Ben cikmasi

  • Iyi gunler hocam.Son zamanlarda yuzumde kucuk benler cikmaya basladi ve bunlar zaman gectikce biraz biraz buyuyor.Gunesten mi oluyor diyorum ama kis gunu disarda gunes bile yok bu kadarcik kis gunesi ben yapar mi?Cikmalarina engel olacak ne yapabilirim?Cikanlari ise gecirecek seyler var mi internette sarimsak surun filan yaziyordu uygulamali miyim?Tesekkur ederim

  • Doktor Cevabı:

    Benlerin çıkış sebebi yoktur, genetik yatkınlık gerektirir. güneş çıkışını arttırır dolayısıyla yaz kış güneşten korunma gereklidir. benlerin tedavisi onların cerrahi olarak alınmasıdır, topikal tedavisi yoktur, sarımsak gibi şeyleri asla sürmeyiniz!..

    tarihinde cevapladı.

Ankara Dermatolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Anti tpo değeri

    Merhaba hocam benim anti tpo değerim 18 ama diğer bütün tiroid değerlerim normal. ultrason da normal. ürtiker oluyor ben de 2 sene önce de olmuştu geçmişti tekrar başladı . anti tpo ile tek başına ilgisi olabilir mi? anti tpo ile alakalı ise tsh veya diğer troid değerlerinin de yüksek olması gerekmi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anti tpo değeri

    Merhaba hocam benim anti tpo değerim 18 ama diğer bütün tiroid değerlerim normal. ultrason da normal. ürtiker oluyor ben de 2 sene önce de olmuştu geçmişti tekrar başladı . anti tpo ile tek başına ilgisi olabilir mi? anti tpo ile alakalı ise tsh veya diğer troid değerlerinin de yüksek olması gerekmi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Elif Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Göz kapaklarinda egzama

    Merhabalar, annemin üst göz kapaklarında kaşıntılı,kızarık lezyonlar var. dermatolog ve göz doktoru tarafından egzama tanısı konup tedavi olarak terramycin ve cortimysin kullandı, belirtiler geçtikten sonra ilaçları bıraktı, hastalık eski haline geri döndü, iki aydır bu bir döngü haline gelmiş durum...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Burhan Engin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Göz kapaklarinda egzama

    Merhabalar, annemin üst göz kapaklarında kaşıntılı,kızarık lezyonlar var. dermatolog ve göz doktoru tarafından egzama tanısı konup tedavi olarak terramycin ve cortimysin kullandı, belirtiler geçtikten sonra ilaçları bıraktı, hastalık eski haline geri döndü, iki aydır bu bir döngü haline gelmiş durum...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hatice Erdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ürtiker cilt kızarıkları

    Merhabalar hocam erzurum’dan yazıyorum burada görev yaptığınız dönemde hastanızdım hastalığım yeniden oluştu burada hangi doktora gittiysem sorunuma çözüm bulunamadı ve çok zor durumdayım sizinle nasıl iletişime geçebilirim

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ebru Zehra Aygün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kurdeşen sorunu

    Kolay gelsin. hocam ben de stres kaynaklı kurdeşenler çıkıyor ara sıra vücudumun çeşitli noktalarında. mercimek tanesi kadar dümdüz kırmızı leke şeklinde. acaba bunun bir tedavisi var mıdır yada kozmetik şeyler geçirir mi?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Berna Gürol Sazan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Biontech aşısı

    Hocam bir yıldır kronik ürtiker ile mücadele ediyorum. ve 7. doz xolair aşı oldum. hiç fayda etmiyor. yine de hep çıkıyor plaklar. bazen dudağım şişiyor.size gelecektim ama bu virüsten dolayı gelemedim. şimdi aşı olacağım sinovac aşisina randevu vermiyorlar. mecburen biontech aşisina aldim. sizce ol...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cengiz Kırmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Cildimde çıkan yaralar sonucu kaşınma

    Hocam yarın sağlık ocağına gitsem bir ilaç veya tedavi alabilir miyim? yaşım 18 den küçük

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hatice Erdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Cildimde çıkan yaralar sonucu kaşınma

    Hatice hocam selamlar ormana gittik ve her tarafım bir sonraki gün kabardı gözüm, bacağım, kollarım hemen hemen her yerim şüphelendiğim kadarıyla ısırgan otu ıssırdı pek emin değilim ama dolaşırken bir bitki ayağımı çizdi ona dokundum vs gözümü kaşıdım bundan dolayı her tarafıma bulaşmış olabilir mi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hatice Erdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ürtiker teşhisi ve tedavisi için ne yapmam gerekiyor

    Sayın hocam iki ay önce ürtiker teşhisi koyuldu. alerjik astım hastasıyım. kaşıntı ve dağılma var. 4 adet prednol iğnesi, crebros ve locoderm krem verdiler. kontrole gittim crebros günde 1 idi şimdi günde 4 adet kullanıyorum. ama hâlâ bir etki göremedim. hespi belden yukarı göğüs hizasında tüm tahli...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cengiz Kırmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tpo yüksek

    Hocam merhaba benim anti tpo değerim 18 ama tsh t4 t3 olan diğer değerlerim normal.ultrasonda normal .hasimato hastalıgı tanısı için tponun yüksek olması yeterli mi yoksa tsh yükselmesi mi gerekiyor? öyleyse ilaç mı kullanmam lazım bu tahlillere göre ürtiker başladı sorunun bundan olabileceğinden şü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anti tpo yıksek

    Hocam merhaba size anti tpo yüksek diğer tiroid değerlerim normal demiştim siz haşimato için anti tponun yüksek olması yeterli demiştiniz amfi tpo 18.00 peki bunjn için ilaç mı kullanmam gerekli düzenli olarak (ürtiker hastasıyım)bağlantılı olabilir dediniz

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Anti tpo yuksek

    Hocam merhaba benim anti tpo değerim 18 ama tsh t4 t3 olan diğer değerlerim normal.ultrasonda normal .hasimato hastalıgı tanısı için tponun yüksek olması yeterli mi yoksa tsh yükselmesi mi gerekiyor? öyleyse ilaç mı kullanmam lazım bu tahlillere göre ürtiker başladı sorunun bundan olabileceğinden şü...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anti tpo yuksek

    Hocam merhaba benim anti tpo değerim 18 ama tsh t4 t3 olan diğer değerlerim normal.hasimato hastalıgı tanısı için tponun yüksek olması yeterli mi yoksa tsh yükselmesi mi gerekiyor?öyleyse ilaç mı kullanmam lazım bu tahlillere göre , ürtiker başladı sorunun bundan olabileceğinden şüpheleniyorum teşek...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anti tpo yuksel

    Hocam merhaba benim anti tpo değerim 18 ama t4 t3 tsh değerlilerim normal. ultrasonla bakıldı normal. urtıker hastalıgı başladı bende . hsimoto olması ıcın anti tponun yüksek olması yeterli mi yoksa tsh nin de mi yüksek olması gerekiyor . urtıker ona bağlı olabilir mi tekkğrler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x