Bagırsak sorunu

  • Merhaba hocam ben 3 ay once normal dogum yaptım dogumdan bır sure sonra ıshal atakları basladı sımdılerde yok fakat karnımda ve karın altında gaz kramp yasıyorum kımı zmanda guruldama oluyor en ufak terleme de karnım buz gıbı soguk.bu arada anksiyete tedavısı goruyorum. Onemlı bır sey olabılır mı danısmak istedim.

  • Doktor Cevabı:

    İrritable barsak sendromu (ibs – eski adıyla spastik kolon) tanımlıyor olabilirsiniz duygu hanım. ibs şehir insanımızda giderek daha fazla rasladığımız bir sorun. stres + besin ekleri, besin boyaları, bitkilere katılan hormonlar, homojenize süt, yoğurt, ambalajlama sistemleri, vs. pek çok unsur bu sorunun gelişimine yol açıyor. sorunun kronikleşmesi durumunda şişkinlik, gaz oluşumu, midede yanma, bulantı, reflü, bazen ishal bazen kabızlık atakları, hemoroidal hastalık, anal fissür, gaz kaçırma gibi bazı anal patolojiler de kaçınılmaz olarak tabloya ekleniyor. sıklıkla da mide problemleri (gastrit, vs) bu tabloya ekleniyor. yalnızca bazı ilaçlara dayanarak hastaların radikal olarak tedavi edilmeleri mümkün değil. bu arada, altta yatan ve problemi provoke edebilecek olası ek patolojileri de ayıklamamız gerekiyor. sorun derinleştikçe tedavi süresi uzuyor ve zorlaşıyor. uzman bir gastroenterolog ile irtibat kurmanız gerekecek. sevgiler... prof. dr. sezai leventoğlu

    tarihinde cevapladı.

Ankara Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Probiyotik takviye

    Hocam huzursuz bağırsak sendromu için probiyotik alacağım eczaneden öneriniz nedir hangisini almalıyım kabızlık ve mide yanması geğirme var sınav senemdeyim lütfen yardımcı olun

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Guruldama ve akıntı

    Hocam merhabalar iyi çalışmalar. kendimi uzun zamandır iyi hissediyordum guruldamam az da olsa vardı fakat geçen haftadan beri hem guruldama hem şişkinliğim arttı bugün gaita tahlili verdim ve gaitada bol miktarda maya hücresi görüldü. doktordan kolonoskopi talep ettim fakat crp'den yola çıkarak ger...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 1 aydır geçmeyen ishal

    Hocam kayıra bakmayın telefon bazı yerleri değiştirmiş ben 22 eylül’de cipro isimli antibiyotik kullanmıştım ve aradan 1 ay geçti o süre zarfında herşey normaldi ama 1 ay sonra ani ishal şikayetim başladı bu antibiyotikten dolayı olabilir mi? antibiyotikten dolayı olsa 1 ay sonra mı olurdu hocam hem...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kan tahlıllerı

    Hocam çok tesekkur ederim pekii wbc çok önemli bir degermıs ama benım genelde 4,5 5 arası cıkıyor cok yukselmıyot genelde alt sınıra yakın ne zaman yaptırsam oyle oluyor dr bazılarında bu genetik olabiliyor 4e kadar normal demıstı hu dogru mu ?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kabızlık sorunu

    Cevabınız için teşekkürler hocam allah razı olsun. eczaneden dediklerinizi aldım ekstra birde eczacı arkadaş duphalac şurup verdi. şurup içtim aradan 30 dakika geçti geçmedi. wcdeydim. ama şimdi sabah başlayan bir fokur fokur etme durumu var mide altında gaz ve sesler geliyor. bunlar şurupun etkiler...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlıllerı

    Hocam merhaba yasım 29 5haftalık gebelik mevcut hocam son kan tahlilimde wbc 4.58 cıktı normal referans aralıgı(4,6-10.2) mch 26,4 cıktı referans aralıgı (27-31) pdw 21,1 cıktı normal aralıklar (11,5-17,5) üre 10cıktı onun da alt sınırı 15ti. bunun dısındakı diğer tüm degerler normal aralıklar...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bagirsakda yanma

    Hocam benim bagirsalarimda yanma.oluyor ara ara ilk kanama oldu daha sorasinda 1 aykadar sora yanma.basladi neden ya

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer sorunları

    Merhaba. nisan ayından beri vücudumu çok dinliyorum. sorunlarım ani bi gece ishali ve titreme ile başladı. bunun devamındaki süreçte ishal kabız geçişleri, sık geğirme, karında şişlik hissiyatı oluştu. devamında özellikle geceleri ortaya çıkan ve ağırlıkla bacakta seyreden ağrısız kas seğirmeleri ya...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karın agrisi

    Hocam merhaba karın ağrım war uzun zamandr karında guruldama gaz gegirme beni cok rahtsz ediyo bu agri sadece hafifliyo ama hc gcmiyo büyük abdestimi yptiktn snrada agrim fazlalasiyo endoskopi ypldi ilcli tonogrfi kan thlilleri ypldi bisey oldgi soylendi artk yrldm hocm allh rizasi icin yardmci oln...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • 1 aydır geçmeyen ishal

    Merhaba hocam ben 8 haftalık hamileyim ve akşamları yemek yeşilim esnada aniden sıcak basması karın guruldamadı ve hemen ishal geliyor tutmak mümkün değil ama şunu söyleyebilirim gözlemleme dayanarak yemek yemeden önce katı dışkım yemek yiyorum aniden ishal oluyorum suluya dönüşüyor ve ben artık çok...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kabızlık sorunu

    Merhaba hocam ben bekunis isimli ilacı ara arada olsa 10 gün kullandım kabızlık şikayetiyle..fakat bu ilacı bıraktıktan sonra hiç tuvalete çıkamaz hale geldim ve oldukça zorlandım.bu ilacın kısa sürede bağırsak tembelliği veya bağımlılık yapma riski varmıdır?bağırsaklar bir süre sonra normal işleyiş...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Çakır

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reflü özafajit

    Hocam yemek yedikten sonra şikayetlerim oluyo aşiri bi sekilde migdem şisiyodu ve gaz oluyodu bunu gegirerek cikartmasam rahat edemiyodum 4 aydir panto kullaniyorum sikayetlerim tam azalmadi ama eskisi gibide degilim, agzima ne alsam gegirme  geliyo,  büyük abdestle igili bi sıkıntim yok günluk düze...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Antidepresan bırakmak

    Selam hocam ben 32 yaşındayım bayan bekar hiç evlenmedim benim hastalığım okb idi okb yüzünden ilaç kullandım hocam ilaç uzun süre kullanılınca iç organlara zarar verir mi mide bağırsak mide ilacı bağırsak ilacı kullandım hiç biri fayda etmedi pulcet panklerefat famodin metepsyl motilion niye bu kad...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil yardima ihtiyacım var

    Covid 20 ekimde pozitifti. 31 ekimde yapilan kan testi tamamen normale donmustu. 2 kasimda pcr negatife döndü. 12 kasimda kusma bulanti hazimsizlik halsizlik bagirsaklarda hassasiyet midede tatsizlik ve istahsizlik icin yeniden doktora basvurdum. crp artmisti yine(2,5). lenfosit dusmus notrofil ve...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Sezai Leventoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam yardım

    Hocam,öncelikle merhabalar. yaklaşık 2 aydır toplam 2,5 kiloya yakın kilo verdim ve bir sebep yoktu. kan değerlerime baktırdım. tüm değerlerim referans aralığında çıktı. akciğer filmi çekildim,sonuç yok fakat son 2 aydır psikolojik olarak hep endişeliyim,kendimi hasta hissediyorum,hep bir şeyler ara...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x