Baş dönmesi̇ şi̇kayeti̇

  • WBC 6.2 K/µ 3.0 - 12.0 NE% 57.8 % 35 - 80 NE# 3.6 K/µ 1.1 - 9.6 LYM% 28.5 % 15 - 50 LYM# 1.8 K/µ 0.5 - 6.0 MONO% 10.2 % 2 - 12 MONO# 0.6 K/µ 0.1 - 1.4 EOS% 2.8 % 0 - 6 EOS# 0.2 K/µ 0 - 0.4 BASO% 0.7 % 0 - 2 BASO# 0 K/µ 0.0 - 0.3 RBC 5.2 M/uL 3.2 - 6.0 HGB 14.7 g/dL 10 - 18 HCT 43.7 % 30 - 55 MCV 83.3 fL 78 - 105 MCH 28 pg 25 - 33 MCHC 33.6 g/dL 30 - 36 RDW 13.4 % 9 - 18 PLT 243 K/µ 150 - 500 MPV 9.6 fL 0 - 15 Demir (serum) 78 ug/dL 70 - 180 Demir bağlama kapasitesi 275 ug/dL 155 - 355 Ferritin 36.6 ng/mL 23.9 - 336.2 Vitamin B12 166 pg/mL 126.5 - 505 LDL kolestrol ▲158 mg/dL 0 - 130 Kolesterol ▲210 mg/dL 0 - 200 HDL kolesterol 36 mg/dL 30 - 60 Trigliserid 80 mg/dL 0 - 150 Alanin aminotransferaz (ALT) 43 U/L 0 - 50 Aspartat transaminaz (AST) 24 IU/L 0 - 50 Glukoz 97 mg/dL 74 - 106 TSH 2.03 mU/mL 0.34 - 5.6 Kan üre azotu (BUN) 10.41 mg/dL 7.94 - 20.09 Kreatinin 0.77 mg/dL 0.67 - 1.17 hocam baş dönmesi ve halsizlik şikayetiyle tahlil yaptırdım, sonuçları değerlendirirseniz sevinirim.

  • Doktor Cevabı:

    Merhba . sadece kan tetki̇kleri̇ne bakarak taniya gi̇tmek doğru olmamakla bi̇rli̇kte gönderdi̇ği̇ni̇z sonuçlarda şi̇kayetleri̇ni̇zi̇ açiklayabi̇lecek sadece vi̇tami̇n b12 eksi̇kli̇ği̇ di̇kakt çeki̇yor. genelli̇kle 300 altinda olmasi durumunda tedavi̇ düşünülebi̇li̇r. vi̇t b12 eksi̇kli̇ği̇nde hastanin baş dönmesi̇ halsi̇zli̇k yorgunluk , vucutta veya ellerde-ayaklarda yanma ,ellerde ayaklarda uyuşma-karincalanmalar olabi̇li̇r. kolestrolde olan hafi̇f yüksekli̇k i̇çi̇n di̇yet yapmanizi öneri̇ri̇m. vi̇t b12 eksi̇kli̇ği̇ konusunda doktorunuza görüşebi̇li̇rsi̇ni̇z. geçmi̇ş olsun

    tarihinde cevapladı.

Ankara Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Demir eksikliği anemisi

    İyi günler . ben 23 yaşındayım.senelerdir demir eksikliği anemesi tedavisi görüyorum.6 ay ya da 3 ay ilaç kulanıyorum her şey normale dönüyor.ardından 2 ay gibi bir zaman geçiyor tekrar değerlerim düşüyor. tabi düzsensiz beslenme var aynı zmanda kırmızı et tüketimim çok az bunlar da etkilidir. en so...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hamit Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ferritin düşüklüğü

    Merhaba, her sene genel bir kan tahlili yapılıyor ve hep ferritin değerim düşük çıkıyor. ilac kullanıyorum, bir süre yükseliyor sonra tekrar düşük çıkıyor. adetlerim yoğun değil, ayda bir oluyorum 5 ya da 6-7 gün sürüyor. sadece ilk 2-3 gün yoğun diğer günler hafif oluyor. et sebze vs tüketiyorum. s...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Farklı kan grubu

    Çok saolun hocam allah razı olsun

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hamit Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • G6pd eksikliği ve biontech asisi

    Hocam merhaba. bebeğim 20 aylık erkek, 2 aylık iken g6pd tanısı aldı g6pd değeri 2.71. anne sütü alıyor. anne 2 doz sinovac oldu 3. dozu biontech yaptırmayı düşünüyoruz ama endişeliyiz. annenin biontech aşısı olması emzirme yoluyla bebeğe zarar verir mi yardımcı olursanız sevinirim. saygılarımla

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Duran Canatan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • G6pd biontech aşısı

    Hocam merhaba. bebeğim 20 aylık erkek, 2 aylık iken g6pd tanısı aldı g6pd değeri 2.71. anne sütü alıyor. anne 2 doz sinovac oldu 3. dozu biontech yaptırmayı düşünüyoruz ama endişeliyiz. annenin biontech aşısı olması emzirme yoluyla bebeğe zarar verir mi yardımcı olursanız sevinirim. saygılarımla

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Farklı kan grubu

    Merhaba hocam benim sorum kan grubu ile olacaktı. benim kan grubum a rh+ eşimin b rh+ çocuğumun ise 0 rh + bu normal bişey mi acaba

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hamit Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mitral kapakta çöküntü

    Çok teşekkürler adnan bey dün 2 sene sonra tahlil vermeye gittim hepsinin sonucu çıkmamış ama ferritin 13/100 referans aralığında olması gerekırken benimki 13.7 çıkmış hocam bundan dolayı mı baş dönmesi ve çarpıntı yaşıyorum? regl döneminde dolorex kullanıyorum kalpte çarpıntı varken kullanma...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Adnan Kaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boy kısalığı

    Yanlış yazmışım hocam 10 yaş 1 aylık

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikliği anemisi tekrarlayan ateş yapar mı?

    Hocam merhaba bana geçen hafta demir eksikliği anemisi tanısı konuldu ve 2 tüp ferinject adlı ilacı damardan aldım haftaya 2 tane daha alacakmışım. 1 ay kadar uzun bir süredir her gece ateşim yükseliyor ama bedensel olarak pek bir rahatsızlık hissetmiyorum. sizce bu anemi dolayısıyla mı oluyor? rica...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leylagül Kaynar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hemogram hakkinds

    Sayin degerli hocam ben 14.08.2021 yilinda hemogram yapildi hocsm hemogram 12.3 hemotokrit 37.6 cikti hocam 24.08.2021 yilinda yaptirdim ordada hemogram12.1 arsligin 12.7 .15.3hemotokrit 35.3 cikti hocam araligini 36.45..hocsm kafama takilar uc icinde bu kadar dusus nedeni kan kansetiilgili bisry vs...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leylagül Kaynar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlili sonuçları

    Hocam merhaba ben bugün kan tahlili yaptırdım ancak sonuçları göstermek için iş yerinden 1 hafta boyunca izin alamıycam maalesef, düşük olanları aşağıya yazdım sizce ciddi bir şey var mıdır akdeniz anemisi gibi bir şey mi yoksa bir bakabilir misiniz çok rica ediyorum hgb: 8,5 mcv: 69.1 mch:30.2 hc...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mehmet Gündüz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ksnsizlikhakkinda

    Sayin hocam biliyorum cocuk hemotoloji uzmasiniz ama sizden bi ricsm varben 24.08.2021 tarihde hemogram yaptirdim lokosit 8.8 hemogram 12.1 arsligini11.7 15.5hemotokrit 35.3cikti araligini 36.5 diger degerlerin hepsi normal tek bu degerler boyle ciktibende kan ka seti ilgili bir hsdtaliginmi var yad...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Duran Canatan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hemotokritdusukligunu

    Sayindegerli hocam ben 24.08.2021hemogrsm yaptirdim sonuclsri wbc 8.8 ataligini 4.1.11.2rbc 3.84 araligini3.8.5.0hgb 12.1araligini 11.7 15.5 hct 35.3 araligini 36.46 dusuk mcv 91.9 normal.mch normsl mchv normsl rde normal.plt normalmpv normsl pct normalpfw normal.nevt#normal lymph#normal.eo#normalba...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Eşref Araç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reaktif lenf nodlari

    Merhaba leyla hocam oğlum 6 yaşında iki yıldır boynunda lenf nodlari var şimdiye kadar bir anormallik olmadı ama ben çok takıntı yaptım diz yani bacak arkasını falan kontrol ediyorum elime gelen herşeyden korkar oldum bacakta lenf nodu olsa belli olurmu

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Arcalion kullanımı

    Hocam merhaba gün içerisinde çok uykuluyum hiç enerjik adeğilim, 12 saat uyusam da gene de uyumak istiyorum böyle olunca hiç bir şeye odaklanamıyorum ,ders çalışmam lazım konsantre olamıyorum arcalion kullanmam ise yarar mı ? ve bu ilaç kilo aldırır mı ? teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. A. Gökhan Akkan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x