Bağ doku hastalığı ve yorgunluk/halsizlik

  • Ayşen hocam merhaba.Nasılsınız?Bağ doku hastasıyım 2 yıldır plaquenil kullanıyorum 200 mg olarak (55 kgyum) bu ara sanırım atak dönemindeyim ağrılarım çok fazla hem de sağ el orta parmak eklemim şişti çok ağrıyor.Sormak istediğim halsizlik ve yorgunluk da çok fazla eskiden bu kadar değildim 32 yaşındayım bende dehb de var,normalde yerinde duramayan biriyim bu kadar yorgun ve halsiz olmak bana hiç yakışmıyor sanki.2 yıldır kullanıyorum ama plaquenil bir işe yarıyor mu ondan dahi kuşkuluyum eğer randevu alabilirsem romatoloğumla bu konuyu konuşmak istiyorum.merak ettiğim şey;eğer ilaç tedavisi uygun şekilde düzenlenirse yine de yorgunluk halsizlik yaşayacak mıyım?Kilo aldım saçlarım da çok dökülmeye başladı halsizlik de olunca tiroid olabilir diye sağlık ocağında kan vermiştim ALT değeri hariç bütün değerlerim normaldi acaba bu yorgunluktan kurtulmak için ne yapabilirim bana tavsiyeniz var mıdır hocam? Yanıtınız için şimdiden teşekkür ederim sevgi ve saygılarımla

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba ağrılarınızın artması, parmakta şişme hastalığınızın aktif durumda olduğunu gösteriyor. aktivasyon bitince halsizlik, yorgunluk da azalır. plaquenil size ne kadar etkili, başka tedavi mi gerekir bunlar romatoloji uzmanının karar verebileceği durumlar. alt normalin 3 katından fazla artmışsa bir anlam taşır. kullanılan ilaçla ilgili olarak da yükselebilir. önerim bir an önce romatoloğunuza ulaşmanız. geçmiş olsun dileklerimle.

    tarihinde cevapladı.
  • Ayşen hocam çok teşekkürler cevabınız için.Şansıma randevu alabildim.Romatolığum ilaçların yetmediğini söyledi metotreksat ve kortizon yazacağını söyledi.Fakat ALT değeri yüksekti bahsetmiştim size,AST değeri de yükselmiş. Hepatit için tahlil de yaptı hepatit yokmuş şükür.Şimdi suda eriyen bir ilaç kullanıyorum karaciğer değerlerimin düşmesi için,11 gün sonra tekrar kan vereceğim.Cahilliğimi mazur görün hocam ALT ve AST yüksekliği uzun sürerse hepatit mi olunuyor sonunda? 52 kg idim şimdi 56 oldum kilo almamla ilgili olabilir mi bu değerler? Ya da karaciğer değerlerim bozulduğu için mi kilo almış olabilirim (tiroid elendi) cevabınız için teşekkürler sevgiler saygılar hocam .

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba, ast, alt yüksekliği olduğu zaman bu hepatit olarak değerlendiriliyor. hepatitin de çeşitli sebepler var. birisi, a,b,c, d, e virüsleri. a nedeniyle oluşmuşsa hepatit a, b nedeniyle oluşmuşsa hepatit b vb. gibi adlandırılıyor. doktorunuz hepatit yok derken virüs nedeniyle oluşmuş hepatit yok demek istemiş. kilo alınca karaciğer yağlanması olmuşsa yine ast, alt yükselir ama sizin kilonuzda biri için nedenin bu olacağını zannetmiyorum. alkol yapar, alkolik hepatit. ilaçlar yapar adı toksik hepatit. sizinki de ilaçlara bağlı bence. ast, alt normalin 3 mislinden fazla artmışsa ilaçları kesmek gerekir. karaciğer testleri bozulduğu için kilo almazsınız. tedavinizi üstlenen doktor ilaç kesme ya da başka ilaç kullanmanıza karar verecektir. ilaçların fayda zarar oranına göre hareket edecektir. romatologunuza ulaşmak iyi olmuş. sağlık dileklerimle.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Bağırsak hastalıgı

    Saygılar rsımın tomografısınde bu hususlar yazıyor beni aydınlatır misiniz �lmektedir. adneksler, douglas ve intrapelvik alanlarda bt patoloji saptanmam��t�r. perivezikal alan, perirektal ya�l� dokular ve iskiorektal fossa a��kt�r. sa� iliak kemikte 7.5 mm �ap�nda sklerotik lezyon izlenmi�tir. kolon...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nefes darlığı

    Merhaba hocam ben nefes alırken sürekli nefes darlığı yaşıyorum.ama nefes alırken normal ama.nefesim yetmiyor gibi geliyor konuşurken normal ama soluk soluğa kalmış gibi hissediyorum psikolojik mi sizce kalbimi biri içine almış gibi çok korkuyorum

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolonkanseri

    Hocam saygilar esim kolon kanseri ameliyat kemoterapi gordu bir yil evvel bitti rsim hassas bir yapisi var dr bunun icin romeron hap ve buspon hap verdi ilaclar beni kotu yapiyor diye kullanmiyor stress icin bu tip hastaliklarda hangi tur sakinlestici kullanabilir oneriniz yokmu bu hastalikta stes i...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Inferior mi ve ateroskleroz

    Merhaba güllü hanım, 2012 yılında nstmei 2020 yılında ise inferior mi geçirdim. rca üzerinde 1 stent mevcut, lad proksimalinde ise %30-40 darlığa sahibim. ilk krizde lad üzerinde d1 yavaş akım durumu söz konusu idi. bu mevcut %30-40 darlık bu fenomenin etkisi midir ? ayrıca şu an bitkisel ağırlı...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Güllü Özdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Zaturre şüphem ve önerileriniz

    Sn hocam 10 gün süren sırt ağrım ve halsizligim vardi dahiliye uzmanina gittim kan tahlili ve röntgen istedi ve röntgende zature göremiyorum sikayetin devam ederse tomografi çektir dedi zaturre olsaydı röntgende belli olur muydu yoksa zature röntgende belli olmaz mi saygılar

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bağ doku hastalığı ve yorgunluk/halsizlik

    Ayşen hocam çok teşekkürler cevabınız için.şansıma randevu alabildim.romatolığum ilaçların yetmediğini söyledi metotreksat ve kortizon yazacağını söyledi.fakat alt değeri yüksekti bahsetmiştim size,ast değeri de yükselmiş. hepatit için tahlil de yaptı hepatit yokmuş şükür.şimdi suda eriyen bir ilaç...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolesterolyuksekligi

    Hocam saygilar esimin tahlilerini yaziyorum degerli ve tecrubeli bir uzman olarak gorusunuzu ogrenmek istiyorum tkol 278 hdl68 ldl200 trig 78 ldlyi dusuremiyoruz seker tansiyon yok beslenme oneriniz yokmu bimden aldigimiz tava yogurdu zararli olabilirmi ayrica hergunbir veya2ser yumurta yiyor buda...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolesterolyuksekligi

    Hocam saygilar oglumun son yaptigim tahlil sonuclarini yazip degerli gorusunuzu almak istiyorum tkol226 trig166hdl33 ldl195 hbac1 5.5 insulin direncim 37 hemogram normal crp12 ldlyi indirmek icin degerli gorusunuze simdiden tesekkurler obezim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolesterolyuksekligi

    Kolesterolyuksekligi saygilar bir yil aradan sonra yaptigim tahlilde hdl42 ldl175 tjol 223 trig167 yalniz tahlili ac karnina yaptim ama. bir cay kadigi corekotu yagi ixtim bu degerlere etki etmis olabilirmi ldlyi dusurmek icin hergun yarimsaat yuruyorum baska ne yapabilirim hbac1 5.2 dusuk cikti gu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ilac prospektusu

    Hocam merhabalar , kullandığımız antibiyotikli kremler , tablet şeklinde kullandığımız antibiyotikler gibi bizim karaciğer veya böbreklerimizden mi atılıyorlar ? çünkü prospektüsünde " karaciğer ve böbrek yetmezliği olan hastaların doktor kontrolünde kullanılması önerilir " yazıyor .

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolesterolyuksekligi

    Saygilar evvelki cevabiniza tesekkurker goz bulanikligi odem icin stress sebebiyle oluyor bana dideral hap gunde yarim hap verildi simdi eczanelerde bulunmuyor onun yerini tutacak ama cinsel guce etki etmeyecek hap yokmu sinirsel olarak rahatlatiyor cevabiniza tesekkurlert

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ne olur acil cevap verin

    Hocam ben 28 yaşında 7 8 yıl sigara kullandım 4 yıl önce bıraktım hocam bugün işe girmek için akciğer grafisi çektirdim hocam kemik yapı tabidir traeka orta hattadır her iki hemitoraks simetriktir mediasten ve sağ hilus tabi görünümde aort ve diğer büyük damarlar normal bilateral kostofrenik sinus a...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolesterolyuksekligi

    Saygilar bir yil aradan sonra yaptigim tahlilde hdl42 ldl175 tjol 223 trig167 yalniz tahlili ac karnina yaptim ama. bir cay kadigi corekotu yagi ixtim bu degerlere etki etmis olabilirmi ldlyi dusurmek icin hergun yarimsaat yuruyorum baska ne yapabilirim hbac1 5.2 dusuk cikti gunde 2gram metformin i...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolesterolyuksekligi

    Kolesterolyuksekligi hocam saygilar oglum31 yasinda yapilan tahlilde ldl230trig195hbac1 5.2 cikti bunun icin oneriniz yokmu kendisikilosu fazla dr onu korkutmus tahlil sonuclarina gore tesekkurler ayrca b12vit 150 d vit 15cikti dr d vit icin normal deyip ilac vermedi b12 icin haftada bir dodek 5j...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Alt ldh yüksekliği

    Hocam iyi günler rutin kan testime alt 48 ve ldh 262 çıktı diğer testlerim normal. hocam bu sonuçlar ile birlikte bir sorun varmıdır? yaş 21 erkek

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x