Beslenme,b12 ve demir eksikliği

  • Merhaba doktor bey! Bebeğim yaklaşık dört gün sonra 1 yaşına girecek.6 ay yalnızca anne sütü ile beslendi.Sonrasında ek gıdaya geçiş zorlayıcı oldu.Şu anda herşeyden yemiyor.Mesala kahvaltı olarak yumurta,peynir asla yemiyor,Belki bazen kıymayla karıştırıp yaptığım zamanlarda yiyor.Sabahleyin kalktığında anne sütü ve bir tane muz yiyor sonra tekrar anne sütü ve uykuya geçiyor.sonrasında en çok sevdiği ve yediği yiyecekler taza fasülye ve şehriye çorbası,yoğurt.Bunlardan birini tüketiyor.Genel olarak bir tahlil yaptırdım en önemlileri olarak FERRİTİN SONUCU 12.27 NORMAL DEĞER ARALIĞI 36-400 ng/ml ,VİTAMİN B12 SONUÇ 105 NORMAL DEĞER ARALIĞI 191-663 pg/ml.Değerler bu şekilde,bulunduğum ilçedeki doktor dodex ampul ü hergün içirmemi söyledi.Başka bir doktorda bu değer aralığının büyüklere göre olduğunu ve değerlerin normal olduğunu söyledi.Açıkçası ne yapmam gerektiği konusunda kafam çok karıştı.Birde dodex ampül ağız yoluyla ne kadar etkili olur düşüncedeyim.Ne yapmam gerektiği konusunda değerli bilgilerinizi bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim.Mesajımı aldığınız anda cevaplayabilirseniz çok memnun olurum keza ilaca henüz başlamadım,sizin düşüncelerinizi bekliyorum...

  • Doktor Cevabı:

    Geçmiş olsun ,öncelikle iyi bir laboratuvarda vit b12 düzeyini tekrar ettirin ve tanıdan emin olalım,birde diğer kan değerlerini yazarsanız daha çok yardımcı olabilirim. sizde b12 eksikliği varmı?

    tarihinde cevapladı.
  • Hayırlı günler,çok teşekkürler doktor bey! Aynı ilçede bende değerlerime baktırmıştım benim B12 SONUCUM 313,1 NORMAL DEĞER: 191-663pg/ml Ferritnim 22,77 NORMAL DEĞER 36-400 ng/ml çıktı.Bana doktor OROFERON demir başladı.Çocuğumun burdaki diğer değerleri :DEMİR BAĞLAMA SONUÇ:330 NORMAL ARALIK 135-3,DEMİR SONUÇ: 81 NORMAL ARALIK 33-193 u/dl, HGB SONUÇ:10,8 NORMAL 11-16 g/dl, LENF % 55,3 NORMAL 20-40%,LENF# 4,1 NORMAL 0,8-4 10/L,HCT 33,2 ,MCV 72.4 ,MCH 23,5. .Bunlar düşük ve yüksek çıkanlar.Ben o zaman dediğiniz gibi daha kapsamlı bir hastanede çocuğumun ve kendimin değerlerine baktırıp size hepsini göndereyim.

  • MVC değeri nedir doktor bey?İnşallah bu hafta baktıracağım.Çok teşekkür ederim.

  • Doktor bey kapsamlı bir hastanede değerleri baktırdım. FERRİTİN : 6,8 ng/ml normal değer aralığı : 18,5-306,5 B12 : 117 pg/ml değer aralığı 214-914 MCV : 74,10 fl değer aralığı 80-97 bu hastanedeki doktor dodexi 1x0,25 im sadece 2 kere vurulacak 1 hafta ara ile Ferro sanolB 2x1 2 ay sonra kontorol. Bu tedavi değerlerin normale gelmesi için yeterli midir?Değerlendirmenizi bekliyorum.Şimdiden çok teşekkür ediyorum...

  • Yani gelecek ay yine baktırmalıyım değil mi?


Ankara Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Pulmoner sekestrasyon

    Hocam iyi çalışmalar ben 23 yaşındayım kovid için çektirdiğim bt toraks da tesadüfen bir sorunla karşılaştık şikayetim yok tani: pulmoner sekestrasyon ^^ mediastinal ve hiler patolojik boyutta lenf nodu ya da kitle saptanmadı. trakea, trakeal bifurkasyon ve ana bronşlar açıktır. parankim penceresind...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Köksal Yurda Eken

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pulmoner sekestrasyon

    Cem hocam iyi çalışmalar ben 23 yaşındayım kovid için çektirdiğim bt toraks da tesadüfen bir sorunla karşılaştık şikayetim yok tani: pulmoner sekestrasyon ^^ mediastinal ve hiler patolojik boyutta lenf nodu ya da kitle saptanmadı. trakea, trakeal bifurkasyon ve ana bronşlar açıktır. parankim pencer...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Cem Emrah Kalafat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ms? optik nevrit ?

    Sevgili hande hanım iyi günler . cevap vermeniz ümidiyle yazıyorum . sonuna kadar okursanız sevinirim. yaklaşık 8 ay önce sabah kalktığımda sağ gözümün az gördüğünü ve yazıları üst üste çift okuduğumu fark ettim . çıft görme olayı 4 güb sonra sol gözüme de geçti . covid olmamdan dolayı hastaneye 10...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Handan Selek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Fazla kilo ve boy uzaması

    Hocam annem 150 cm babam 175 cm boyunda.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hemoglobin niçin yüksek

    Hocam merhabalar corona sebebiyle sanırım kaygı bozuklugu yaşıyorum:) tonsilit iken yaptırdıgım. testınde hct:53 hgb:18 rbc:6.4 3-4 gün birşey yiyip içmemiştim doktor sıvı kaybından yükseleceğini de söyledi..daha sonra kızılaya kan bağışı yaptım. hocam şu dönemde insan sanırım kendine sarıyor benim...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boğazda yanma

    Hocam ben 1 hafta önce zorlanmaya bağlı pnömoni toraks geçirdim. 2 gün hastanede yattım oksijen ve serumla kendimi toparladım, taburcu oldum boy 178, kilom 48 kg olduğu için dahiliye ye gittim, ensure mama verildi kulanıyom kilo almak için ek olarakta panik atak tan dolayı prozac 20mg kulanıyom. dün...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Testestoron düşüklüğü

    Peki hocam sıradaki iş nedir. 3 kutu sustanona 2.50 çıkan testestoron için sırada hangi tıbbı islem vardır?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çocukta iştahsızlık

    Hocam çocuğum çok iştahsız az yemek yiyor. ne yaptıysam çözüm bulamadım. sizin bir öneriniz olur mu?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Muhammet Mesut Nezir Engin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Testestoron düşüklüğü

    Hocam merhaba 3 kutu sustanon kullandım, son kutuyu kullandıktan sonra 20 gün geçti kan tahlilinde total testestoron 2,36 çıktı. 5 gün cinsel perhiz yaparak gittim. kullanmadan önce 3.40 falandı. neden düşük çıktı. solda varikosel var ama doktor ameliyat gerektirecek seviyede değil diyor 2. sperm ta...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Saç dökülmesi

    1 senedir dht kaynaklı saç dökülmem var, genel olarak saçlarımda seyrelmeler vardı şakak bölgesinde seyrelme daha fazlaydı ama açılma yoktu. cildiye doktoruna gittim alopecia şampuan, saç spreyi ve vitamini verdi. 10 aydır şampuan ve saç spreyini düzenli kullanıyorum. vitamini pahalı olduğu ve etkis...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mesut Öndeş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • B12 eksikliği

    Merhaba nuri bey. kan tahlillerimde b12 , d vit çok düşük çıkmıştı. d vitamini kullanmaya başladım. ama b12 hapını psikolojik olarak yutamıyorum. kırıp içsem sizce bir sakıncası var mı? ayrıca aso değerim 320 lerdeydi. doktor bunu için bir şey demedi. sonrasında tekrar tahlil yapmama gerek var mı?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boy ilişkisi

    Hocam boy uzamasının sakal veya vücut kıllarıyla ilgisi varmı. 15 yaşındayım ve vücut kıllarım yaşıtlarıma göre 2 sene büyük gibi. boyum 12 13 yaşlarında birden uzadı sonra çok bir değişiklik olmadı. bu erken ergenlikmi sizce?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Prolaktin yüksekliği

    Hocam proltn. 50, fsh 8.11, lh 6 küsür çıktı sizce nasıl ilaç almalıyım değerlerim kötü mü özellikle fsh?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boy uzaması

    Hocam merhabalar. 2 ay önce 15 yaşıma girdim. boyum 168-169 cm. annem 150, babam 175 cm boyunda. 10-11-12 yaşlarımdayken boyum 155 cm di ve çok kiloluydum. 85 kiloydum. 12 yaşımda başladım ve spor (zayıflama) bisikleti sayesinde 2-3 ayda 30 kilo verdim ve 55 kiloya kadar düştüm. şuan kilom 63 oldu.z...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolesterolyuksekligi

    Kolrsterolyukseklıgı saygılar tahlilde hdl 40 ldl 140trig254tkol229hbac1 5.7dr ayrıca kolesterol ilaci almiyorum size güvendiğim için soruyorum ayrıca kolesterol ilaci almiyorum ne dersiniz sabaj10zeytın jaftada3yumurta bir tatlı kaşığı tahınpekmez karışımı yiyorum zararı varmı kolesterol düşürmek...

    Doktor Cevabı:

    Dyt. Sinan Yıldız

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x