Bağ doku hastalığı

  • İzzet hocam merhaba.Daha önce de birçok sorum olmuştu Size özverili cevaplarınız için çok teşekkür ederim.reyno,yaygın lenf nodları(boyun,koltukaltı ve kasık-büyük boyutta değiller),sabah tutukluğu,bel ağrısı (iki taraflı sakroliit ve kemik uçlarında kareleşmeler varmış) ,her iki el parmak eklemlerinde ağrı, ayak başparmak çıkıntılarımda ağrı,saç dökülmesi ve yorgunluk sebebi ile romatolojiye gittim üniversite hastanesine.ana negatif crp sedim normal değerlerde çıktı bir tek ena panelinde anti sm pozitifliği var. O yüzden bağ doku hastalığı düşünüldü melox,voltaren,prednezol,en son da plaquenil denedim (40 gün kullandım plaquenili) fakat ilaçlar etki etmedi ; Hematoloji lenf nodlarını,dahiliye doktoru saç dökülmesini , ortopedi dizimde bulunan kondromalazi patrlla ve rotator cuffı bağ doku hastalığının bir sonucu olarak gördüler . Fakat son gittiğimde bana ilaçlar işe yaramadığı için bende mekanik ağrı olabileceğini söylediler ağrım otururken daha fazla oluyor mekanik ağrı hareketle olan ağrı değil mi hareket edince ağrım olmuyor benim. Peki merak ettiğim bu şekilde her sisteme bulaşabilen çeşitli yerlerden de belirtiler veren mekanik sğrı var mıdır? Bu arada 4 yıl önce röntgen sonuçları da temiz çıkıyordu o yüzden fibromiyalji düşünülmüştü nöropatik ağrı için kullanılan bir ilaç vermişlerdi 1 yıl tedavi gördüm o da işe yaramamıştı. Daha sonra gittiğimde özellikle röntgen sonuçlarında değişiklik olduğu söylendi ama bugün geldiğim nokta bu. Crp ana sedim de yükselmiyor doğru tedaviyi alabilmem için bunlardan birkaç tanesinin mi aktif olmasını beklemek gerekir ? Bir de romatizma diğer yaşadığım belirtileri de açıklıyordu eğer romatizmam yoksa hepsi havada kaldı 1 yıldır doktorlarımın sözünden çıkmadım ilaçlarımı da düzenli aldım sizin görüşünüz nedir hocam ? Sevgiler saygılar

  • Doktor Cevabı:

    Mekanik ağrı da, fibromyalji de nöropatik ağrı da bu yakınmaları yapabilir. sorunu ancak muayene bulgularınızı birinci elden bilen bir romatolog çözebilir. sizi muayene eden hekimle tartışın

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Sol kurek kemigimin alti

    Iyi gunler hocam ben 19 yasindaym 1 haftadan beri sol kurek kemigimin alt tarafinda bir batma var derin nefes alirken daha cok oluyor.agri olmadan 3-4 gun once grip olmustum bogaz agrisi falan da olmustu.sebebi nedir sizce...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ahmet Mesut Onat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İlaca yanıt vermeyen bağ doku hastalığı

    Tolga hocam merhaba. birşeyi merak ediyorum. bağ dokusu hastası olan bir kişi melox,biprofenid,prednol,prednizol ve voltarene cevap vermediyse (virgülle ayrılanlar bir ay süreyle denendi sadece) o kişide bağ doku hastalığı yok mu demektir? yani klasik tedaviye cevap vermeli mi eğer bdh varsa? ve mes...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Tolga Enver Yücetürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Otoantikor

    İyi günler doktor bey. geçen ay allerji kliniğinde birtakım kan tahlilleri yapıldı. yapılan otoantikor tahlillerinden antinükleer antikor (ana) zayıf pozitif (+), anti-jo1 pozitif ++ çıktı. bunların açıklaması nedir yardımcı olabilir misiniz? 2 senedir haşimato tedavisi görüyorum ve levotiron (50mg)...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ahmet Mesut Onat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bağ doku hastalığı

    İzzet hocam merhaba.daha önce de birçok sorum olmuştu size özverili cevaplarınız için çok teşekkür ederim.reyno,yaygın lenf nodları(boyun,koltukaltı ve kasık-büyük boyutta değiller),sabah tutukluğu,bel ağrısı (iki taraflı sakroliit ve kemik uçlarında kareleşmeler varmış) ,her iki el parmak eklemleri...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Koltuk altı şişlikler

    Iyi gunler, 22 yasinda erkek hastayim. 1.5 senedir agirlikli sol koltuk altım olmak uzere sag ve sol koltuk altimda surekli yogun agrili birseyler sisip sisip iniyor. disardan bakildiginda bazen belirgin kirmizi renkte bazende renksiz derinde ayda bir kez 2 kez surekli biseyler sisip iniyor. genel c...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ahmet Mesut Onat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tanimlanmamis bag dokusu

    Hocam merhabalar . yaklaşık 6 yıldır tanımlanmayan bağ dokusu hastalığım var kalp zarı iltihabı ile tekrarlıyor omuzlarimda ağrı oluyor crp degerim yükseliyor hastaligim alevlendiği zamanlar. bazen de crp yukselmiyor ama yine omuzlarmda bıçak keser gibi ağrı oluyor . sizce bu hastalığın gerçekten bi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Total ve direkt bilirubin yükselmesi

    İzzet hocam merhaba. rutin romatoloji kontrolüne gittim kan verdim sadece (sonucu bir dahaki randevuya göstereceğim) bağ doku hastalığı tanısı ile plaquenil alıyorum günde 1 . kafama takılan total bilirubin 2,66 (ref 0,3-1,2) direkt bilirubin 0,46 (ref 0-0,2) olması. diğer değerler alt,ast vs hepsi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Plaquenil ve göz

    İzzet hocam merhaba. bağ doku hastalığı sebebi 1 aydır plaquenil kullanıyorum günde 1 kez. başlamadan önce göz doktoruna gittim muayene oldum görme alanı vs ölçüldü sorun yok. fakat son 1 haftadır filan sağ gözüm kanlanıyor . plaquenil göz arkasında birikme yaparsa ben bunu hissedebilir miyim ? nası...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Eritema nodozum

    Hocam bana eritema nodozum teshisi kondu bacak alt kisimlarda cikiyo ama bu kez bogazda kizarik on boyun ara ara sisme agri gogus kafes alt kemiginde agri ust karinda sisme var hangi bolume gitmem gerekir bu sislikleri cikmamasini nasil engelleriz ne yapmam gerekir

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yüksek pozitif ana ve anti centromer

    İzzet hocam merhaba.bende bağ doku hastalığı mevcut.eklem ağrısı belde sakroliit, reyno ve anti smith pozitifliği var. oğlum 10 yaşında uzun zamandır topuk ağrısı ve bel ağrısı (tam sakroiliak eklemi gösteriyor ) çekiyordu. oğlumu çocuk romatolojiye götürdüm. ana 1/1000 ve anti centromer +++ şeklin...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anti sm pozitifliği

    Tolga hocam merhaba . sormak istediğim anti sm antikoru sle olmayan bir insanda da pozitif çıkabilir mi? tabi anlıyorum sadece bir antikorun pozitif çıkması herhangi birşey ifade etmiyor.reynom var mesela ama ana negatif.anti ro/la negatif.eklemde (el başparmağı ) aktif şişlik varken yapılan tahlil...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Tolga Enver Yücetürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anti sm pozitifliği

    İzzet hocam merhaba. merak ettiğim şey lupus otoimmun bir rahatsızlık , hastaların %5inde ana nasıl negatif çıkabiliyor ? ve mesela o zaman vücut kendi kendine antikor oluşturmadıysa başka hangi parametreler baz alınıyor? benim ana negatif ama reyno var , eklem ağrılarım var , mesela aktif eklem şiş...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Dalak büyüklüğü plt

    Akın hocam değerli vaktinizi aldığım için affınıza sığınarak sorumu sormak istiyorum. oğlum şu an 15 yaşında.yaklaşık 2.5 yıl önce halsizlik ,zayıflama ve ishal şikayeti yaşıyordu. doktora gittiğimizde crp 161, sedim 49,idrarda lökosit 10 geldi ultrasonda dalak 140 mm ölçüldü. bu dönemde trombositi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Akin Uysal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bağ dokusu hastalığı mı ramotoid artrit mi?

    İzzet hocam tekrar merhaba yukarıdaki soruyu 3 yıl önce sormuşum maalesef hala tam tanı alamadım. geçen süre içerisinde eklemlerimdeki ağrılar uzun süre sürmeye başladı. mesela her iki mtp ekleminde dayanılmaz ağrılar mevcuttu ve sağ el başparmağımın ekleminde şişme meydana geldi kızarıklık olmadan...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kreatinin ve urik asit yuksekligi

    Hocam saygılar sunarım.39 yaşında 1.78 boy 105 kilo bir erkeğim.kreatin degerim 1.30 ve daha önceki yillara bakıldığında 1.05 altına hiç düşmemiş.nefrolijiye ve romotolojiye başvurdum.bağ dokusu hastaligi (öncül form) oldugu gut hastaligina dogru gittigi soylendi.gfr 68, üre 29 , karaciğerde grade2...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x