Ateş

  • merhaba hocam, 5 aylık bir bebeğim var. 10 gündür tatil için izmirdeydik, hava çok sıcaktı. bebeğimin ateşini çok farklı olarak ölçtük. sabahları hep 37-37,5 arası gün içinde ise 37 civarında idi. hava sıcaklığının vucut ısısına etkisi ne kadardır. tatilden döndüğümüzde ise bebeğimin ateşi 35-36 arasında idi ve çok huzursuzdu. sizce bu vucut ısıları normal mi? bide dilinde sarılık var buda normal mi?

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba eylul hnm tarıf edılen ısı değışıklığı normal kabul edılır sarılık değerlendırılmesı gerekır saygılarımla

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Ürotelyal karsinom

    Hocam kusura bakmayın rahatsız ediyorum. sol nefroüreterektomi sonrası çıkan sonuç invaziv ürotelyal karsinom. peripelvik yağ dokusuna invaze. pet sonucunu yorumlarsanız çok sevinirim. f-18 fdg tüm vücut pet/bt (pozitron emisyon tomografi/bilgisayarlı tomografi) tani/ön tani ve endi̇kasyon (ic...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferhat Ateş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Prostat serbest psa

    Sayın hocam.yas 49.kan tahlilinde total psa 0.45 ( referans değerler 0 / 4 ng/ml) serbest psa 0.15 (referans değerler 0/1 ng/ml) serbest psa / total psa 0.33 ( referans 0.10 / 0.99 ng/ml) rektal muayene normal.prostat hacmi 37 cc.aile yakın akraba prostat kanseri yok.bu arada prostat ile ilgili h...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferhat Ateş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Covid19sorum

    Hocam iyi günler benimde bı sorum olacak ben covid 19 oldum 1.gun pozitif ve 10.gun tekrar test aldım gene pozitif geldi 1 gün belirti vardi ama 10.gjn yok gene pozitif geldi bu sürekli virüsü taşıyan anlamainami gelir hocam yasim18 çok korkuyorum hocam lütfen negatife kaç gund edonerim yani hocam

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Turan Uçkun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Testis tümörü

    Doktor bey ben yaklaşık 8 ay önce sağ testis tümöründen ameliyat oldum. testis alındı 2 kür kemo aldim 1. evre yayılım yok idi. ilerleyen süreçte diğer testiste de tümör çıkma olasılığı var mi bilgi verirmisiniz neye dikkat etmeliyim digerine zarar gelmemesi için teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferhat Ateş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Upj darlığı, hidronefroz

    Hocam merhaba, bt raporum: sol böbrek boyutları 79 mm sağ böbrek boyutları 123 mm ölçülmüştür. sol böbrek boyutları azalmış parankimi ince atrofik görünümdedir. sol böbrek pelvikalisiyel sistemde grade ii-iii hidronefroz ile uyumlu ektazik dilatasyon mevcuttur.sol üreter iliak bifurkasyon distal...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferhat Ateş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Halsizlik ve covid

    Hocam merhaba, annemin 4 gündür öksürüğü ve boğaz ağrısı var bazen kuru bazen yaş öksürüyor. i̇lk gün akşam ateşi 37.1 ertesi gün akşam 37.3 oldu.öğlen gibi öksürmesi hafifliyor akşam yatınca şiddetleniyor sabah kadar öksürüyor öğlen biraz daha azalıyor. sağlık ocağına gittik aferin, augmentın, tanf...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Fuat Erel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Amiloid durumu

    Hocam slm.amiloid tahlillerin 3 ay ara ile farklı merkezlerde yapıldı ilki 10,30 mg/dl çıkmıştı. sonraki farklı merkezde 25.660 ng/ml çıktı. birim değerleri farklı.diğer tüm tahlillerim normal sınırlarda.(fmf gen dahil).sizce 3 ay ara ile yaptırdığım bu tahlilde ikinci sonuca göre düşmemi yükselmemi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ateş ve döküntü

    Merhaba mesut hocam. bebeğimiz 12 aylık önce ateşlendi, sonrasında döküntüleri çıktı. ateşe bağlı olduğunu söylediler, ama döküntüleri gittikçe arıyor. size randevu alamadık, korkmaya başladık. sizce ne olabilir.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Muhammet Mesut Nezir Engin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Cilt sorusu

    Merhaba hocam yüzde oluşan yastık izi için doktor hamazinc krem yazdı önce büyüteç ile muayene etti çinko oksit ve hamemelis virginiana mevcutmuş içeriğinde kremin ama hafif olan çukurluğu iyileştirmiyor 10.gündeyim düzenli kullanıyorum üç hafta sür dedi bu krem hafif çukurluk bölgeyi iyileştirirmi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Gökhan Güleç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Akcıger hastalıkları

    Hocam merhaba. eşim 43 yaşında 3 ay once zature aşısı oldu.şimdi yuksek ateş ve tıtreme gogus agrısı olunca ayrı hastanelerde 2 kere kovıt testı yapıldı negatıf cıktı.ilaçlı tomografı cekıldı raporu şu şekilde. sag akcıger ust lob antreıor da ıcınde hava bronkogramları ıceren plevral tabanlı pnomonı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İrfan UÇGUN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bobrek ultrasonu

    Mrb hocam sağ böbreğimde 8mm lik taş var sağ alt kesimde dr eswl işlemi yapilcak taş kaç seansda kırılır bide böbreğe zarar verir mi bu işlem taşın kirilmama düşmeme ihtimali varmı cevabınız için teşekkür ederim hocam iyi günler

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferhat Ateş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ses kısıklığı

    Merhabalar ben 18 yaşındayım 1 hafta önce akşam ses kısıklığım başladı herhangi bir grip,ateş,yutma güçlüğü yok ama telaşlandım ses kısıklığımın nedeni ne olabilir bilgi verir misiniz?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Selçuk Onart

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Pfapa ve bağışıklık

    5yaşında hocam en son hastalandığında crp30 nötrofil 20bin çıktı kulak arkası lapları vardı boğaz ağrısı ateş her ay oluyor nerdeyse ağız yarası olup geçiyor bu dönemde .teşekkür ederim hocam inşallah muayeneye getireceğim bu ay

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Bahar Göktürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Penis başında geçmeyen sivilceler

    Iyi akşamlar sağlıklı günler hocam.öncelikle yardımlarınız için çok teşekkür ederim, dün size penis başında geçmeyen sivilce başlığı altında bir soru sormuştum sağolun hızır gibi dönüş yaptınız. affınıza sığınarak ufak bir kare paylaşmak istiyorum hocam allah rızası için bu illet nasıl geçecek hiç...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferhat Ateş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lustral&erektil disfonksiyon

    Sn. hocam, fizyolojik olarak gerekli testler zamanında yapılmıştı. hormonal vs hususta problem yoktu. lustral alternatifi bir ilaç başlayacağım dr randevum dan sonra. sizden ricam: vücuduma da zararı olmayacak ereksiyon ve cinsel dürtü için önerebileceğiniz ilaç&gıda takviyesi ne olabilir? sa...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferhat Ateş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x