Bacak ağrısı

  • hocam saygılar durumla ilgili kısaca özetlemek gerekirse 2 yıldır özellikle geceleri bacaklarımda ağrı oluyor uyutmuyor bazen ağrının devamında belli bir süre sonra sanki dişin apse yaparda uyuşukluk hissetme olur ya bacak kaslarımda sonradan öyle hissediyorum. hocam iki defa doppler çekildi temiz çıktı röntgen çekildi temiz çıktı bir 5 ay kadar hiç bir ağrım yoktu yine kendi kendine başladı bende tekrar fizik tedaviye gittim elle yapılan muanede sorun olmadığını söyledi doktor bende her iki bacağıma mr çekilmesini istedim sonuçları daha çıkmadı doktor kan tahlili yaptı tekrar iki defa dopppler yaptırdığım için istemedim tekrar yapılmasını hocam tabiri caizsse gerçekden teşhis koyamiyorlar şundan olur veya ratasızlığın bu demiyor hiç bir doktor şaşırmış durumdayım yapılan kan sonuçları şu şekilde 11.01.2019 TSH 1.73 uIU/mL 0,35 - 5,50 11.01.2019 25-Hidroksi Vitamin D 26.53 ng/ml 30 - 100 11.01.2019 Romatoid faktör (RF) (Nefelometrik) < 20.0 IU/mL 0 - 30 11.01.2019 CRP, nefelometrik 4.4 mg/dl 0 - 5 11.01.2019 Sedimentasyon 11.01.2019 Sedim 30 7 mm 11.01.2019 Sedim 60 21 mm 0 - 15 11.01.2019 Tam Kan (Hemogram) 11.01.2019 IG% 0.3 % 0 - 0,6 11.01.2019 P-LCR 20.0 % 18,5 - 42,3 11.01.2019 NRBC# 0.00 10^3/uL 0,0 - 0,11 11.01.2019 IG# 0.02 10^3/uL 0 - 0,06 11.01.2019 RDW-CV 11.5 % 11,5 - 14 11.01.2019 RDW-SD 37.3 fL 37,8 - 46,1 hocam bide bugün 5. gün b12 iğesi yaptırıyorum o bitti hap olanına dönücem birde ekmeğe damlatılarak alınan d vitamini aldım onu kullanıyorum. hocam ne yapmalıyım başka anlayışınız ve ilginiz için şimdiden çok teşekkür ederim

  • Doktor Cevabı:

    Batuhan bey tarif ettiğiniz şikayetler huzursuz bacak sendromu gibi görünüyor. tetkikler dışında bu problem daha çok semptomlara bakarak konan bir tanıdır ancak yine de kapsamlı bir anamnez ve detaylı muayene değerlendirmesi yapmak gerek. tüm omurga, iç organlar, tiroid fonksiyonları dikkate alınmalı. bazı takviyeler ve nöral terapi, akupunktur, manuel terapi gibi yontemler muayene sonucina göre secilebilir. geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.
  • Doktor Cevabı:

    Batuhan bey tarif ettiğiniz şikayetler huzursuz bacak sendromu gibi görünüyor. tetkikler dışında bu problem daha çok semptomlara bakarak konan bir tanıdır ancak yine de kapsamlı bir anamnez ve detaylı muayene değerlendirmesi yapmak gerek. tüm omurga, iç organlar, tiroid fonksiyonları dikkate alınmalı. bazı takviyeler ve nöral terapi, akupunktur, manuel terapi gibi yontemler muayene sonucina göre secilebilir. geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.

Ankara Fizik Tedavi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kemik merkezinde ağrı

    Hocam mr çekildi mr sonucuma göre ciddi bir şey var mıdır acaba pelvis mr: -eklem boşluklarında sınırlı effüzyon dikkati çekmiştir. sağda trokantör major komşuluğunda sınırlı yumuşak doku ödemi ve bant tarzında effüzyon vardır. -trokanterik bursit yönünden anlamlı olabilir. -douglasta hafif se...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Emre Esen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kemik merkezinde ağrı

    Merhabalar hocam, 25 yaşındayım ve sol kalçada ağrı oluyor. ilk başta esneme germe hareketleri yaptıktan sonra oluyordu. hareketleri çok hafif yapıyordum örneğin dizi aç kapat yaptıktan sonra veya bacağı uzatma kapatma yapınca sadece sol kalçada ağrı oluyor.(zorlama yok) dizime ve ayağıma kadar ağrı...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Emre Esen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalça agrısı baş dönmesi

    Kalça ağrısi &baş dönmesi iyi gunler hocam 30 yasindayim ismim berna benim sag kalcamda siyatik yada priformis gerginligine benzer bir agri var (sadece kalçada) ben surekli egzersiz ve esnetme hareketleri yaparim fakat son 7 8 aydir bacagimi ayaktayken dişa actigimda cok acimadigi halde basim dön...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hicran UŞAN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bacakta ağrı ve kısalma

    Merhabalar hocam.babam 43 yaşında 9 aydır bir bacak ve kalçasın da bir ağrı vardı.5 doktor gördü en sonunda bir doktorumuz kasıgından kortizon verdi ve ilaç kullandı.2 ay ağrı yoktu gayet iyiydi.dün sabah kalktı,vucudun da bi yamukluk vardı.sol bacak sağ bacağa göre kısaydı 2-3 cm.ve duruşunda da bo...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Fzt. Mert Tokmak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kemik agrisi

    Merhaba dr. bey ben 2 yıl önce kuyruk kemiğinde ameliyat oldum 1 ay sonra omurgada iyi huylu tümör bulundu tekrar ameliyat oldum.sagligim iyi olacağına kalçalarımin agrisi cok şiddetlendi hic bir ilaç sonuç vermiyo çıkan bt filminde her iki sakrolilt eklemde sağda daha belirgin olmak üzere sakral v...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Faruk İbrahimoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ağrı zonklama yürüyememe

    Merhaba hocam anneme 6 yıl önce ms tanısı kondu fakat belden sıvı verdik ms değil dediler ankara da gitmediğim dr kalmadı annemin de belinde boynunda fıtık vardı sinir sıkışması vardı bunlarla ilgili bir şey demiyorlar pals tedavisi yani ms üzerine bütün tedavileri oldu ama bi fayda göremedik ağrı o...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ahmet İnanır

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sgk anlaşmasi

    Merhaba hocam normal fizik tedavi merkezleri gibi sgk anlaşması olan bi uygulamanız var yoksa tamamen ücretli mi teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ahmet İnanır

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Agrıproblemleri

    Hocam mrhb benim belimde uctane fıtık ve l3.4.l45.ls1 bunlarda darslma ve boyunda c5.6 6.7 daralma izlenmekte ve sol kalcadan baldırıma agrı piriformens sendromu dediler birde sag kalcada kucuk yırtık var dediler birde tenisci dirsegi var kollarımda tedavisi varmı ameliyatsız birde kac seand surer b...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ahmet İnanır

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalça kemiği , kalça çıkığı / perthes / kalça deformasyonu

    Uygulanan sekanslar : sagital planda se t1. fset2 aksiyel planda fse t2 ağirlikli sekanslar dgerlendirildi *lomper lordoz duzlesmıstır / *l4-5 ve l5 - s1 duzeyınde posterıorda ılımlı dıffuz bulnıng ızlenmmektedir. ivkm sonrası patoloık kontrast tutumu saptanmadı. lomber spınal kanal genıslıgı fızyol...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nevzat Selim Gökay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Alçıya alındığından beri kaka yapmadı

    Perşembe akşamı 5. kattan aşağı düşen 8 aylık erkek kedimin bacağında ve çenesinde kırık var. ameliyat edilecekti fakat tetkikler yapılana dek kırıkları kaynama başlamış olduğundan direkt alçıya aldılar hocam. kırık ekleme çok yakın olduğundan ekleme zarar verebilir ameliyat dendi ondan alçıya alınd...

    Doktor Cevabı:

    Veteriner Hekim Erdi Akyürek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalça agrısı

    Benım sağ kalçamda ve kalcamın yan ve önlerınde agrım oluyor otururken bırsey yok fakat üstunde sabıt durunca icindeki kemik ağrıyor .bazende uykudan uyandırıyor uzerınde yattıgım zaman .kalçamda kemik erimesı var .vaskuler nekroz olmasından korkuyorum bu agrılar nedir acaba teşekür ederim

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. İlker Önder Ferah

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bacağımı düz yapamıyorum

    Hocam kolay gelsin bundan 17 ay önce femur ucunun dizle birleştiği yerden bacağıma bir mermi geldi femur kırıldı ön çapraz bağlar koptu kırık düzeldi ardından da 2 ay önce çapraz bağ ameliyatı oldum fizik tedavi almama rağmen bacağımı arkaya doğru tam katlayamıyorum ve öne doğru tam düz yapamıyorum...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. İlker Önder Ferah

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yürüme bozukluğu

    Iyi günler hocam 22.06.2003 doğumluyum yürürken dışa basarak yürüyorum diz kapaklarımdan aşağı doğrı eğiklik var gibi ne yapmalıyım

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Özlem Levent

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bacak ağrısı

    Merhaba yürürken sağ diz kapağımın altındaki yerde iki kere aşırı ağrı oluşup yürüme zorluğu yaşadım bu ağrıdan yaklaşık 2 hafta önce topa vurur gibi sert bir cisme vurmuştum.şimdi ise ayak kasları ve kalçaya yakın kısımlarda ağrılar ve dikenlenmeler oluyor.bunun için diz mr'ı çekildim ve sonuçlar a...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Ahmet Çaylioğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalça mr değerlendirme

    İlginiz için çok teşekkür ederim.kan tetkilerinde kalsiyum ve d vitamın eksikliği vardı ilaçları kullandım ve 35 gün fizik tedavi görmeme ragmen agrımlarım devam ediyor.farklı bir tedavi veya ameliyat gereklimidir?

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Faruk İbrahimoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x