Bacak sendrom

  • Merhaba Ocak ayında 2 yaşını tamamlayacak kız bebek sağ kulağında kızarıklıkla beraber sol diz kapağının altında sertlik ve hareket kısıtlılığı dokununca ağlama oluştu .2 gğn oldu hassasiyet devam ediyor.Bebek normal aktif fakat bu durumundan dolayı sürekli bacağını gösterip ağlıyor.Bacağını koruyor oynatmak istemiyor.tahlilleri tam düzene girmedi dr demir eksikliği hariç hiçbir bulguya rastlamadı.tetkiklerin hepsi temiz çıktı.Bu zamanda böyle durumda nasıl hareket etmeliyim.demir ilacı na henüz başlamadık.tahlil sonucu için hastaneye gitmemiz gerekiyor bu dönemde korkuyoruz.yorumunuz bizim için çok önemli Ssğlıklı günler dilerim

  • Merhaba bir önceki soru kapatılmış hatırlamanız için buradan yazıyorum Site sistemini çok fazla anlamıyorum Merhaba,şu anda döküntüsü yok sanırım ,eğer oluşursa bizzat görebiliriz ! ya da lütfen en yakın eğitim ve araştırma hastanesine veya üniversite hastanesine başvurun! 2021-02-26 15:08:45 / Uzm. Dr. Asuman Kıral Merhaba en son 25 ocakta immünoloji bölümünde Dr un vermiş olduğu alerji ve demir ilacını kullanmaya başladıktan sonra ayak üstünde çok ufak şişlik oldu ,şişlik büyümedi ama önceki şişliklerden daha uzun sürdü.Herhangi bir rahatsızlık vermedi.Kızım normal aktif , damlaları kullanmaya devam ediyoruz.Fakat kulağın da oluşan döküntü tekrar ediyor haftada 2 haftada 3 yada 5 günde bir oluşup kulak bölgesinde hem hassasiyet hemde ısı yüksekliği oluyor.Size bizzat ulaşmayı çok istedim sizin çocuğu görmeden tahmini teşhisi 1 yıl sonra ancak koyabildiler.Bu süreçte hem pandemi hemde çocuk açısından çok zorlu günler geçirdik.İmmmunoloji bağışıklık sistemi çok yüksek çalıştığını söyledi.2 ay sonra kontrol istedi.Kızım şuan çok şükür normal aktif ve rahatsızlığı yok.Romatoloji immunolojinin sonucunu bekliyor.Fakat terettüd ediyoRum Yukarıda eğer oluşursa bizzat görebiliriz yazmışsınız bu nerede mümkün olabilir, bizzat sizin görmenizi çok istiyoruz hastaneye gittiğimizde herşey yeni baştan başlıyor.Görüntü ve tahlillerin hepsi mevcut fakat size nasıl ulaştırabilim bilemiyorum. Bu süreçte tüm başvuruları mızda hep yardımınızı gördük müteşekkiriz Saygılar

  • Doktor Cevabı:

    Sevgili anne; şu an için mhrs sistemi dışındayım. covid pandemisi hafiflediğinde hem çocuğumuzun da sonuçları çıkar ,benim de bizzat çocuğumuzu görme fırsatım olur! sevgiyle kalın!

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Bacak sendrom

    Merhaba bir önceki soru kapatılmış hatırlamanız için buradan yazıyorum site sistemini çok fazla anlamıyorum merhaba,şu anda döküntüsü yok sanırım ,eğer oluşursa bizzat görebiliriz ! ya da lütfen en yakın eğitim ve araştırma hastanesine veya üniversite hastanesine başvurun! 2021-02-26 15:08:45...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Asuman Kıral

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Atipik hücre

    Preferik yayma öncelikle böyle bir platform oluşturduğunuz için teşekkür ederim. 10 yaşındaki oğlumuz epilepsi teşhisiyle yaklaşık 5 yıldır conuvelex şurup kullanıyor.. 6 ayda bir rutin tahlillerini yaptırıyoruz. epilepsiyi takip eden doktorumuz ilacın plt oranını düşürebileceği ve tsh değerini yük...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Özge Akça

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çocuğumuzun kan değerleri

    Hocam iyi günler.. 10 yaşında oğlumun kan tahlil sonuçlarında; (lokosit 4.4) (eritrosit 4,87) (hemoğlobin-13,8) (hematokrit- 41) (mcv 84.4) (mch 28.3) (mchc 33.6) (rdv 13.7) (trombosit 177) (mpv 9.4) (pct 0.19) (pdv 10) (lenfosit%58.9) (lenfosit 2.59) (monosit%10.2) (monosit 0.45) (nötrofil%...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yahya Kemal Yavuz Gürer

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bebek vucudunda sertlik şişlik

    Merhaba 2 yaşında kız bebeğimin sağlık kulak üstünde kızarıklık ve şişlik hassasiyet oluştu sol diz kapağının hemen altında sertlik şişlik hassasiyet hafif ısı oluştu akşama doğru sırt kaburga ortasında şişlik hissettim elime değdiğinde farkettim bi arasana çok huzursuzdu ağrıdı sırtındaki şişlik ge...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Asuman Kıral

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saç dökülmesi

    Asuman benim oğullarımin sac dökülmesi haşimoto olmayan oglumun durdu haşimoto olan oğlumun burada cocuk dr görürdüm tahlillerini yeniden yaptirdim b12 ve d-vit3 yine dusuk cikti antikor testi yüksek çıktı tsh t3 ve t4 degerleri normal endokrin gorsun troit ilaci baslamasi gerekir dedi b12ve d-vit3...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Asuman Kıral

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sac dokulmesi

    (asuman hnm bugün diğer oglumun tahlilleri yapildi)hdl kolesterol 35 mg/dl 35 - 65 150 mg/dl kardiyovasküler hastalık riski ldl kolesterol 94 mg/dl < 130 >130 mg/dl kardiyovasküler hastalık riski demir paneli (fe-tibc-ubc) demir(fe) 96 ug/dl 65 - 175 uibc (ansatüre demir bağ.kap.) 204 ug/dl...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Asuman Kıral

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Saç dökülmesi

    Tmm hocam cok teşekkür ederim endokrin bolumune goturecegim allah razı olsun cok teşekkür ederim eksik olmayın görüşmek üzere sevgi ve saygilarimla

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Asuman Kıral

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciger hastaligi

    Mrb hocam akcigerde 2.5mm nodul oldugunu ogrendim bunun icin npmm gerekiyo tedavisi varmi bilgi verirseniz sevinirim tesekkrler

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Asuman Kıral

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saç dökülmesi

    Saygıdeğer asuman hocam iyi akşamlar 2eylul icin size randevu aldım diğer oglum icin onun tahlilleri yapilmamisti da size geldigimde tahlilleri yapilabilir mi endokrin bolumune gostermem için...bir de hocam anti tiroit dvitamini eksikliği b12 icin tedavi olunca sac dökülmesi durur mu dokulen saçla...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Asuman Kıral

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Saç dökülmesi

    Glukoz * 101 mg/dl 60 - 100 < 70 mg/dl hipoglisemi 100-125 mg/dl bozulmuş açlık glukozu >= 126 mg/dl diyabet y üre (serum) 21 mg/dl 18 - 45 onaylayan doktor dış laboratuvar örnek no: 501186760107 test adı sonuç durum birim referans değerler önceki sonuçlar çalışılıyor ldl kolesterol (dire...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Asuman Kıral

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saç dökülmesi

    Hocam iyi akşamlar allah razı olsun yönlendirmenizle bugün tahlilleri yapildi cikmayan sonuclarimiz var ama cikanlar antitiroglobulin antikor(12,74)anti tpo(24,04) 25- hidroksi vitamin d(18,02)bu sonuçları normal mi daha hepsi çıkmadı ama bunlardan kaynaklanan bir sac dökülmesi olabilir mi

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Asuman Kıral

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam ilgilenmenizi arz ederim

    Hocam merhaba lar ben akut lenfoblastik lösemi hastasiydim 8 kur kemoterapi aldım ve 9 aydır idame tedawi alıyorum ardından başımda ve ayak kasıklarimda ağrılar oluştu ve hemen doktoruma baş vurdum bana biyopsi yapıldı ve temiz çıktı cam kanlarımda iyi çıktı ve bende n emar istedi emarda kemik kafa...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bahtiyar Demiralp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yüksek ateş

    Hocam 3aylık kızım yaklaşık 18gündür hastanede yatmamıza ragmen ateşi düşüremediler, tahlillere göre zatürre olduğu söylenildi, klinik durumu iyi, fakat ateş düşmüyor yardımcı olursanız çok sevinirim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Duran Canatan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • All hastalığı

    Teşhis koyuldu hocam akut lenfoblastik lösemi şuan tedavi görüyorum teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mehmet Emin Kalender

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam merhaba

    Hocam sene 1996 da all akut lenfoblastik lösemi tanısı ile tedavi gördüm isin tedavisi de oldum kemoterapi gördüm .ok şükür atlattım lakin 10 senedir evliyim huzurum var ama cocugum yok testlerde son 3 senedir sonuçlar sıfır ne yapmam lazım adana da yasiyorum sigortaliyim randevu kime alalım lütfen...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Fettah Tosun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x