Bebek böbrek diyaliz

  • Hocam merhaba tekrardan.. Oğlum şuan 66 günlük ama düzeltilmiş yaşı 36 günlük oluyor. 28. Haftada tek böbrekte kist görüldü daha sonra iki böbrek denildi. Oligohidroamniyos nedeniyle erken doğdu.o Kusma, üre kreatin yüksekliği vardı 3 günlükten diyaliZe başlandı. Konjenital polikistik böbrek denildi.1 ay önce diyalizini kestik degerleri sonsuz şükürler olsun ki çok artmadı. 42 günlükten dışarıda ultrason çektirdik polikistik görülmedi tanı değişti çift üreter sistemden bahsedildi. Tabi böbrek çağlarında da bir anormallik varMesanede üroterosel görüldü zaten hamilelikte de vardı. Voiding yapıldı reflü yok ancak divertikülllerden valf olabileceğinden bahsedildi. Çok kötü denildi. Cuma gunü sistoskopi yapılacak yarın da sintigrafi mag3. Bu sintigrafi tam olarak bize neyi gösterecek hocam. Dmsa yapılsa daha mı iyi olurdu. Böbreklerin kaçta kaçı çalışıyor öğrenebilecek miyiz bir tedavi olabilecek mi sizce. Bir de hocam oğlum sintigrafide hareketsiz kalamaz ki nasıl olacak çekim ve sistıskopide anestezi alacak bu işlemlerin oğluma zararı nasıl olur. Saygılarımla teşekkür ederim uzun oldu kusuruma bakmayın lütfen.

  • Doktor Cevabı:

    Sintigrafi böbreklerin çalışma kapasitesini göstercek tedavi şansı buna göre belirlenecek gerekirse sakinleştirilir veya uyutulur bu işlerde zarar düşünülmez zararı olsa zaten yapılmaz herşey çocuğun tedavisi için

    tarihinde cevapladı.
  • Evet hocam doğru söylüyorsunuz. Zaten her şey belirsiz kesin yapılması gerekiyor bunların. Mag3 de gösterecek yani her şeyi. Teşekür ederim sonuçları alınca size tekrar yazmak isterim saygılarımla. Iyi çalışmalar.

  • Doktor Cevabı:

    Bence siz hastayı bilen nefroloji ve uroloji uzmanlarıyla görüşün en doğru bilgiyi onlardan alırsınız.

    tarihinde cevapladı.

Ankara Ürolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Tahlil sonuçları

    Hocam dün kan tahlili verdim. kas ağrılarım, iştahsızlık ve mide ve alt bölgede gurultular, göğüste olan bazı ağrılar, boğaz kaşıntı hissi için çıkan sonuçlar burada bir bakabilirseniz. glukoz 70 - 80 değer 82 , demir bağlama 110 - 370 değer 214 , wbc 3.8-10 değer 6.25 , rdw 12-15 değer 12.4 , rbc 4...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Durum hakkında

    Hocam dün kan tahlili verdim. kas ağrılarım, iştahsızlık ve mide ve alt bölgede gurultular, göğüste olan bazı ağrılar, boğaz kaşıntı hissi için çıkan sonuçlar burada bir bakabilirseniz. glukoz 70 - 80 değer 82 , demir bağlama 110 - 370 değer 214 , wbc 3.8-10 değer 6.25 , rdw 12-15 değer 12.4 , rbc...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide ağrisi

    Hocam merhaba mide ağrısı şikayetim var mide ağrısı şikayeti ile birlikte bazen nefes darlığı ( nefes darlığı için akciğer filmi ve kardiyolojiye gittim temiz çıktı hepsi) genel olarak ise geniz akıntısı balgam cikarma var dahiliyeye gittim fakat dahiliyeye balgam çıkarma olduğunu ve bazen nefes dar...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karacigerde kist

    Sayin hocam degerli cevabiniz icin cok tesekkur ederim. hocam.gecen yil tesaduf eseri tespit edilen karacigerde hipoekoik lezyon(kist) 15 mm caplarindaydi ve sol bobrekteki kist 25 mm caplarindaydi. bu sene usg tekrarlandi karacigerde 20 caplarinda kistik lezyon ve 32 mm caplarinda kortikal kist tan...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrekte ağrı ve turuncu tortulu idrar

    Merhaba hocam. 23 yaşında, kronik rahatsızlığı olmayan, sporcu bir erkeğim. fakat 2 aydır böbreklerimin ön alt tarafında hafif ağrı vardı. 2 hafta önce idrarımda turuncu renk tortular da görmeye başladım bunun üzerine üroloji doktoruna göründüm. kan testi, idrar testi, idrar kültürü yapıldı ve böbre...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karin agrisi

    Mrb hocam oglumuz 4 yasini bitirdi 3 gundir karin agrisi cekiyor gazi var 5 defa lagma da yaptik biraz rahatliyor tekrar basliyor. kan idrar verdik bisey cikmadi surekli agliyor ne yapalim

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Adem Canan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bobrekte kist

    Sayin hocam degerli cevabiniz icin cok tesekkur ederim. kist yapisi derken basit kist hidadik kist ayrimindan mi bahsediyorsunuz? kan tahlillerim ve ca markerlarimda herhangi bir sorun cikmamisti. bir de hocam bobrek kisti icin ilacli tamografi cektirmedim. cektirmem gerekir mi? bu kistlerin cikmasi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kronik böbrek yetmezliği

    Hocam kıymetli vaktinizi ayırıp hastalık durumumuz hakkında ciddiyetle inceleyip değerli bilgilerinizle aydınlattığınız için çok teşekkür ederim sizin gibi bir türk hekime sahip olduğumuz için çok şanslıyız

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek ağrısı

    Hocam nasılsınız ? hocam 2 önce testis ve böbrek ağrısı ile doktora gittim ilk doktor muayane ve ulturasonla baktı bir şey yok dedi. ağrı devam edince ikinci doktora gittim durumu açıkladım. idrar yapmada yanma yok. ama idrar isteği var. ve böbrek mesane bölgesinde ağrı. idrar tahlili aldı. ve bana...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Testis mesane ağrı

    Hocam iyi günler tekrar rahatsız ediyorum. tedavim başlayalı 2. günüm ama bu sabah sağ böbrek ağrısı giderek artan ile uyandım. ve buscopan plus içtim biraz ağrım azaldı ama genede var. prostatit iltihabı böbreğe bu denli ağrı yapar mı ?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrekte ağrı ve turuncu tortulu idrar

    Merhaba hocam. 23 yaşında, kronik rahatsızlığı olmayan, sporcu bir erkeğim. fakat 2 aydır böbreklerimin ön alt tarafında hafif ağrı vardı. 2 hafta önce idrarımda turuncu renk tortular da görmeye başladım bunun üzerine üroloji doktoruna göründüm. kan testi, idrar testi, idrar kültürü yapıldı ve böbre...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Protein kaçağı

    İyi günler hocam bu protein kaçağı herhangi bir gen hastalığı bozukluğu sonucu oluşur mu? doktor gen testi yapacağını söyledi kandan bakılıyormuş var mı böyle bir olasılık korktum açıkçası biraz gen ile alakalı böyle bir şey olduğunu duymamıştım.yardımcı olursanız sevinirim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tek böbrek

    Hocam merhaba 26 yaşındayım, 23 yaşında sağ böbreğim enfeksiyon sebebi ile alındı. vücudum aralıklar ile idrar yollarında enfeksiyon üretiyor. bunun dışında diş enfeksiyonum sebebebi ile sık aralıklar ile antibiyotik kullanıyorum ve bu iyi birşey değil biliyorum. ne yapmam lazım. bel ağrım özellikle...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Nureddin Çelik

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tip 1 diyabet

    Hocam merhaba benim babam tip 1 diyabet 57 yasında 20 yıldır bununla yasıyor ama sln zamanlarda ayakları morarıyor uyuşuyor ve bugun lerde ayak basparmağının mor şiş oldugunu farkettim tırnaklarını keserken birden fazlaca kanla karışık su aktı bastıkca aktı içindeki iltihaplı su bitene kadar bununla...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bobrekte kist

    Sayin hoxam gecen yil tesaduf eseri karacigerimde 15 mm caplarinda hipoekoik lezyon(kist?) ve sol bobrekte 25 mm caplarinda kist cikti. bu sene usg tekrarlandi. karacigerde 20 mm kistik lezyon ve sol bobrekte 32 mm caplarinda kortikal kist izlendi. bu kistlerin herhangi bir zarari var midir? ilerde...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x