B12 eksıklıgı

  • hocam saygılar evvelkı cevap ve onerınız ıcın tesekkurler b12 eksıklıgım var aylık dodex vuruyorum folık asıt 2 cıktı bunun ıcın folbıol gunde 1 tane alıyorum devamlı almamda sakınca varmı kanda bırıkım olursa zararı varmı ayrıca onerınız yokmu devamlı gunde 1 supradyn alabılırmıyım sekerım var

  • Doktor Cevabı:

    Günlük folik asit gereksinimi 200?300 mikrogram olarak alınması yeterlidir.balık ,fıstık ,piliç eti -besinler ve diger organ etleri, kuru baklagiller, fındık ve ceviz gibi sert kabuklu meyveler, ıspanak ve brüksel lahanası gibi yesil sebzeler ile narenciye,ıspanak ,maydanoz ,karaciğer ,brokoli ,lahana ,portakal, muz yumurta gibi gıdalar folik asitten zengindir..hastalık nedeniyle veya besinsel gıda alımı yetersiz, eksikliği karşılayamıyorsa b ve folik asit ilaç desteği yapılabilir.multivitamin komplexi uzun sure almanızı önermiyoruz.vucutta birikip yan etki meydana getirebilir.sağlıklı günler dileriz

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kasinma hissi

    Kaşıntı sorunum dr bey size vücudumda bocek dolaşir gibi hisler var tam kasinti diyemem ama rahatsiz ediyor demistim.tam kan ve biyokimya testleri yapildi .hgb hafif dusuk onun disinda tam kan degerleri karaciğer ve seker degerlerim normal.d vitamini eksikligi yada b12 eksikligi buna neden olur mu...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çocuğum hiç bir şey yemiyor

    Merhaba hocam benim 4 yaşında bir kızım var.kesinlikle et,yumurta,tavuk,balık,yoğurt ve sebze tüketmiyor.i̇nek sütü ve bebe bisküvisi ile besleniyor.2 yaşında doktorumuzun tavsiyesiyle uzun bir süre dodex b12 vitamin iğnesi kullandık.maalesf durumumuz da bir değişiklik olmadı.daha sonra ki tahliller...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Nazile Hasanova

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan değerleri

    İlginizetesekkur ederim hocam

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Oğuzhan Babacan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kan değerleri

    Merhaba hocam bebeğim 10 aylık rutin kontrol için tahlil yaptırdık b 12 si 108 olarak cikti olması gereken değerinin altında bir de nötrofil oranı 40-74 arasi olması gerekirken 14.6 çıktı bu düşüklüğü b 12 den kaynaklanıyor olabilir mi ya da bu oranın düşüklüğü sıkıntılı bi durum mu cevap verirseniz...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Oğuzhan Babacan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Damardan demir yüklemesi

    Hocam 25 yasinda bayanim.bende yillardir anemi ve demir eksikligi var.agizdan ilac kullanamiyorum.mide agrisi yapiyor doktora gittim.tahlil yapildi sonuc: b12 158 cikti. demir :referans agirligi (60-180) sonuc: 20. total demir baglama referans agirligi (260-450) sonuc: 470 . uibc referans agirligi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Damardan demir yüklemesi

    Hocam 25 yasinda bayanim.bende yillardir anemi ve demir eksikligi var.agizdan ilac kullanamiyorum.mide agrisi yapiyor doktora gittim.tahlil yapildi sonuc: b12 158 cikti. demir :referans agirligi (60-180) sonuc: 20. total demir baglama referans agirligi (260-450) sonuc: 470 . uibc referans agirligi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Damardan demir yuklemesi

    Hocam 25 yasinda bayanim.bende yillardir anemi ve demir eksikligi var.agizdan ilac kullanamiyorum.mide agrisi yapiyor.dun doktora gittim.tahlil yapildi sonuc: b12 158 cikti. demir :referans agirligi (60-180) sonuc: 20. total demir baglama referans agirligi (260-450) sonuc: 470 . uibc r...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Damardan demir yuklemesi

    Hocam 25 yasinda bayanim.bende yillardir anemi ve demir eksikligi var.agizdan ilac kullanamiyorum.mide agrisi yapiyor.dun doktora gittim.tahlil yapildi sonuc: b12 158 cikti. demir :referans agirligi (60-180) sonuc: 20. total demir baglama referans agirligi (260-450) sonuc: 470 . uibc r...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Damardan demir yuklemesi

    Hocam 25 yasinda bayanim.bende yillardir anemi ve demir eksikligi var.agizdan ilac kullanamiyorum.mide agrisi yapiyor.dun doktora gittim.tahlil yapildi sonuc: b12 158 cikti. demir :referans agirligi (60-180) sonuc: 20. total demir baglama referans agirligi (260-450) sonuc: 470 . uibc r...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Dodex ampul

    B12 ve demir eksikliğim çıktı. doktorum b12 için dodex ampul verdi ve 3 ay boyunca her gün vurulmamı söyledi. 3 ay boyunca her gün dodex iğne zarar vermez mi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leylagül Kaynar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikliği

    Hocam merhabalar. annem 44 yasinda premenopozal biri 4-5 au sık adet kanamaları oldu. buna bağlı demir eksikliği gelişti başı donuyordu demir tedavisi gordu ve degerleri normale döndü ancak bas donmesi ve sersemlik hissinin hala devam ettigini söylüyor. ve karamsar baya bi.b 12 ile alakalı olabilir...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Helicobacter

    Hocam merhaba bende devamli b12 ve demir eksikligi var endoskopide helicobakter p çıktı bu neden olabilirmi acaba devamli bas ağrısı ve kulak çınlaması çekiyorum bunlarla ilgili doktora gittim sorun yok muhtemelen mide ve vitamin kaynaklı dediler

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • B12 eksikligi

    İyi günler b12 eksikligi var yapmam.gerekenler nelerdir değerim 83 b12 igne kilo aldırır diye duydum atom.tedavisi gördüm stresli.bir hayatım.var b12 eksikliği bende unutkanlık yorgunluk.halsizlik uyku hali ve yürürken düşme oluyor

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dyt. Buket Sözan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Colyak hastaligi

    Merhaba hocam bende devamli demir eksikligi ve b12 eksikligi oluyor herseyi yaptirdim endoskopi kolonoskopi doktor bey colyak testi yaptirmami soyledi doku transglutaminaz iga null nulll 0.3 yaziyor tahlilde kirmizi gözüküyor yani referans disi ben simdi colyakmiyim acaba

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yusuf Akcan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ferittin dusuklugu

    Hocam merhaba bende ferittin dusuklugu var 10 cikiyor hgb 13 demir 90 b12de dusuk endoskopi ve koloniskopi oldum gastrit dışında bisi cikmadi demir ilaci olarak feramat kullaniyorum nekdr kullanmalıyım b12 ignesi vuruldum çünkü hap yükselme sağlamıyor ama iğneyi nezmn bıraksam yine dusuyor 200 seviy...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x