B12 vitamin

  • Hocam merhaba oglum 16 aylik.b12 si 197 cikmisdi b12 vitamanini verdiler. 2.3 ay kullanildi tekrar olctuk 237 cikti. Ben arastirdigima gore cocuklarda 400 olmasi gerekiyormus. .doktorum normal dedi 237 ye. Fazlasi zarar dedi. Sizin gorusunuz nedir acaba tesekkurler simdiden

  • Doktor Cevabı:

    Geçmiş olsun.. değerler sınırda olduğu için multivitamin verilebilir. beslenme olarakda biraz daha et ağırlıklı besleyebilirsiniz. hekiminizden beslenme önerisi alabilirsiniz. saygılar..

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • B12 ve folik asit fazlaliğı

    Tesekkur ederim hocam .anne sutu yok malesef alerji mamasi aptamil pregomin ve ek gida aliyor.ilac olarakta sadece demir damlasi ve d vitamini veriyoruz . hicbir zaman b12 folik asit falan multivitamin vermedik . her gun kuzukiyma verdim ve alerji mamasi yukseltti muhtemelen b12 degerlerimizi benim...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • B12 ve folik asit fazlaliğı

    Merhaba hocam . bebeğim 9 aylik nötropenimiz vardi en dusuk 160 i gorduk ama son kontrolde neu 4000 e cikmiş . ferritin 12. b12 1880. folik asit 24. bebegime sadece demir damlasi kullaniyorum baska ilac kullanmiyorum ama her ay bebegimden 4 5 tup kan aldilar demir depolari bu yuzden mi düsük ve b12...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Vücutta döküntü karında dolgunluk

    Merhaba 18 aylık bebek yaklaşık 3 aydır geçmeyen isilik tarzı döküntüler var bir hafta önce alnında bir kaç tane belirgin içi dolu sivilce çıktı bir kaç gün sonra söndü ve söndüğü yer sanki yanık izi gibi henüz tam olarak geçmedi. en son değer wbc 16,3 10^3/ul 4,00 - 12,00 - rbc 4,78 10^6/ul 3,5...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Asuman Kıral

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Demir eksikliği

    Hocam iyi günler , annem 71 yaşında şeker,tansiyon hastası trajenta,hyzaar,norvasc,ator kullanıyor.demir eksikliği sebebiyle bir yıl önce endoskopi ve kolonoskopi yaptırmıştık;endoskopi sonucu; fundus,korpus,antrum mukozası hiperemik ve ödemli,antrum ileri derecede eritemliydi...pangastrit ve hiatal...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sedat Akyol

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • D vitamin yetersizliği

    Merhaba. bende demir eksikliği anemisi ve vitamin b12 anemisi mevcut. 6 ay ilaç ve iğne tedavisi gördüm. ilaçlar bittikten 1 ay sonra tekrar tahlil yaptırdım. değerlerim yine düşük çıktı. beslenmeme çok dikkat ediyorum. ayrıca d vitamini değerim 5 çıktı, ağustos ayında 18 idi. d-vit 3 damla kullanıy...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. İrfan Berber

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Başdönmelerim yaşam kalitemi düşürüyor lütfen yardımcı olun

    18 yaşındayım .1 yıldır başım dönüyor ilk döndüğünde sınıftaydım ve yanımdaki arkadaşıma yer sallandı sanki deprem mi oluyor demiştim çok iyi hatırlıyorum sanki bir anda gözlerim kapanacak da kendimi yerde bulacakmış gibi hissediyorum yer altımdan kayor.sonra sıklaşmaya başladı bende dahiliyeye gitt...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Halil İbrahim Süner

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ferritin ve serum demir düşüklügü

    Merhaba iyi gunler. ferritin 6,6 folat 2,2 b12 vitamini 175 rdw-sd 35,8 demir serum 53 plt 374 kolestrol 202 cikti kan testlerim sonucunda. doktorum cölyak hastaligi olabilecegini soyledi bu yuzden ayrintili tetkik yapmami istedi. ben size de sormak istedim. bu degerlere gore çölyak olma olasiligim...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Kadri Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • B 12 eksikliği

    Doktor hanım ilginize ve çok kısa süredeki cevabınıza teşekkürler,8 aylık oğlum için demir eksikliğini sormuştum,peki b12 değerleri konusunda sıkıntı var mı? b12:194 referans aralığı 211-922. acaba demir eksikliği b12 vitamini eksikliğine mi bağlı?herhangi bir takviye yapmalı mıyız?anemi söz konusu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • B12 vitamini

    16 yaşındaki yeğenimin b12 si 900 çıktı demir eksikliği anemisi tedavisi görüyor 1 aydır bu değer normal midir sizce??

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kadri Yamaç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • B12 vitamini

    16 yaşındaki yeğenimin b12 si 900 çıktı demir eksikliği anemisi tedavisi görüyor 1 aydır bu değer normal midir sizce??

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Olacak kullanım suresi

    Demir eksikliği anemisi,b12 ve d vitamini eksikligi bulunan 12,13 yaş grubu çocuklarda ilaçlarınkullanım süreleri ne kadar sürdürülmeli (ferro sanol,benexol 12 devit 3 damla )tsk.ederim.iyi günler

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ebru Kolsal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikliği

    Merhaba hocam annemin kan tahlilinde uibc degeri 372. fakat doktorumuz sadece b12 ve ecopirin vermiş. d vitamini yazmamış. bu verilenler yeterli midir? tesekkurler.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayrettin Kundur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • B12 ferrıtın

    B12 vıtamınım 540 çıktı ferrıtın22 demır 100 ferrıtın ıgnesı vuguluyorum su an 5 kez 1 ayı icinde b12 vıtamını ıgnesı de yaptırmalımıyım helycopter plyori gecırdım redavı oldum,. fakat sabahları halsızlık ve çarpıntım var .saygılar

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 16 yaşındayım hashimato hipotirioidi hastasıyım.

    13 yaşımda hashimato hipotirioidi hastası olduğumu öğrendim. doğuştan varmış ama yeni öğrendik. 25 mg euthryoex kullanarak başladım ve devamlı dozum arttı. yaklaşık 1 yıldır 100mg levotiron kullanıyorum. ama hala yetmiyor. her ay kontrole gidiyorum. b12 vitamini eksikliği anemisi ve demir eksikliği...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Peyami Cinaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimato guatr...

    Hocam ;ben 1982 doğumlu evli 1 çocuk annesiyim.9 senedir haşimato guatr hastasıyım.hamileleiğimde ilaç klullanmaya başladım.o günden beridir de ilaç kullanıyorum. levitron 75 mg*1 her gün alıyorum.sadece ilaç içiyorum .başkada yaptıgım hiçbir şey yok.bende ayrıca demir eksikliği anemisi,b12 eksikliğ...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x