Bebeğimde trombosit yüksekliği ve ağızında kanama

  • hocam merhaba çok acil değerlendirmenize ihtiyacımız var. Benim oğlum 16 aylık ve ağız kısmında diş damaklarında çok fazla kızarmalar varve hemen kanayabiliyorlar. önce diş çıkarıyor diye düşündük ama tüm dişli damaklarında bile aynı durum vardı. kan verdik ama korkuyoruz trombosit değeri 439 çıkmış neyapmalıyız lütfen yardımcı olun.anormal değerlerimizi yazıyorum. Trombosit 439 bin/µL H(139 - 346) MCV 78.0 fL L(81.7 - 99.6) Lökosit 16.8 bin/µL H(4 - 10.6) MCH 24.9 pg L(27.1 - 33.8) MCHC 32.1 g/dL L(32.2 - 35.1) RDW 20.2 % H(11.5 - 15.6) Platokrit 0.4 % H(0.2 - 0.3) % Nötrofil 36.3 % L(39.9 - 72.4) % Bazofil 2.0 % H(0.2 - 1.3) # Lenfosit 8.0 bin/µL H(0.9 - 3.4) # Monosit 1.9 bin/µL H(0.3 - 1.1) # Bazofil 0.3 bin/µL H(0.1 - 0.2) PT (INR) 1.30 INR H(0.8 - 1.2)

  • Doktor Cevabı:

    Niçin kan verdiğinizi anlayamadım belirtiğiniz değerler nedenini göstermiyor diğer taraftan sınırlı parametreleri değerlendirdiğimde enfeksiyon olduğunu görüyorum.daha detaylı inceleme gerekir geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Dil sararması

    Benim kızım 3 yaşında bu aralar çok rahatsızlandı boğazında ebv virüsü oluştu o yüzden karaciğer fonksiyonları yükseldi o yüzden hastanede yattı değerlerimiz çok şükür normale bindi ve çıktık aradan 3 hafta geçti çocuk gene ateşlendi sağlık ocağına götürdüm boğazı gene tekrarlamış atlatamamistir ded...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Gürses

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ebv hastaligi?

    Hocam iyi gunler 24 yasindayim ebv sonucumu yorumlar misiniz? ebv vca igg/ea pozitif (kantitasyon araligi negatif) ebv vca igm negatif anti ebna pozitif hocam kantitasyon araligi negatif ne demek? anlayacagim sekilde anlatirsaniz sevinirim saygilar

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Yaşam Laboratuarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer enzimleri

    Doktor bey iyi günler, bundan yaklaşık 15 gün önce ateş, halsizlik, terleme, iştahsızlık vs gibi grip şikayetlerim devam edince yapılan testlerim kısaca şu şekilde : lenfositler(%) :70 nötrofil (%) : 10,7 monosit (%) : 14,1 eozinofil (%) : 0,2 bazofil (%): 5 alt/gpt : 188 ast/got : 195 gg...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Özgür Bahadır

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hocam tekrar mrb son çikan sonucumuz epstein-barr virus (ebv) profili* .

    Hocam tekrar mrb son çikan sonucumuz epstein-barr virus (ebv) profili* . epstein-barr virus (ebv) antikoru-vca, igg (ebv profili)* pozitif epstein-barr virus (ebv) antikoru-vca, igm (ebv profili)* negatif epstein-barr virus (ebv) ea antikor (ebv profili)* negatif epstein-barr virus (ebv)...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Şükrü Cin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x