Bel ağrısı

  • Hocam merhaba sizi yeniden rahatsız ediyorum. AS hastalığı için şüphelenmiştim ancak benim hareketlerle artan, dinlenince geçen rahatsızlığım var. Acilde röntgenime bakılmıştı, doktor kaslarla alakalı ya da fıtıkla alakalı olabileceğini söyledi. Röntgen bu rahatsızlık için bilgi verebilir mi? Size aşağıda röntgen görüntümü atıyorum, yorum yaparsanız çok sevinirim hocam. Benim sırt ve bel ağrılarım cidden çok kısıtlıyor eğilirken ve yatakta dönerken. Ağrı kesiciler ve kremler bir miktar işe yarıyorlar. Yüzümü yıkamaya ağrıdan eğilemiyorum. Bacaklarımda ağrı yok. Sadece yatma pozisyonundan kalkma pozisyonuna geçerken zorluk çekiyorum. Yani ordaki kullandığım kas,sinir vs neyse beni zorluyor. Yürüdükçe ve ani hareketler yaptıkça acıyor. Bu ağrı 3-4 hafta önce eğilip kalkarken birden başladı. Öncesinde ağrı yoktu. Hatta ben egzersiz yapabiliyordum. Genel profilim bu. Çarşamba günü MR'a gireceğim. AS burada çıkar değil mi? Evet burdan tanı konulmaz ama genel tablo itibari ile ön bilgi verirseniz çok sevinirim hocam. Bunlara ek olarak dev hücreli kemik tümörü rahatsızlığım var sol pubic ramusumda. Filmde görebilirsiniz. Ama o kısım ağrı yapmıyor, şimdilik sadece takip ediliyor. D vitamininde sık sık sorun yaşıyorum. 9'lara kadar inebiliyor. Ve boyun düzleşmesi var. Şimdiden çok teşekkür ederim. Röntgen : **** ****

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. İzzet Fresko

    Filminizi buradan açmam mümkün değil. ayrıca tanı hakkında herhangi bir şey söyleyebilmek için mutlaka bir hekimin sizi muayene etmesi ve sizi bizzat dinlemesi gerekiyor. yazışarak bu konuda ilerleme kaydedemeyiz. mutlaka bir romatoloji uzmanından randevu alın.


İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Iliak eklem yüzünde sklerotik lezyon?

    İyi günler hocam.yaşım 30 ve 2 hafta önce gözlerimde epiretinal membran teşhisi kondu.doktorum romatolojik bir hastalık ile gelişmiş olabilir diyerek tetkikler yapmamı istedi.romatoloji polikliniğine giderek kan tahlilleri,hla-b27,hla-b51 tetkikleri ve mr görüntüleme istendi.kan tahlili sonuçları he...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Bünyamin Kısacık

    Doç. Dr. Bünyamin Kısacık

    Merhaba bu çekilen mr bulgulari normal sinirlarda herhangi bir sorun yok.

  • Triod deger

    Merhabalar hocam. bugun yaptirdigim kan tahlilinde su sonuclar cikti kalsiyum 8.7 (dusuk) folik asit 2.1(dusuk) b12 153(dusuk) ldl direkt 134.5(yuksek) ft3 4.11(yuksek) troid ultrasonuda oldu hic bir qnormal bulgu yok. ne yapmaliyim hocam.vitamin b12 haplari almaliyim triod riskimmi var acab...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Bünyamin Kısacık

    Doç. Dr. Bünyamin Kısacık

    Merhaba b12 tedavisi mutlaka almalisiniz çok önemli bir vitamindir. bunun dişinda tiroid fonksiyonunu gösteren tsh değeriniz burada yok onu görmeden yorum yapmak çok zor. ancak kalsiyum değeri çok önemli. bir kez daha baktirip düşük ise hala, bir endokrin doktoruna muayene olmaniz uygun olacaktir.... Cevabı gör

  • Üveit ile ilgili araştırma

    Merhaba doktor bey,yapılan kan testinde ana ve anti dsdna pozitif çıkınca romatoloğun yönlendirmesiyle 20 gün sonra yapılan testlerde crp 5.54 ( referans aralığı 0-3.5) anti dna

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. İzzet Fresko

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    Özellikle anti ds dna nın pozitif çıkması, lupus adlı hastalık açısından değerlendirilmenizi zorunlu kılıyor. diğer tahliller bu konuda herhangi bir şey söylemiyor. bir romatoloji uzmanı ile temas kurun. o size gerekeni yapacaktır.



  • Fibromiyalji

    Merhabalar kolay gelsin. fibromiyalji kalp krizine benzer ağrı yapar mı? bundan 2 ay öncesinde kalp krizi geçiriyorum endişesi ile acile gittim ve kalp ekgsi kalp ultrasonu ve tahlil yapıldı hepsi temiz sorun yok ancak ağrım hala geçmedi.. özellikle geceleri ve çok üzgün olduğum anlarda bunu yaşıyor...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Bünyamin Kısacık

    Doç. Dr. Bünyamin Kısacık

    Merhaba fibromyalji yaygın vücut ağrısı yapar. kalp krizini taklit eden durumlara neden olabilir. ayrıca fibromyaljiye sık eşlik eden panik atak durumlarında da bu şekilde ağrılar olabilir. bir romatoloji uzmanına başvurmanızı öneririm. geçmiş olsun

  • Ankilozan spondilit

    Çok değerli hocam, teşekkür ediyorum, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. İzzet Fresko

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    Geçmiş olsun

  • Ankilozan spondilit

    Çok saygıdeğer hocam lütfedip değerli zamanınızı ayırdığınız ve cevap yazdığınız için çok minnettarım. 10 gündür voltaran sr 75 kullanıyorum ağrılarım geçti sayılır. haddimi aşmış olmazsam bir sorum daha olacak. son dönemde, bilgisayar, telefon veya kitap okurken gözlerimde bulanıklık oluyor ancak...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. İzzet Fresko

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    Bunun as nin göz tutulumu ile herhangi bir ilişkisi yok. normal bir göz problemi olduğunu düşünüyorum



  • Ankilozan spondilit

    Merhaba. yaklaşık 1 yıldır kalçamın iki tarafında şiddetli ağrı oluyordu. romatoloji doktoruna gittim, kan tahlilleri yapıldı ve emar çekildi. kan tahlillerinde her şey normal görünüyor ama emarda ankilozan bulundu. emar raporunda "infraumblikal bçlgede karın ön duvarda diastazis rekti ve herni gö...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. İzzet Fresko

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    Sakroiliak eklem raporu gerçekten de ankilozan spondilit düşündürüyor. doktorun verdiği ilacı kullanmaya başlayın. büyük ihtimalle ağrınıza iyi gelecektir. gelmzse tekrar romatologunuzla temas kurun ki başka bir tedavi başlanabilsin. ağrı geçtikten sonra spor yapmayı da şhmal etmeyin. kadın ankiloza... Cevabı gör

  • Sakroiliet

    Hocam kolay gelsin .bende 2012 senesinde sakroilit teşhisi kondu.ama hla b 27 negatif ayrıca crp ve sedim normaldi.ramotolog uzun bir anketten sonra sadece tutukluk dışında bişey yoktu.2014 2 sefer mr çekildiğimde bu sefer sakroilitim tamamına yakını geriledi.doktorlar tam olarak teşhisi koyamadı.bu...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ahmet Mesut Onat

    Prof. Dr. Ahmet Mesut Onat

    Sizdeki as ve reaktif artrit değil. ancak fibromiyalji olabilir.

  • As hastası olabilir miyim?

    Merhaba sayın hocam, yaklaşık 1,5 senedir sağ kalça kemiğinin orada bir ağrım var 7/24 geçmiyor. son 4 5 aydır ağrı bele sayıldı sanki ama %90 ağrım sağ kalça kemiğinin orada. başlangıç seviyesi fıtık var ama doktor bu kadar şiddetli ağrı yapmaz diyor. ağrım oturunca ve ayakta artıyor dinlenince ya...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. İzzet Fresko

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    Sakroiliak mr normal olduğu için as düşünmek anlamsız. başka bir ağrı nedeni aramak lazım,büyük ihtimalle iltihaplı olmayan mekanik bir neden. bence bunu bir fizik tedavi uzmanı ile görüşün



  • Mr sonucum hocam

    Çok teşekkür ederim hocam. allah razı olsun

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. İzzet Fresko

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    Geçmiş olsun

  • Mr sonucum hocam

    Hocam 2 hafta önce mr çektirmiştim sonucu l3-4, l4-5, l5-s1 düzeyinde diffüz anüler taşma ve dural keseye temas mevcuttur. nöral foramenler olağandır. şeklinde geldi. bana daha önce as teşhisi konmuştu. bu sonucu değerlendirirseniz çok sevinirim

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. İzzet Fresko

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    Burada çok şiddetli olmayan bel fıtığı bulguları var. bunun olması as olmadığınız anlamına gelmez. as değerlendirmek için sakroiliak mr a ihtiyaç vardır. bulguları sizi muayene eden hekimle tartışın, tedavinizi düzenlesin

  • Lenf bölgesindeki ağrı

    Merhaba, boynumun bulunduğu bölgede sanırım lenf oluyor şiddetli ağrı,boğazda şişlik hissi, aşırı baş ağrısına yüksek tansiyon eşlik ediyor. özellikle biraz bile soğuk içsem hemen ertesi gün yutkunmada zorluk yaşıyorum. kbb uzmanı ankilozan spondilit olduğum için o bölgeyi tutmuş olabileceği şüph...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Tolga Enver Yücetürk

    Uzm. Dr. Tolga Enver Yücetürk

    Günaydın ilker bey, eşlik eden diğer hastalıklarınız ve şikayetlerinizi bilmeden yorum yapmak zor. ancak ilettiğiniz bulgularda çok ciddi bir sorun görünmüyor. bu açıdan kbb ve romatoloji uzmanları gözetiminde verilen tedaviye devam edip bir süre gözlemek doğru olacak gibi görünüyor. zaten devam... Cevabı gör



  • Romatoloji

    Hocam cevabınız için teşekkür ederim. bilateral sakroiliak eklem mr inceleme sonucunda,- sağ sakroiliak eklemi oluşturan şakrak yüzde inferior kesimde subkondral skleroz... - sağ sakroiliak eklemi oluşturan şakrak yuzde,sol sakroiliak eklemi oluşturan ilişkin yüzde ödeme ait artmış t2 sinyali.( bulg...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. İzzet Fresko

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    Filimde sakroileitis bulguları var. yani iltihaplı romatizma bulgusu var gibi. bazen buna fibromyalji de ikincil olarak eşlik edebilir. ama söylediğim gibi bu sorunu yazışarak çözmemiz olanaksız. sizi muayene eden hekimle konuşun.

  • Dyloxia 30 mg

    Merhabalar hocam, ben as hastayım. kas ağrıları, yorgunluk, bitkinlik,halsizlik sebebiyle dyloxia 30 mg ilacı verildi. sabah yada akşam içmem fark eder mi. sizce hangi öğün içmeliyim. bilgilerinizi rica ederim.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. İzzet Fresko

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    As ye ikincil olarak fibromyaljiniz olduğu düşünülmüş sanırım. sabah bir tane alabilirsiniz.

  • Halsizlikveçarpıntı

    Hocam 30 yaşındayım. mısır , baharatlı gıda tüketince nefes darlığı kalp çarpıntısı aşırı halsizlik oluyordu. bu durum artık çoğu gıdadan sonra olmaya başladı. bu durumla ilgili nasıl bir yol izlemeliyim ayrıca yemeklerden sonra ateş bulantı da oluyor

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ahmet Mesut Onat

    Prof. Dr. Ahmet Mesut Onat

    Allerji uzmanı hekimler ile görüşmenizi öneririm.






.
x