B12 yüksekliği

  • Sn. Hocam iyi günler 6 yaşında kızımın b12 değeri 1977 çıktı. Hastanenin referans aralığı 211-911. Diğer kan değerleri tam kan sayımı, karaciğer değerleri. idrar testi vb normal aralıkta. Ek vitamin desteği kullanmıyoruz. Sadece balık yağı kullanıyoruz arada. Bu yükseklik araştırılması gerekir mi, sıkıntı yaratır mı ? Zaman ayırıp bilgi verirseniz çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ediyorum, iyi çalışmalar dilerim saygılar.

  • Doktor Cevabı:

    Hiçbir anlamı yok. neden böyle yüksek çıkmış bilmiyorum belki bu tetkiki isteyen meslektaşım biliyor olabilir ama b12 vitamini suda eriyen bir vitamindir fazlası böbreklerden atılır onun için de vücutta birikip hipervitaminozu diye bir şey söz konusu değildir. i̇yi günler

    tarihinde cevapladı.

İzmir Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Karın boşluğunda sıvı

    Hocam onu ben düzenlerken silmişim anlamadığım bir şekilde. raporda patolojik oluşum saptanmamıştır yazıyor zaten. hocam nefrolojiye başvuracağım ancak bir çekincem var ; o da gittiğim zaman ilaçlı görüntüleme yöntemleri istemesi. 1 ay önce baryumlu yutma grafisi çektirmiştim, bir sorun olmamıştı. a...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolda ve bacaklarda morluklar

    Iyi günler. benim kollarımda ve bacaklarımda küçük küçük kahve rengi morluklar oluşuyor. ve ağrı olmuyor genelde. 1 senedir var. 1 hafta öncesinde dahiliye gittim.kan sonuçlarım iyi çıktı. vitaminler verdi. geçmezse hematoloji gitmemi söyledi. sizce gitmem gerekli mi egerki gecmezse. hematoloji dokt...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipertansiyon

    Merhaba hocam 39 yaşında haşimoto troidi olan üç çocuk annesi bir bayanım. 48 kiloyum sigara alkol kullanmıyorum.düzenli aldığım bir ilaç yok. son zamanlarda ara sıra (sürekli olmayan bir baş ağrısı oluyor özellikle akşamları, tansiyonum ölçüyorum ve genelde yüksek çıkıyor. mesela 3 hafta önce başım...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hipertansiyon

    Hocam çok teşekkür ederim yanıtınız için. eksik bıraktığım noktalar için de kusura bakmayın. tansiyonumun yüksek olduğu dönemde her ikisi birden yüksekti. en yüksek 17/11 civarındaydı. onun dışında genelde 15/9 şeklinde seyretti. sonrasında kardiyoloğumun verdiği ilaç ile normale döndü herhangi bir...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Wbc yüksekliği

    Hocam kolay gelsin...34 yaş bay...hocam kanda wbc değerim ekseri 11-13 bandında değişiyor bazen 8-9lara düşüyor nadiren de 14-15 oluyor ama %70 10-13 arası değişiyor...genellikle hgb ve rbc de sınırda yüksek çıkıyor...2 yıl önce dalak ölçüm 14,2 cm çıkmıştı dahiliye doktoru 6 ay sonra bir daha ölçtü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Alkol tüketimi bu duruma neden olur mu ?

    Sayın hocam merhaba. 180 cm boyunda 90 kg ağırlığında 38 yaşında yetişkin bir erkeğim. preklinik diyabet, bacaklarda grade-4 yetmezlik, karaciğerde grade 1-2 hepatosteatoz ve hemanjiom dışında bir sağlık sorunum bulunmamakta. genel olarak kullandığım ilaçlar metformin, allopurin...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kas hastalığı ve skolyoz

    Hocam 12 yaşındaki kızımda mesane tembelliği var 2 yaşından bu yana farkedildi,tuvalet eğitimine başlayınca.dogustan idrar yolu enfeksiyonu ile çok uğraştık.noroloji bolmunde mr çekildi ve omurilikle ilgili bir sıkıntı yok dendi, nefroloji bölümünde tedaviye devam ediyoruz.i̇lac başlandı.mr da minim...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karın ağrısı

    Merhabalar hocam, 4 yaşında kızım 12 temmuz da idrar yolu enfeksiyonu geçirdi. gerekli tetkikler yapılıp suprax 100 ml ilaç verdiler bu arada da idrarda üreme olmadı. sonrasında yolculuk yaptık ve gittiğimiz yerde suorax bittikten 3 4 gün sonra tekrar ateş oldu, tekrar acile gittik ve enfeksiyonun...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İpek Özunan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tam kan sayım sonuçları

    Hocam defalarca test yaptırdım. mart ayında önce ramatoıd 20.2 çıktı. ağustos testimde de ramatoıd yoktu ama lym 40.7 çıktı. d vitamini 20.1 magnezyum 1.7 b12 bacak ağrılarım ve halsizliklerim var. birde devamlı ateşim var gibi ama ölçünce std. değer çıkıyor. her doktor bir şeyin yok diyor...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Böbrek büyümesi

    Merhaba doktor bey benim yiğenim 4 aylık böbreğinin biri iflas etmiş diğerinde de büyüme var (bunu dün söylediler nükleer tıpta) doğumdan önce samsunda perinatoloji doktoruna gittik doğumdan öncede büyümesi vardı(iki böbrektede büyüme vardı biri çoktu diğeri azdı) ve doktor bey takip edeceğini söy...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Oğuz Söylemezoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gastrit ensoskopi

    Hocam merhaba midemden rahatsızım dahiliyeye gittim beni gastrolojiye yönlendirdi endoskopi için fakat doktor yok sanırım gastro cerrahi doktoru var ona çıksam bir problem olur mu

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Eklem şişliği

    Hocam iyi günler annemde devamlı süren elde şişlik ve el bileği ağrısı var. kan tahlillerinde ise ürik asit sedim ve crp hep yüksek fakat rf normak değer aralığında .bazı romotologlar gut bazı hekimler ise romatizma hastalığı diyorlar metotreksat eşdeğerinde ilaç verdiler 1 ay kullandım sonucunda ka...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Talasemi yorumu

    Meraba hocam ben 22 yaşında erkegim doktor talasemi şüphesiyle tam kan sayımı ve elektroforez testi yaptı anormal olan degerlerim rbc 6.90 mcv 61.7 mchc 19.8 mpv 7.8 elektroforez hba 97.6 hba2 2.9 haricinde herşey normal demirle alakalı ferrritin tdbk hepsi normal tıbbi genetige yönlendirildim orada...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sistinüri?

    Hocam merhabalar, bebeğim şu an 11 aylık. doğdugunda kulagında bir çıkıntı oldugu için böbrek ultrasonu yaptırın demişlerdi tedbir olarak. kırk günlükken yaptırmıştık çıkmamıştı bir şey, temizdi. ağustos başı rutin muayenede biraz az kilo alınca bir de idrar yolu enfeksiyonuna bakalım dedi. sonuca g...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Oğuz Söylemezoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bu konuyu anlayamıyorum

    Sayın hocam merhaba.. rahatsız ettiğim için özür dilerim. öteden beri bir konu kafamı çok kurcalıyor ve aydınlatılmaya ihtiyacım var bu konuda. kullandığım ilaçlar ile alakalı güncel bilimsel deneyleri takip eden biriyim. bu çalışmalarda takdir edersiniz ki, genelde ratlar...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x