Beslenme hakkında

  • İyi günler dr. bey sorum biraz uzun olacak ama bu konuda endişe duyduğum için ayrıntılı anlatmak istiyorum, arkadaşımın 3 yaşındaki oğluna lösemi teşhisi kondu böyle bişey başıma gelir diye çok korkuyorum, 2,5 yaşında bir kızım var beslenmesine çok dikkat ediyorum, 2 yaşına kadar emzirdim herşeyden yedirmeye çalışıyorum, sebze pek yemiyor, süt, yoğurt peynir yer, portakal, elma, muz, havuçu çok seviyor, hazır meyve suyu ve suyu çok içiyor, ıhlamurun içine dut pekmezi koyup veriyorum 1 yaşındayken kanı çok düşük çıktı kan ilaçlarını içiremediğim için pekmez ve et yedirerek kanını yükseltebildim, ara ara balık yağı veriyorum, bu güne kadar 2 kere idrar yolu intahabı için antibiyotik verdim, çok sık hastalanmaz cips çikolata yedirmemeye çalışıyorum ara ara ağzında yara çıkıyor o zamanlar nerdeyse bütün gün aç kalıyor birde çok zor uyutuyorum, bağışıklık sistemini güçlendirmek sağlıklı olarak yetiştirmek ve lösemi gibi bi hasalıktan korumak için neler yapabilirim tavsiyelerinizi bekliyorum

  • Doktor Cevabı:

    Sena hanım merhaba, öncelikle hastalığı bekler, hastalığa davetiye çıkarır gibi düşünmek ve konuşmaktan lütfen vazgeçin ki hastalık ailenizi bulmasın. sağlıklı beslenme, tüm aşılarının yapılması, temizlik kurallarına dikkat etmesi kızınızın olabildiğince az hastalanmasını sağlayabilir. bağışıklık sisteminin güçlenmesine -yeterince balık ve ceviz tüketmiyorsa- omega 3 içeren balık yağı şurubunu her gün vermeniz yardımcı olacaktır. lösemiden korunmayı sağlayan özel bir yöntem ise benim bildiğim kadarıyla henüz yok.

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Bacak,basen bölgesi inceltme hakkında

    Merhabalar ben 29 yaşında bir bayanım boyum 1.66 kilom 59,5 ölçülerim de 90-75-96(üst bacaklarım da en kalın yerleri 54cm) özellikle üst bacak,basen,kalça ve alt karın bölgemden incelmek istiyorum 4-5 kilo da versem çok iyi olur.günde 1000 tane ip atlıyorum ve 15-20 dakika bacak hareketi+en az 20 dk...

    Doktor Cevabı:

    Dyt. Şeyma Bahar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kilo almak ıcın

    Merhaba şeyma hanım ben 26 yaşındayım 38 kiloyum sağlık sorunum yoo tüm değerlerime kan tahlillerinde herseyimi yaptırdım kilo almak için diyet uyguladım bı doktorla ama yok alamıyorum dogum yaptım yine de alamadım bazı doktorlar kemik yapımı böyle olduğunu söylüyor en son sağlık ocağına gittim iyi...

    Doktor Cevabı:

    Dyt. Şeyma Bahar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Düşük sperm hizini arttirmak i̇çi̇n tavsi̇yeler hakkinda

    Sayın doktorum, (sperm konsantrasyonu: 11,6 toplam hareketlilik: yüzde 27 i̇leri hareketlilik : yüzde 14 yerinde hareketli: yüzde 13 hareketsizlik: yüzde 73 kruger: yüzde 3) değerler böyle yaşım 45. varikosel veya diğer başka bir problem bulunmamaktadır. bebeğimiz olmuyor. . prooxed.plus önerilmişti...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. İlker Akyol

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Boy uzaması hakkında

    Hocam benim boyum 155 kilom 52 şuan ve 18 yaşıma gireceğim. regl olalı 5-6 sene olacak sizce uzama şansım var mı? neler yapmalıyım? büyüme hormonu tedavisi için hastaneye gitmiştim el röntgenimi çektiler. belden 2 cm uzarsın en fazla dedi bana.( annemin boyu 155, babamın boyu 172)

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Vajen florası

    Merhaba hocam, vajina florası için v-flora probiyorik hakkında ne düşünüyorsunuz? ya da önereceğiniz herhanhii bir vajina florası için probiyotik var mı?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Zümrüt Çalışkan Şenay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bebek boyu

    Bebeğim 2 yaşında. 38+6’ da 48 cm doğdu, 1 yaşında 75 cm idi. 18aylık iken 81 cm ölçülmüş 22 aylık iken 84 cm şimdi 24 aylık akşam sabah saatleri dikkate alarak 84.5-87 arası ölçüyorum . yalnız dikkatimi çeken husus son 6 ayda ayak numarasında vb değişiklik olmadı 22 numara giyiyor. akranları 23 -24...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Anal çatlak

    Hocam iyi günler ben anal çatlak hakkında soru sormak istedim bir buçuk aydır devam ediyor bir ara kabızlık sorunu yaşadım ve bilinçsiz olduğum için farkına varamadım madecsol krem kullanıyorum beslenmeme dikkat ediyorum şuan kabızlık sorunum yok düzelir mi acaba teşşekür ederim cevap verirseniz çok...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sezgin Uludağ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ülserati̇f koli̇t bunalimi

    Merhaba hocam.36 yaşındayım.gaitada kanama ve mukus,15-20 kere dışkılama ihtiyacı ve siddetli karin ağrisi şikayeti ile hastahaneye gittim.kolonoskopi yapıldı ve 2 ay önce ülseratif kolit tanısı kondu.raporda söyle yazıyor: "" orta- ağır derecede lenfoplazmositer inflamasyon,gland distorsuyonu...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kabizlik hakkinda

    Satin degerli hicam ben 3 ay oldu kabizlik cekiyirun hicam cok stres yapiyorum kolon kanserimiyim diye hicam ben 2018 yilinda bide 8.8.2020 yilinda kolonsjipi yaptirdim yanluz intermal hemiroud cikti hocam cok ikiniyorum cikaramiyorum bazan iki kucuk parca geliyor hicam tekrar kolonskopiye gerek var...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Yandı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kilo verme

    Online diyet hakkında bilgi alabilir miyim?kilo verme konusunda yüz yüze diyet kadar etkili olabilir mi?

    Doktor Cevabı:

    Dyt. Cansu Levent

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer yaglanmasi

    Hocam selamlar ferritin referans aralığı (13-150) deger:6.32 folat referans aralığı (3.1-17.5) değer:4.53 vitamin b12 refarans aralığı (183 -883) değer :289.6 demir bağlama kapasitesi referan aralıgi(120-370) değer:419 demir serum referans aralığı (65-175) değer:36.4 hgb refarans aralığı (...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Diyabet mi

    Merhabalar hocam lütfen bana yardımcı olun. eşimin glukoz değeri 118 çıktı .ogtt yapıldı. kendisi eğitimde olduğu için elenmekten korktuğu için şekerim düşük çıksın diye 5 gün sadece salatalık ile beslenerek ogtt girmiş. ve test öğlen 2 de yapılmış. glukoz tolerans 65, hbac1 4,9 120.dk 200 çıktı. do...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Dhea-so4 hormonu yüksekli̇ği̇

    Merhaba hocam ben polikistik over sendromu için tedavi görüyorum dhea-so4 değerim 385,5 çıktı doktorum çok yüksek bir değer olmadığını söyledi . nasıl bir müdahale gerekiyor? nasıl beslenmeliyim? neler yapmalıyım ? konu hakkında hiçbir şey bilmiyorum bunun için bilgi vermedi kendisi. yardımcı olursa...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nilgün Turhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolateral damarlar

    Merhaba doktor bey, kolateral damarlar hakkında bilgi almak istiyorum. 1) bu damarlar herkeste oluşur mu? 2) yaş ilerledikçe bu damarların sayısının arttığı dolayısıyla kalp krizi hasarı daha az olduğu doğru mudur? 3) egzersizin bu damarların gelişimini olumlu etkilediği doğru mudur? 4) bu dama...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sonuç değerlendirme

    Hocam 21 yaşındayım dönem dönem kaşıntım oluyor ve eklemlerin ağrıyor. adet düzensizliği yaşıyorum yaptırdığım sonuçları yorumlar ve beni yönlendirirseniz çok mutlu olurum. pr3 (c-anca ) pozitif / total igg :1710 total iga : 450 / sedimentasyon: 66 crp nefelometrik: 47,5 ürik asit:6 yardımcı ol...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x