Arka hipofizde kist

  • Merhaba Doktor Bey, 32 yaşındayım. LH 18.14 Folüküler (1.9 - 12.5), FSH 9.89 Folüküler (2.5 - 10.2) Hashimoto hastasıyım ve son 1 yıldır düzenli olarak Euthyrox 75mg kullanıyorum. Diğer hormonlarım normal değerlerdedir. MR sonucum aşağıdaki şekildedir. Yorumlarınızı rica ederim. Teşekkürler. DİNAMİK KONTRASTLI HİPOFİZ MR İNCELEMESİ TETKİK SEKANSLARI: TSE T1 KORONASAGİTAL, TSE T2 KORONAL, IVKM SONRASI (DİNAMİK) TSE T1 SAGİTAL -KORONAL (1 adet 10 ml optimark ilaç kullanılmıştır) BULGULAR: Diafragma sella konturu düzgündür. Sella osseoz oluşumların, anterior ve posterior klinoid proçeslerin, sella tursika taban konturlarının morfolojileri ve intensiteleri tabii izlenmiştir. Hipofiz bez yüksekliği orta hatta 6.5 mm ölçülmüş olup normaldir. Konturu ve hipofiz bez yüksekliği normaldir. İnfundibulum orta hatta ve normal genişliktedir. Anteriorda adenohipofiz morfoloji ve sinyal intensitesi tabiidir. Hipofiz bezi posteriorunda nörohipofiz düzeyinde hipofiz bez içerisinde İVKM sonrası kontrast tutulumu göstermeyen 7 mm çağlı kist izlenmiştir. Suprasellar sistern açıktır. Tuber cinerum, optik kiazma, hipotalamik bölge ve komşu nöral parankim morfolojisi normaldir. Bilateral kavernöz sinüsler ve Meckel kovukları tabii görünümdedir. İnceleme planına giren nöral parankimde patolojik morfoloji veya intensite değişikliği saptanmamıştır. Sfenoid sinüs havalanması doğal görünümdedir. SONUÇ: Hipofiz bezinde posteriorda nörohipofiz düzeyinde 7 mm çaplı kist. Bulgu klinik eşliğinde değerlendirilmelidir.

  • Doktor Cevabı:

    Bahsettiğiniz kisti sadece takip etmeniz yeterlidir. lh oranınızın yüksek olması polikistik over sendromunuz var ise ona bağlı olabilir.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Hipofiz adenomu

    İyi günler hocam. hipofiz ilaçlı mr sonucuna göre bulgular: hipofiz doku kalınlığı koronal planda 4 mm olarak ölçülmüştür. nörohipofize ait sinyal intensitesi doğaldır. stalk orta hatta, normal kalınlıkta izlenmektedir. optik kiazma, optik sinirler ve optik traktuslar normal görünümdedir. para...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sibel Karaca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hirsutizm rahatsizligim var kilo veremiyorum çıkan mr sonucun nedir

    Çikan ilaçlı mr sonucum hirsutizm nedeni olabilir mi ? sella boyutları hafif artmıştır. adenohipofiz yüksekliği anteriorda 11mm ölçülmüş olup, hafif artmış görünümdedir. adenohipofiz ile nörohipofiz arasında lokalize ve t2 sekansta hipointens, t1 sekansta hafif hipointens sinyal özelliğinde nodüler...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Prolaktin yüksekliği

    Merhaba hocam annem 50 yaşında 5 mm büyüklüğünde hipofiz adenomu var. sürekli prolaktini yükseliyor. 4 sene önce bu yüzden paratroid ameliyatı oldu. aç kemik sendromu vardı uzun süre ilaç kullandı. ayrıca senelerdir her prolaktini yükseldiğinde uzun süre dostinex kullanmak zorunda kalıyor. geçen sen...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hipofizbezi

    Merhaba hocam mr sonucuna göre adenohipofiz sag laterinde en geniş sag_sol çapı 6mm kraniokaudal çapı 3.8 mm olarak ölçulen t1 hipo ve t2 hiperintend poskontrast dinamik seri çekimde parankime göre hipontens olarak kalan nodüler lezyon izlenmiştir kesitler giren sdrebral parankimde her iki frontopar...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipofiz adenom

    Adenohipofiz sağ yardımında 5×3.5 mm dinamik serilerde belirgin kontrast tutulumu göstermeyen mikroadenom açısından şüpheli görünüm izlendi. ayrıca posterior kesimde 4×2.5 mm t1 hipo, t2 hiperintens görünümde kontratlı serilerde kontrast tutmayan alan izlendi(rathke kleft kisti). emar sonucumda bun...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Okumuş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipofiz bozukluğu

    Merhaba hocam mr sonucuna göre adenohipofiz sag laterinde en geniş sag_sol çapı 6mm kraniokaudal çapı 3.8 mm olarak ölçulen t1 hipo ve t2 hiperintend poskontrast dinamik seri çekimde parankime göre hipontens olarak kalan nodüler lezyon izlenmiştir kesitler giren sdrebral parankimde her iki frontopar...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Hasan Tahsin Sanisoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lütfen bakabilir misiniz

    Merhaba ramazan hocam.ben 28 yaşındayım2 senedir sürekli baş dönmesi hissi bulantı aşırı derecede yorgunluk halsizlik var. kbb gittim temiz dedi nöroloji aynı şekilde endokrinoloji veya dahiliye hocası olarak bu baş dönmesi hangi sebeplerden kaynaklanır..yalvariyorum baş dönmesi yapan hastalıkları h...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sellar kavite

    Merhaba nezih bey "sellar kavite normalden geniştir(ap 14mm) ve adenohipofiz bez yüksekliği 2mm ölçüsündedir "ne anlama geliyor acaba cevaplarsanız sevinirim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nezih Oktar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gecikmiş ergenlik

    Kızım nisan 2005 doğumlu. 1.50 boyunda 51 kilo. boy kısalığı nedeniyle birkaç senedir hacettepeye götürüyoruz. tüylenme yok. çok hafif meme gelişimi var. ft3: 5 pmol/l, ft4: 15.10 pmol/l s-tsh:1.31 uiu/ml lh:

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Peyami Cinaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mide bulantısı ve yanma

    Gün boyunca süren bir mide bulantısı ve mide yanması ile uğraşıyorum çok berbat bir haldeyim geçer diye diye günü bitirdim akşam noldu geçmedi bir öneride bulursanız çok sevinirim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Prolaktin ve dogum kontrol hapi

    Uzun yıllar prolaktin yuksekligi nedeniule tedavi gordum. 2 kez hipofiz adenom ameliyatı oldum su anda degerlerim normal.yumurtalıgımdaki folikul kist nwdeniyle dovum kontrol hapı verildi bu hap nedeniyle prolaktinim yine yukselip tumor nuks edebilirmi..

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh normal t3 t4 yüksek

    Merhabalr. benim tsh değerim normalken t3 ve t 4 de biraz yükselmeler vardır. ileri tetkikler yaptırıcam ama tshomo gbi endişelenceğim bi rahatsızlık olabilir mi?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Metin Alış

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Prolaktin tedavisi

    Merhabalar iyi aksamlar ben 6 yıldır prolaktin tedavisi görüyorum ve dostinex ilaci kullanıyorum hipofiz bezinde tümör olduğu icin tümör boyutu nokta haline gelecek kadar küçüldü ama ilac bırakınca prolaktin yükseliyor sanırım menopoza girene kadar dostiknex kullancakmisim aklima takilan bi soru var...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Prolaktin yuksekligi

    Merhaba hocam kayseri de hastanizdim prolaktin yüksekliğinden gelmiştim hipofiz mr istemistiniz sonucunu aldım da hipofiz mr incelemesinde adenohipofiz sol yarıda yaklaşık 6.9 mm çapta postkontrastli görüntülerde beze göre daha geniş kontrast tutan t1-t2a görüntülerde bez ile izointens noduler lez...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Murat Gözüküçük

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipofiz adenomu

    Benim prolaktin hormonum yüksek çıkıyor. hipofizimde adenomda var. adet düzensizliğim var her ay dahada uzuyo. total testosteronumda yüksek kilo artışı sivilce ve tüylenmede var çok sıkıntı yaşıyorum prolaktin için ilaç kullanınca düşüyo ama kullanmayı bıraktığım zaman yükselmeye başlıyo ne önerirai...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Sinan Çağlayan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x