Bacaklarda ödem

  • Hocam tekrar iyi günler,bugün babamın bacaklarında ki ödem için doktora gittik 6 ay önceki tahliller eski dedi yeniden tahlil yaptırdı;hba1c 6,7,akş 129,üre 43,kreatinin 1, ü.asit 8.4,ast 22,alt 19,ggt 33,alp 112,amilaz 77,sodyum 148(136-146)potasyum 4,52,albumin 4.4,t.protein 7.2,fosfor 3.9,kalsiyum 9,5,d vitamini 23,b12 188,ferritin 144,idrar tahlili normal,hemogram normal,sedim 4,crp 2,4,trigliserid 326,ldl 112,bilurubinler normal,demir 81,tdbk 280,tsh 1.33,psa 0.2.excalibanın içindeki amlodipinden bacak ödemi olabilir dedi yeni tahlil sonuçlarını beklemeden excalibayı kesti yerine ayra plus verdi ve 15 gün sonra sonuçlarla gelirsin dedi,hocam biz de 3 gün önce excalibayı kesmiştik zaten şişlik biraz indi ama tam inmedi.Eğer ödem amlodipin dense kaç günde şişlik iner?Birde tahlillerinde sodyum 149 çıkmış bu yükseklik ödeme sebep olabilir mi?Sodyum yüksekliğinin sebebi ne olabilir?Eski tahlillerinde babamın kreatinini hep 0,8 lerdeydi şimdi 1 olmuş ve üre ürik asit te biraz yüksek hocam bunlar sodyum yüksekliği ve ödemle alakalı olabilir mi?Birde pankreas kistinden dolayı yıllık kontrol için ilaçlı mr çekilecek bu değerlerde ilaçlı mr çekilmesinde sakınca var mı?Nasıl bir yol izlemeliyiz..Saygılar teşekkürler

  • Doktor Cevabı:

    Ödemli bir hastada öncelikle böbrekten protein kaybıyla giden ve/veya böbrek yetmezliği, karaciğer kronik yetmezliği, sirozu veya kalp yetmezliği gibi nedenler düşünülür. bana verdiğiniz bilgiler çerçevesinde bunların hiçbiri yok görünüyor. bunlar dışındaki nedenler de daha çok bacak veya uyluk damarlarında bir dolaşım bozukluğu gibi lokal nedenler ve nihayet ilaçlar akla gelir. bana da amlodipine bağlı ödem gibi geldi. ama siz diyorsunuz ki kaç günde geçer, ben bunu bilmiyorum bilen meslektaşım var mı bilmiyorum. sanırım siz mühendis veya matematikçi filan olabilirsiniz. ama her zaman doktorların yaptığı gibi yapılmış, önemli nedenler olmadığından emin olunmuş, gerisi merak edilmemiş. sodyum yüksekliği için bir tahmin yapmamı isterseniz tabii hastayı görmeden bu tahmini yapıyor olduğumu dikkate alın lütfen, yüksek şeker nedeniyle idrara çok çıkıyor ve su kaybı oluyor, tıpkı bir tencere su içinde bir avuç tuz var sonra suyu kaynattınız suyun bir kısmı uçtu gitti tuz konsatrasyonu arttı, kanda su idrar miktarı şeker nedeniyle arttığından azaldı sodyum göreceli yüksek. kan sodyum konsantrasyon artışı değil de vücutta total tuz miktarı artışı ki biz buna hipervolemi diyoruz, ödem nedenidir. iyi günler

    tarihinde cevapladı.

İzmir Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • İvp için soru

    Hocam merhaba ben de atnalı böbrek çıktı 23 yaşındayım ısrar de 6 eritrosit ve 4 lökosit 2 bakteri çıktı bu hep vardı zaten bu oranlarda yıllardır, ilaçlı tomografiye girmiştim 8 ay önce gayet normal çıktı değerlerim. kreatinin değerim 0.67 üre 11 mg hocam kum dökmüyorum çünkü ıdrarde kristal yok ya...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anemi demir eksikliği

    Hocam merhaba sağlık raporu için hastaneye gittim rbc : 3.7 (3.8-5.0) **** (11.7-15.5) mchc :32.7 (33-36) **** (11-15) demir :38 (50-170) transferin satürasyonu :10 (15-50) total demir bağlama kapasitesi :378 (250-450) **** (10-291) hocam bana ya demir eksikliği anemisi ya akdeniz anemisi taşıyıcısı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Alfa bloker

    Hocam merhabalar , benim mesane boynu yüksekliği rahatsızlığım var . ameliyatın üreme sağlığında olumsuz etkisi olduğu için üroloji doktoru evlenip çocuk sahibi olana kadar alfa bloker kullanmam gerektiğini söyledi . bu kullandığım ilaç uzun vadede (9-10 yıl ) böbreklere zararı olur mu ?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İlaç prospektüsü

    Hocam selamlar , ilaçların prospektüsünde yazan , böbrek ve karaciğer için özel kullanımı bulunmamaktadır demek ; ilacın böbrek ve karaciğere olumsuz etkisinin olmadığı anlamına mı gelir ?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Cilt altı bezeler

    Dirsek bacak ve göğüs ortasında çıkan deri altında yumrular var. dışa taşkın olmayan ağrısız bunlar için ne yapmalıyız

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil ne olur

    Hocam merhaba nasılsınız hocam benim sorum şu ben kasık ağrısı idrarda yanma şikayeti ile hastaneye gittim fakat ilkinde idrar yolu enfeksiyonu çıktı ilaç verildi sonra tekrar gittim dr enfeskiyon geçmiş ama suan bogur ağrım var bide oturunca ağrım var idrar yapılan yerde kasıklarımda ağrı var böbre...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Enfeksiyon

    Degerli hocam size bir sordum özel bir hastanede tahlil yaptirdim kafamda kalan hemsire tahlil yaparken igneyi degistirdimi degistirmedimi kafamda kaldi 15 gunde hiv1_2 antikor hiv-1 p24 antijen 0.283 negatif 23 gundede hiv1_2 antikor 0348 negatif ama bende bogaz agrisi var bide asiri derecede cok...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Koledok en geniş yerinde

    Hocam sürrenaldeki kalınlaşma için fonksiyonel mi degil mi die testler yapılacak.koledok icin gastroentorolojiye gidemedim.4 sene önce çekindiğim mr da koledok normaldi.safra yollarındaki darlik neden olmus olabilir kotü birsey olsa mr da cikmazmiydi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Koledok en geniş yerinde

    Hocam merhaba mr sonucum çıktı yorumlayabilir misiniz.sadece normal olmayanları yazıyorum hocam.karaciğer kb 190 mm olup artmıştır.koledok en geniş yerinde 5 mm ölçülmüş olup distalde incelenerek sonlanmaktadır.sol sürrenal bez gövde kesiminde milimetrik nodüler kalınlaşma izlenmiştir.digerleri norm...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Aids takıntısı lütfen cevap

    Hocam ben size anlatmıştım sıkıntımı anal ve vajinal ilişkiye girdim kondomu çıkartırken bayana giren kısmı penisin ucuna değdi. bulaşmaz dediniz fakat aradan yaklaşık 3 hafta geçti koltuk altımın sağ üstünde şişlik var kolumu kaldırınca oluyo oda. bastırınca acımıyo herhangi bir ağrı’da yok lenf b...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hiv virusu hakkında

    Hocam iyi günler. aklıma takılan bir durumu size danışmak istiyorum. 1 yıl öncesinde ilişkim basladı ve erkek arkadaşım benden önce çok eşliymiş. bu sebeple hiv virüsü ihtimalinden korktum. en son ilişkisini aralıkta yaşadığını söyledi ve subat ayında hiv testi yaptırdı ve sonucu negatif geldi. sonr...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Genel enfeksiyon

    Değerli hocam acıktık disardan yemek istedik yemeği getiren kişinin parmağı kanıyordu ama yemek kapalıydı yediğimiz yemeğe yada ekmeğe kan dökülmüsse kanda hiv virusu varsa banada geçmiş olamazmi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolesterolyuksekligiy

    Menüdoktor ana sayfabenimsayfamsorularım (#2067934) soru kolesterolyuksekligiy menüdoktor ana sayfabenimsayfamsorularım (#2061834) soru kolesterolyuksekligiy menüdoktor ana sayfabenimsayfamsorularım (#2060862) soru kolesterolyuksekligiy hocam saygılar evvelki cevabınızı teşekkürler son tahlil so...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tevfik Rıfkı Evrenkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Alfamet ve tansiyon

    Merhaba ben 28 yaşında 15 haftalık gebeyim.tansiyonum bu gebelikte 140/80 ve altına düşmüyor sol kol ve sağ kol arasında çok fark var dr alfamet vardı günde 2 defa kullanıyorum.kanda protein ve üre düşük çıktı alfamet e rağmen tansiyonum hala 15 16 larda seyrediyor ve şiddetli baş agrılarım var ne y...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Çelik

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karında yanma

    Hocam merhaba ben birşey sormak istiyorum benim karnımda sırtıma dogru yayılan bi yanma hissi var dokununca sanki yanlarımda ve karnımın içinde yara varmıs gibi acıyo bunun nedeni ne olabilir

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x