlarsanız ço...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nusret Erdoğan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Görme kaybı

    Evet hocam çoook sağolun yani kafaya takmadığım ve unuttuğum zaman hiçbir problem yok ama gözümde bir problem mi var bulanık mı diye düşünüp odaklanınca anlayamıyorum, hastalık hastasıyım bir de o yüzden size danışmak istedim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yunus Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x