B12 ve d vit eksikliği

  • Merhaba hocam yaptırmış olduğum kan testinde b12 sunucum 297 çıktı değer aralıkları ise 211-911 arası. D vitaminim ise 19 çıktı. Doktor b12 için apikobal d vitamini için desiferol verdi. Antidepresan ve doğum kontrol hapı olarak yazz 24+4 kullanıyorum. 4 ilacı birden kullanmam bir sakınca yaratır mı acaba ? Apikobalin doğum kontrol hapı ile etkileşimi olabileceği yazıyor bunun yerine dodex iğne olsam olur mu ? Teşekkür ederim

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba, evet d vitamini ve b12 kullanmanızda fayda var, iğne şeklinde kullanmanızı tavsiye ederim b12’yi. hepsinin birlikte kullanılmasının bir zararı olacağını düşünmüyorum. geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Meme ağrısı

    Merhaba 21 yaşındayım 2 yıldır düzenli yasmin kullanıyorum. 2 yıldır hiç ağrı yaşamamıştım ama geçen ay reglime yakın çok meme ağrım oldu. hapı bırakıp regl oldum ve o 7 günde meme ağrım tamamen gitmişti. şimdi bu ay hapın 6. gününde tekrar meme ağrılarım başladı. bu ağrının sebebi nedir hamilelik o...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Alkılıç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Cilt alerjisi

    Hocam slmlar uyuz tedavisi gördüm geçtiğimiz kış 6 gün iki kür şeklin de kwella da losyon kullandım üç kez de şampuan kafam da vücutta beklettim yaralar geçti zaten 6-7 tane küçüklerdi ikinci kürde kaşıntılı sivilce görünümlü taneler çıktı ama iltihapsız yaraya dönüşmeyen pembe renk de vücut genelin...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cengiz Kırmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Meme de fibrokist

    Değerli hocam, babannem teyzem ve annem meme ca. annemin türü triple negatif genetik testi negatif geldi. bende 33 yaşındayım benimde 1 yıl önce ultrason muayenede fibrokistler görüldü. ufak bebeğim olduğu için tekrar muayene gidemedim. bu fibrokist kansere cevirir mi onerebileceginiz birşey var m...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İ. Ömer Harmancıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Siroz karaciger

    Mrblar hocam geçen sene bağırsak rahatsızlığından dolayı idrar kan usg bt tetkikleri yaptım tesadüfen karaciğerde yağlanma grade 3 ve alt 90 ast 40 trigliserid 450 ggt 150 çıktı o zamana kadar ağrı hisetmiyordum üst karinda alkol alıyordum o sıralar ve 95 kiloydum alkolü bıraktım 85 kiloya indim ama...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hemoglobin

    Hocam kolay gelsin...34 yaş bay...hocam yıllardır anksiyete hastasıyım dolayısıyla hastanelere biraz fazla gidiyorum...acil poliklinikte bakılan kanlarım wbc:8 ile 14 arası değişik değerler çıktı ekseriyetle 9-12 civarı.....rbc: 5.4-5.7 arası yüksek normal çıkıyor genelde...pct değeri de 0,270---0.3...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Alper Can

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aşı vurulan bölge

    Doktor bey aşı deltoide yapılır demişsiniz ama işte benim sorduğumda o . kuduz aşısını vuran kişi deltoid kasıma yapmadı triceps kasıma yaptı bir sıkıntı çıkar mí?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Kadri Demirel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolon kanseri

    Kanseri kanseri kanseri kanseri kolonkanseri kolonkanseri kolonkanseri hocam saygilar esim2yil 3n1 teshisiyleevvel kolon kanserinden ameliyat ve kemo gordu dr kontrolerini 6ay ara ile oluyor geceleri 11-12ye dogru yatiyor sabahya10a dogru uyaniyor bu durum bagisikligini olumsuz etkilerni beslenmesi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Symbicort turbuhaler

    Hocam iyi akşamlar ben 17 yaşındayım ve sigara falan kullanmıyorum. bir kaç gündür nefes borumun üstünde sürekli balgam birikili halde ve derin nefes aralarında öksürük tutuyor. bundan 2 ay önce kaburgalarımda sızlama olduğu için göğüs hastalıklarına gitmiştim ve bt temiz çıkmıştı. hocam sorum ise...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Demet Karnak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kuduz hakkında endişe

    Merhaba doktor bey. ben psikolojik olarak bu aralar pek iyi değilim size kuduz hakkında birkac soru sorabilir miyim? öncelikle 2 gün önce yanımdan bir köpek geçti pantolonumun dibinden ve o köpek geçtikten sonra bacağım ağrımaya başladı. ve ben dayanamayıp 1 gün sonra kuduz aşısı olmaya gittim. 1. b...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Kadri Demirel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Meme usg sonucu

    Cevap verdiğiniz için çok teşekkürler hocam iyi çalışmalar

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İ. Ömer Harmancıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hamilelik var mıdır

    Merhaba ayşegül hanım 17 haziranda bir birlikteliğim oldu eylül ayının sonuna doğru betaya baktırdım

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Alkılıç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kıl dönmesi tedavisi

    Hocam iyi akşamlar kıl dönmesi tedavisi için lazer tedavisi varmıdır yapıyormusunuz ? ne kadar ücrete yapıyorsunuz ? kolay gelsin

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Abdurrahman Akay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sp hastası kızım kas uzatma ameliyatı

    Merhabalar 12 yaşında hafif serebral palsi hastası kızım var bu yaşına kadar 5 kez botoks yapildi sağ bacaginda kas kısalığı olduğu için 12 yaşında ameliyat olması gerektiğini soylemislerdi doktorlar şimdi ise kime ameliyat yaptıracağımi bilmiyorum lütfen yardımcı olun

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Can Koşay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yüz bölgesinde yanma kaşıntı

    Hocam, hızlı bilgilendirme için teşekkür ederim.dermotolog bir devlet hastanesinde ona sormayı unuttum.bende evre 2 böbrek yetmezliği var.kreatin 1.29 egfr 59 diğer böbrek kan-i̇drar testlerim normal fucidin h %2 roza %0,75 cleocin t%1 böbreklerime olumsuz etkisi olabilirmi? tansiyon için tensinor 5...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ümit Türsen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Öksürük agrisi

    Hocamsaygilarbirsüredir oksurdugumde veya hapsirdigimda yemek borusu üstünde ağrı hissediyorum sık öksürük yok sabahları azda olsa oluyor reflu bu şikâyeti yaparmı ı 2 doz sınovak aşısı yaptimsonrası bilhasa 2 dozdan sonra basladi öneriniz yokmu

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Metin Kökten

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x