Bebeklerde çölyak

  • hocam 6 ay 2 haftalık bebeğime ek gıdaya başladım , şuanda yoğurt , elma suyu ve sebze püresi veriyorum, sebze püresinin içine bulgur katıyorum , bir sitede bebeğin 7. ayını doldurmadan tam tahılla tanışması gerektiğini aksi takdirde çölyak ihtimalinin yüksek olacağı yazıyordu, başka bir site de 8. aydan önce bulgurun bebeklere verilmeyeceği, 1 yaşından önce tam tahılın bebeklere verilmemesi gerektiği yazıyordu. çölyak hastalığının zorluğunu bir arkadaşımdan bildiğim için yanlış birşey yapmak istemiyorum. 7. ayını bitirmek üzere olan bebeğime neler vermeli /vermemeli yim? yardımcı olursanız seviinirim şimdiden teşekkürler.

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba, tahillari 7-7.5 aylikken kahvalti ile başlamak uygun. bulgur bazi bebeklerde gaz yapabiliyor bu nedenle biraz daha geç başlanabilir. sağlikli günler

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Terminal ileit?

    Hocam merhabalar, daha önce sorularımı ayrıntılı bir şekilde cevapladiğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum. benim 2 aydır alt ve ast değerlerim yüksek çıkıyor. 3 kez test yapıldı alt 79 ast 45 en son yaptirdigim testte. ggt ve alp değerleri normal. kalprotektin, hepatitler ve çölyak negatif geldi. bu...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polip olabilir mi

    Merhaba hocam. yaşım 28 2 senedir her ay 1 hafta ishal 3 gün kabız oluyorum kabızdan sonra dışkılamada zorluk yaşıyorum koyun dışkısı gibi geliyor. 3 ay önce kan değerlerimin düşük olduğunu öğrendim. 3 hafta önceki sonuçlarım d12 196, folat 2.24, ferittin 6.5, sedim 21. dedem kolon kanserinden öldü...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tekrarlayan rahatsızlık

    Hocam merhabalar. 23 yaşındayım. gastroenterit semptomlarıyla acile başvurdum flagyl 3×1 12 gün kullandım düzeldim. gaitada spesifik hiçbir şey yoktu. 20 gün sonra aynı semptomlarla yeniden aynı şekilde 12 gün ilaç kullandım tekrar düzeldim. tekrarladığı ve zor iyileştiği için iyi bir gastroente...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Çocuklarda ck

    Merhaba hocam, 4.5 yaşında oğlumun 12 saat açlık sonra verdiği kan tahlininde kreatin kinaz değeri 564 çıktı. (kreatinin 0.56, alt 23, ast ve ldh hemoliz nedeniyle red yazıyo) kontrolden sonra fark ettim, aklıma çok takıldı. çölyak şüphesi testlerde çıkmayınca takibi bitti. sonra geriye dönük bakın...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Uluç Yiş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gastrit ve reflü

    Merhaba doktor bey 21 yaşındayım kendimi bildim bileli midemle alakalı sorun yaşıyordum yaşım ilerledikçe midemdeki sorunlar da arttı ve bu sebeple doktora gittim endoskopi yapıldı sonuç olarak gastrit tanısı koydular düzenli olarak ilaçları kullanmama rağmen midemde hala bir yanma ekşime söz konusu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Taner Gülşen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Alt ast yüksekliği?

    Sevgili hocam cevap verdiğiniz için çok teşekkürler. bugün (15 gün sonra) tekrar test yaptırdım. alt 72/55(nüs) ast 34/34 çıktı. ggt: 38 alp:45 total billrubin: 0,54 inr: 0.95 çıktı. tam kan sayımı tamamen normal, crp normal. çölyak testi yaptirdim onlar da normal geldiler. testi doktoruma goturemed...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid mi, çölyak mı??

    Merhaba, 20 yaşındayım, uzun süreli diyare sebebiyle hastaneye gittim. tüm batın ultrason, endoskopi, kolonoskopi oldum. daha sonrasında bunlar temiz çıktı, ilk doktorum hiç çölyaktan şüphelenmemişti, tiroid demişti. başka doktora denk gelince bu tetkikleri yaptırmak zorunda kalmıştım, neyse ki temi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Terminal illeit?

    Hocam tekrar merhaba cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum. malesef bir sorun daha çıktı tesadüfi olarak kan testimde alt 79 ast 39 çıktı. ggt, alp normal. diğer kan değerlerim, çölyak testleri, hepatit markerlari da normal geldi. ultrasonda karaciğerde herhangi bir patoloji gorulmedi. tomografide...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çölyak mı??

    Hocam merhaba, 20 yaşındayım. uzun süreli diyare yüzünden hastaneye gittim, tüm batın ultrason çekildi, endoskopi / kolonoskopi yapıldı, hepsi temiz çıktı, kan testleri de öyle. sonra doktor tiroid den şüphelendi ve iki tane nodül olduğu ortaya çıktı, hormonlar biraz daha yükselirse zehirli guatr ol...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Hacı Murat Çaycı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Guruldama geçici ishal

    Hocam merhaba. pazar akşamı arkadaşımla ev yapımı acılı çiğ köfte yedik ve ikimizde ishal olduk. pazartesi günü reflör içtim ve ishal geçti. salı günü 1 kere dışkıladım normal kıvamda, dün gece de yumuşak şekilde dışkılamam oldu ama tam anlamıyla ishal olmadığını söyleyebilirim. bugün öğleden sonra...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid yapar mı

    Hocam merhaba, ben uzun süreli diyare yüzünden hastaneye gittim. kana, tüm batına bakıldı, bir şey çıkmadı. hem endoskopi hem de kolonoskopi oldum, ikisininde temiz çıktığını söylediler. sonra tiroid ultrasonda nodül çıktı. anti tpo ve tg düzeylerim 140 tı. ilaca başladım, biraz daha rahat olmakla b...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ne düşünürsünüz hocam

    Hocam merhaba hamileyim 2 aylık hamileliğimin başından beri yaklaşık 1 aydır ishalim vardı son 6 gündür yok. ama alt karnımda böyle bagırsak yanması gibi hafif ama moralimi bozan bişey oluyor bazen üste çıkıyor geçiyor garip bişey. test yaptırdım bakteri testleri negatif çıktı , kalpproktin 22 , giz...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ne düşünürsünüz hocam

    Hocam merhaba size daha önce sormuştum hamileyim 2 aylık hamileliğimin başından beri yaklaşık 1 aydır ishalim vardı son 6 gündür yok. ama alt karnımda böyle bagırsak yanması gibi hafif ama moralimi bozan bişey oluyor bazen üste çıkıyor geçiyor garip bişey. test yaptırdım bakteri testleri negatif çık...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tahlil sonuçları

    Doktor bey tekrardan rahatsız ediyorum sizi endoskopi sonucum hakkında endoskopi bulgularda antral gastrit ve villuslarda minimal düzleşme yazıyordu çıkan pataloji raporuma göre çölyak şüphesi varmıdır acaba doktoruma sordugumda bu sekilde anlaşılmaz dedi en etkili tanı yöntemi endoskopi diyorlar ha...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Guruldama sebebi

    Hocam merhaba... karın guruldaması önemli bir şey midir? daha çok açken yaşıyorum sanırım açken herkes yaşayabiliyormuş. beni korkutan yattığım zamanlarda bazen guruldamalar duymam... ishal, bulantı, kusma, kabızlık, karın ağrısı, şişkinlik gibi şikayetlerim yok. dahiliye ve gastroenteroloji doktorl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Osman Şener

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x