B12 yüksekliği

  • Merhaba hocam, 5,5 yaşında oğlumun endokrinoloji testlerinde b12 yüksekliği nedeniyle çocuk metabolizma bölümüne yönlendirildik. Burda yapılan testler sonucunda konsültasyon formuna; "Hastanın metabolik açıdan taramasında özellik yok. Diyete bağlı b12 yüksekliği var" yazıldı. Ve ferra san ol şurup reçete etti. Diyete bağlı b12 yüksekliği ne demektir? Teşekkürler...


Ankara Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Vücutta kırmızı çizgiler

    Merhabalar. vücudumda göbekte, göbek yanlarında, dizimin arkasında, meme bölgesinde uzun kırmızı çatlak gibi çizgiler var. dahiliye uzmanına göstermiştim ancak kortizon hormonuna bakılması lazım demişti. 2-3 sene önce de farklı bir sebepten acth bakılmıstı ve 87 çıkmıştı. bu çizgiler kortizondan mi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kas güçsüzlüğü ve halsizlik

    Tüm kan testlerim hormon testlerim şeker ve tansiyonum normal çıkmasına rağmen bir türlü halsizlik şikayetim geçmiyor. kas zayıflığı ve güçsüzlük hat safhada. nasıl bir yol izlemeliyim hangi testleri yaptırmalıyım bilemedim. şikayetlerim geçmiyor. sertleşme bozukluğu ve libido düşüklüğü de başladı....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Primolut ve elladan hormon bozukluğu

    Merhaba hocam, 6 buçuk ay önce bilinçsizce primolut adet geciktirici içtim ve 2 hafta sonra prezervatifin içimde kalması sebebiyle ella içtim. primolut içtikten sonra bir anda yüzümü sivilce bastı. 6 buçuk ayda azalarak devam etti ancak hala sivilcelerim tek tük çıkıyor. benim size sorum, primolut v...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Anti tpo yuksek

    Hocam merhaba benim anti tpo değerim 18 ama t4 t3 tsh değerlilerim normal. ultrasonla bakıldı normal. urtıker hastalıgı başladı bende . hsimoto olması ıcın anti tponun yüksek olması yeterli mi yoksa tsh nin de mi yüksek olması gerekiyor . urtıke ona bağlı olabilir mi tekkğrler

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormonal bozukluk ve tüylenme

    Merhaba 20 yasındayım pcos tanısı aldım adet düzensizliği sivilce tüylenme sikayetlerim vardı 4 ay yazz kullandım ama bende kılcal damar yaptıgı için bıraktım. 2 haftadır kullanmıyorum ve tüylenme tekrar basladı bunun için ayrıca bi ilaç var mı hayıt tohumu kullanmaya basladım ama etkisi ne olur bil...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipofiz iskemisi

    İyi günler hocam pskolojik hipofiz iskemisi için nasıl bir yol izlemeliyim cevabınız için teşekür ederim

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sürrenal bez

    Hocam benim emar sonucumda sürrenal bez apeks düzeyinde hafif kalınlaşmış olup sınır veren kitle formasyonu bu alanda saptanmadı yazıyor bu ne anlama geliyor lütfen cvplarmsnz nolur kötü birşey mi acaba?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İdrarda hemoglobin

    Meraba hocam 4 yaşında oğlumun bundan 6 ay önce idrarda kan gördüğümüzden doktora götürdük yapılan bt tomografi ultrason kan tahlilinde sol böbrekte 13 mm taş olduğu böbrekte te de grade 2 hidronefroz olduğu söylendi ilk olarak kapalı ameliyatla alındı 6 milim kaldı onuda taş kırma da kırdılar fakat...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Roccutane ve hipertiroidi

    2 aydır roaccutane kullanıyorum ilk ay günde 30 mg ikinci ay günde 40 mg şeklinde kullandım. hipertiroidi geçmişim var bir süre ilaç kullandım ancak uzun bir süredir kullanmıyorum ve hormonlarimada baktirmadım cildiye doktorum tiroit hormonlarima bakmadı hemogram ve kolesteol vs değerlerime bakti il...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hormon bozukluğu

    Hocam merhaba pco için doğum kontrol hapı kullanıyorum 4.ay sonuclarım hormonlarım düzeldiyse bırakmak istiyorum yorumlayabilir misinz. total testesteron:19 dhea: 206 tsh: 1.45 fsh:4.70 lh: 4.21 estradiol:12

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dheas yüksekliği

    Merhaba hocam benim tüylenme ve ağrılı akne şikayetim var roaccutane kullanmama rağmen sivilceler tekrarladı hormon testinde her şey normal ama dheas 439 doktorum dienille diye bir ilaç verdi 6 ay kullanıcam bu ilaç tek başına dheas yüksekliğine iyi gelir mi ? daha önce yasmin kullanırken sivilceler...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormon bozukluğu

    Merhaba hocam fazla kıllanma erkekte normal midir? farklı bir sebebi olabilir mi ? hangi testler yapılmalıdır? teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karaciğer yaglanmasi

    Hocam selamlar ferritin referans aralığı (13-150) deger:6.32 folat referans aralığı (3.1-17.5) değer:4.53 vitamin b12 refarans aralığı (183 -883) değer :289.6 demir bağlama kapasitesi referan aralıgi(120-370) değer:419 demir serum referans aralığı (65-175) değer:36.4 hgb refarans aralığı (...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aldactone ve dhea

    Hocam iyi gunler 22 yasindayim idyopatik hirsutizm tanisiyla aldactone100 ve yasmin baslanmişti. dhea 1 bucuk kat yuksekti diğer değerler gayet normaldi. yumurtaliklar temizdi. 1 sene sonunda dhea da normale dönünce yasmin birakildi aldactone tek devam edildi adet bozukluğu olunca aldactone 25e geci...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Birkaç sorum...

    -hastalıklarımızın daha geç düzeliyor olmasının vücudumuzun daha fazla yağ yakıyor olması ile ilgisi var mı? -elektrolit bozukluğu ile otonom sinir sistemi disfonksiyonu farklı hastalıklarmıdır?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x