Ayak altında şişlik

  • Merhaba.yaşım 35 benim yaklaşık 1 aydır ayaklarımın altı şişiyor ve 24 saat sürmeden geçiyor.genelde kaşıntıyla başlıyor.kaşıdiktan bir sūre sonra sanki iltihaplı gibi sert ve içinde beze varmış gibi oluyor ve ayaklarımın altında her yerde çıkabiliyor.sebebi mantar olabilir mi

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba. probleminiz alerjik, mikrobik, terleme fazlalığı ya da işiniz gereği uzun süre ayakta kalmanız, ayakkabılarınızın özelliğne bağlı alerjik reaksiyon gibi sebeplerden olabilir. başlangıç olarak rahat ayakkabılar, pamuklu çoraplar, ayak temizliği, terlemeye karşı önlemler alabilirsiniz. deride kuzarıklık, kepek, yara gibi görünümler varsa mutlaka bir cilt doktoruna görünmelisiniz.

    tarihinde cevapladı.

Ankara Dermatolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Roaccutane, zedelenme

    İyi günler doktor hanım. ben 2 buçuk aydır roaccutane kullanıyorum yaklaşık 2 hafta önce burnumu hafiften çarptım bir kısmı zedelendi gibi ve hâlâ yeni vurmuşum gibi kızarık kantaron yağı, terramycin vs denedim fayda etmedi ne önerirsiniz ve zamanla ten rengine döner mi? birde doktor yüz için sivilc...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Özlem Tuncayengin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ellerde buruşma

    Merhaba hocam, 6,5 yaşındaki kızımın avuç içleri ve parmaklarının araları ve uçları yaşadığımız bu dönemde gösterdiğimiz fazla hassasıyet sebebiyle olsa gerek suda buruşmuş gibi görünüyor, özellikle ellerini yıkadıktan uzun bir süre sonra bile hala buruşukluk görüntüsü var avuç içinde bazen deri ka...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Özlem Tuncayengin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tirnakta siyah nokta

    Sayın hocam merhabar sorumu inşallah cevaplar beni aydınlatırsınız. yaklaşık 4-5 gün önce sağ el baş parmağımda tırnaklarımı kestikten sonra ufak bir nokta fark ettim üstüne tırnak ile bastırdığımda acıyor ve sadece siyah nokta üzerine bastırınca acıyor daha önceden varmıydı hatırlamıyorum tırnağı...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Özlem Tuncayengin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Saç problemi

    Merhaba saygılar hocam bir hususta yardımcı olmanızı rica edicem hocam ben yıllardır saç için minoxil forte %5 kullanıyorum son yedi aydır da 1mm dermoroller ile birlikte kullanıyorum. son iki aydır hocam gün aşırı akşamları bir kez olmak üzere önce dermorelleri yapıp ardından minixoli sürüyorum böy...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Özlem Tuncayengin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik gözükür mü

    Merhaba 20 haftalık gebelik kesinlikle karın ultrasonundan yumurtalıklara ve rahime bakılınca istisnasız görülür mü? eğer dış gebelik değilse. bir de 22 haftalık gebelik olsaydı usg sonucunda pelvik genital organlar normal boyuttadır der miydi? tüm karnıma bakıldı abdominal gebelik olsaydı gözükür m...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Canel Çınar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Uyuz belirtisi

    Merhaba hocam ben aydında yaşıyorum burda üç kere doktora gittim bir türlü çözüm bulamadım. deri hakkında tecrübenizi ve çözüm buluşlarınızı internetten araştırdım size sorma gereği duydum. yaklaşık 3 aydır penis üzerinde ve testislerde deri altında küçük küçük sisikler ve sünnet çizgisinde daire b...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Özlem Tuncayengin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Derin nefes esnasında vücüdumdan gelen garip sesler

    Hocam merhaba. 25 yasindayim. hocam bende yaklasık 2 yıldır derin nefes alırken vucudumun cesitli yerlerinden ses gelmesi gibi bir durum var. hırıltı, hışıltı gibi bir ses ama biraz daha kaba ve dışarıdan çok rahat duyuluyor. bazen kalbimin altında, bazen göğsmün ortasında bazen belimin sağında solu...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil hocamm

    Hocam günaydın sağ avuç içimde nojta şeklinde kırmızılık var deri içinde kabarıklık yok ,uzun süredir değişiklik göstermiyor.sol işaret parmağımda da gördüm aynısından.yaşım 22 bayanım.sizce bunlar nedir ve kötü bir hastalık mıdır ?pcos hastasıyım aptt değerim üst sınır 25 ken 24.3 geldi ve dheas ho...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Burhan Engin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kırmızılık acil

    Hocam günaydın sağ avuç içimde nojta şeklinde kırmızılık var deri içinde kabarıklık yok ,uzun süredir değişiklik göstermiyor.sol işaret parmağımda da gördüm aynısından.yaşım 22 bayanım.sizce bunlar nedir ve kötü bir hastalık mıdır ?pcos hastasıyım aptt değerim üst sınır 25 ken 24.3 geldi ve dheas ho...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Özlem Özbilir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kırmızılık acil

    Hocam günaydın sağ avuç içimde nojta şeklinde kırmızılık var deri içinde kabarıklık yok ,uzun süredir değişiklik göstermiyor.sol işaret parmağımda da gördüm aynısından.yaşım 22 bayanım.sizce bunlar nedir ve kötü bir hastalık mıdır ?pcos hastasıyım aptt değerim üst sınır 25 ken 24.3 geldi ve dheas ho...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Şerafettin Saraçoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hassas çilli cilt

    Merhaba 19 yaşındayım çocukluğumdan beri seyrek de olsa çillerim var büyüdükçe azaldı ve yüzüm hassas ufak bi dokunmada bile kızarıyor güneşte az bi süre kalmam bile yanmama neden oluyor bugüne dek bilinçsiz şekilde yüzümü temizleyici ve nemlendirici açısından hırpaladım.en son eczacı aracılığıyla c...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Fatma Şahan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ten kokusu

    Mrb tenimin kokusu cok kotu ozellikle sicakla daha cok aciga cikiyor sac derimde yikandikran sonra bir gun bile temiz kalmiyor cok kotu bir koku olusuyor yani komple vucut derisi kotu kokuyor ten kokusu kendimi bildim bileli var

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Özlem Tuncayengin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tahlil sonucu

    Hocam tıp öğrencisiyim annem 42 yaşında.halsizliği vardı ve haşimato tiroiditi rutin kontrolü sırasında tahlil yapıldı plcc değeri 99 yüksek (30-90) plcr 33(11-45)ve plt(301) değeri normal rdw cv 14 yüksek (12-13) fakat rdw sd normal 41 (39-45) hgb 12.8 mcv 80.8 mch 26.7 mchc 33(32-36) ferritin eski...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Surtunme ve gebelik

    Hocam merhabalar. yaşadığım olaya çok takıldım bende sorun haline geldi. 6 martta kız arkadaşım ile sürtünerek yüzeysel bir ilişki yaşadık. vajina üzerine veya içine boşalma olmadı. yalnız zevk suyu bulaşması ile oluşabilecek gebelik ihtimalini okudukça kendimi korkuttum. bu ilişkiden 11 gün sonra (...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Fadime Demircan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sürtünme ve gebelik

    Hocam merhabalar. yaşadığım olaya çok takıldım bende sorun haline geldi. 6 martta kız arkadaşım ile sürtünerek yüzeysel bir ilişki yaşadık. vajina üzerine veya içine boşalma olmadı. yalnız zevk suyu bulaşması ile oluşabilecek gebelik ihtimalini okudukça kendimi korkuttum. bu ilişkiden 11 gün sonra (...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Birdal Tosyalı Çetinol

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x