Ast değeri

  • Merhabalar (soru özeldir gizlerseniz sevinirim) Hocam 32 yaşındayım 78 kg yim kendimi bildim bileli alt değerim yüksek çıkıyor 90 civarında (referans değeri 0-45) ast değerim 31 (referans aralığı 0-35) yaklaşık 10 yıl önce 64 kg iken tesadüfen baktırdığımda da alt değerimin yüksek çıktığını hatırlıyorum o zamandan beride her tahlil sonucumda da alt değerim yüksek...Herhangi bir hepatit a, b, c hastalığım yok aksine hepatit b y e karşı koruyuculuğum da var içki kullanmam sigara bile kullanmam lütfen bu durum karşısında değerli yorumlarınızı esirgemeyin çünkü soruyu yazıyoruz cevap olarak uzmana gidin deniliyor her tahlil yaptırdıktan sonra sonuçları gösterdiğim uzman valla kusura bakmayın anlayamadım dedi...o yüzden bu konuda sizin görüşleriniz nedir? teşekkürler...

  • Doktor Cevabı:

    Haklısınız. mutlaka bir nedeni olmalı. ben bu nedeni saptamak için crs ve esg gibi ölçümler yapıyorum. metabolizmanın nasıl işlediğini ve çözümünü saptıyorum. dr-reemdy.com.tr sitesinden bilgi bulabilirsiniz.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Küçül el ince bilek

    Merhaba hocam , 22 yaşındayım 168 boyundayım ellerim yaşıtlarıma göre çok küçük 13 yaşındaki çocuğun eli gibi ellerim var, genel olarak ince yapılı biriyim bileğim 15 cm ,sizce doktora gitmelimiyim ne önerirsiniz ?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh yüksekliği

    Merhaba yusuf bey ben dogum yapali 2.5 ay oldu. gebelik döneminde tsh hep 10'un altında t4 normaldi. dogumdan 2 ay sonra t4 ve tsh ikisi de düşüktü tsh 0,039 cikmisti bir endokrinoloji bölümüne gittim tahlil sonuçlarım bu sefer tsh 46 referans araligi 0,27-4,22 t4 3,13 araligi 9,3-17 t3 0,99 araligi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolesterolyuksekligi

    Kolesterolyuksekligi kolesterolyuksekligi saygilar bir yil aradan sonra yaptigim tahlilde hdl42 ldl175 tjol 223 trig167 yalniz tahlili ac karnina yaptim ama. bir cay kadigi corekotu yagi ixtim bu degerlere etki etmis olabilirmi ldlyi dusurmek icin hergun yarimsaat yuruyorum baska ne yapabilirim her...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kulak dolgunlugu baş agrisi

    Hocam merhaba özellikle aksamyemeginden bi kac saat sonra yuzumde yanma kulaklarda dolgunluk basınç hissi oluşuyor yarım saate geçiyor neden olabilir teşekkür ederim yüzümdeki sinirlerin agridigini düşünüyorum elmacık kemigimr kadar hissediyorum şeker ile ilgili nöropatik bişey olabilir mi insülin d...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Şükran Öztürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • D vitamini

    Mrb, d vitamini güneşten almak ıcın haftada kac kez güneşte 15-20 dakkika kalmalıyız ve hangi aydan başlayıp hangi aya kadar faydası var tşkrler

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Şükran Öztürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Enson tsh 6.68 çıktı

    Teşekkür ederim hocam , iyi çalışmalar iyi günler hocam

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Şükran Öztürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Enson tsh 6.68 çıktı

    Hocam merhaba 2017 tsh 3.26 2019 tsh 4.75 t4 0,97 2021 tsh 6.68 ve 3 kilo aldım yağlanmada var ve yorgunluk halsizlik , unutkanlık var , tiroid tedavisi gereklimidir ? teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Şükran Öztürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Fsh düşüklüğü

    Merhabalar haziran 2012 doğumlu kızım var genel muayenede doktorumuz isteğimiz üzerine detaylı tahliller istedi ( kızım 20 kilo ve 1.24 cm boyunda zayıf akranlarına göre. tahlillerde follikül stimülan hormon (fsh 0.658 miu/ml olarak çıkmı (düşük) yazıyor lh hormonu normal.diğer troid hormonu testl...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormonlar ile alakalı olabilecek sorunlar.

    İyi akşamlar diliyorum hocam. öncelikle ilgi alanınıza girmiyorsa özür dilerim. saçta aşırı yağlanma ve dökülme (2 ayda saçlarımın yarısı döküldü) üzerine 2 farklı dermatoloji doktoru ile görüştüm ve doğrusu biraz kafam karıştı. bir doktorum sıkıntılarımın hormonlardan kaynaklanabileceğini söyledi f...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Şükran Öztürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolonkanseti

    Kolonkanseri hocam saygilar esim2yil evvel kolon kanserinden ameliyat ve kemo gordu dr kontrolerini 6ay ara ile oluyor geceleri 11-12ye dogru yatiyor sabahya10a dogru uyaniyor bu durum bagisikligini olumsuz etkilerni beslenmesine yuruyusune dikkat ediyor oneriniz yokmu

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Şükran Öztürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reaktif hipoglisemi

    Hocam merhaba, 22 yaşındayım yaklaşık 3 sene önce yemek yedikten üç saat sonra titreme terleme sinirlilik haliyle açlık tokluk normal çıkınca şeker yüklemesi yaptılar 3. saatte 38 e düştükten sonra diyet ve uzamış 3 günlük açlık testi yaptılar test negatif çıktı. çölyak negatif. reaktif hipoglisemi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Şükran Öztürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dışkıda 1-2 eritrosit

    Mrhba hocam. yaşım 32, öğretmenim. 6 yl önce anks bozklg. vardı. ilaclr vs kullandım şuan iyiyim o bakmdan ama yine bazen anksiyete atakları oluyor ama ilaç kullanmıyorum. daha oncelrde reflü teshsi de konmstu. 28 aralkta karın ağrısı şikayti dktra gittim. kan, idrar, bt ile bakıldı. böbrekte 2mm,5m...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolesterolyuksekligi

    Kolesterolyuksekligi kolesterolyuksekligi hocam saygilar esimin tahlilerini yaziyorum degerli ve tecrubeli bir uzman olarak gorusunuzu ogrenmek istiyorum tkol 278 hdl68 ldl200 trig 78 ldlyi dusuremiyoruz seker tansiyon yok beslenme oneriniz yokmu bimden aldigimiz tava yogurdu zararli olabilirmi ayri...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Şükran Öztürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acth yüksekliği

    Merhaba hocam acth hormonum 57.8 androstenedion hormonum 3.56 çıktı cushing sendromundan şüpheleniyorum ama kortizol hormonum normal sabah ölçümde 18 çıktı kilom fazla degil ama govde kismi yagli jinekomasti var vucumda mor renkte cizgiler var cushing olabilir mi ?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Göğüsde ağrı

    Değerli hocam kendim askeri personelim bazen sıcak ortam soğuk ortamı aynı anda kullanabiliyorum dün ani bir halsizlik yorgunluk çöktü acilde iğne yapıldı dinlendim geçti hocam bugün ise hocam birden bire sol göğsümün üstüne (sol meme üstü) keskin bir ağrı gelip birkaç saniye sürüp geçiyor ve ara ar...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Şükran Öztürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x