Apandisit sonrası gaz

  • Hocam merhabalar , 28 yaş erkek. Akut apandisit ameliyatından sonra laporoskopik. 2-3 hafta sonra sağ alt kadran ağrısı sebebiyle kan tahlili usg ve bt çektirdim. Usg de aşırı gaz var sağ alt kadranda dedi ve patolojik birşey yok dedi dr. Bt de ise ameliyat yerimde içerde minimal enfeksiyon vardı aynı zamanda crp 2 çıktı, cipro kullandım ve meteospasmyl bir ara düzeldim sonra meteospasmyl , nexium vs kestim 1 pkt bitmemişti, fakat ameliyattan sonra 6. Haftanın içindeyim gaz sancısı şeklinde ağrılarım giriyor bastırınca ağrıyor sağ alt kadran hatta bastırınca içerde bişeyler yukarı aşağı inip sancı veriyor ağrıyan yere tam bastırınca gazı hissediyorum ses çıkarıp dağılıyor. Artık dr a gitmek istemiyorum dalga geçicekler diye ama bu kadar süre gaz ağrısının ve sancısının sürmesi normalmi? Ve bu gaz sancısımıdır? Bastırınca ses çıkarıp sancının dağılması. Bugün spor yaparken omzuma kadar ağrı oldu sağ taraftan. Dinlenme halinde künt bir şekilde hassasiyet şeklinde hissediyorum sağ alt kadran leğen kemiği hizası. Elimle ağrıyan yere bastırınca gurr edip yok oluyor ordan ağrı duruyor ama.. teşekkürler

  • Doktor Cevabı:

    Geçmiş olsun, ağrı uykudan uyandırıyor mu? büyük abdest alışkanlığında değişiklik var mı? büyük abdest yapmakla şikayetleriniz azalıyor mu?

    tarihinde cevapladı.
  • Ağrı uykudan uyandırmıyor hocam. Büyük abdest ve dışkılamada hiç bir değişikliğim yok gayet normal. Büyük abdest ile şikayetim azalmıyor ya da artmıyor. Soruyu tekrar okursunuz diye buraya yazmıyorum hocam fakat meteospasmyl e tekrar başlayınca şikayetim azalıyor ama sanki sağ tarafta böyle bi hassasiyet var ağrı şeklinde değil ama ve bazen cok fazla noktalara elle bastırarak muayene edersem balon gibi bi yer gelirse elime bastırınca gurr edip dağılıyor. Bu dediklerim gaz ağrısımıdır? Başka birşeyden şüphelenmeye gerek var mı? Usg ve bt normal. Kan testleri normal hepsi. Ama sağ alt tarafta böyle biraz hassasiyet ya da dolgunluk gibi hissim var psikolojikmi artık çözemedim ameliyattan sonra sürekli hastalıklarla bogustum. Gaz çıkarıyorum çok fazla ama hala hassasiyet ve dolgunluk devam ediyor. Öyle aman aman bir ağrım yok sadece hissiyat ve dokununca bağırsaklarıma bastırınca gurr diye bir ses ve bastırdıgım yerden kaybolması. Usg de sağ tarafta aşırı gaz çıkmıştı ama geçmezmi bu o kadar gaz çıkarmama rağmen anlamıyorum. Gaz ağrısımı başka bişey mi onu çözemedim hocam, ek olarak hareketli bir hayatım yok son 1 aydır. Teşekkürler

  • Doktor Cevabı:

    Tekrar geçmiş olsun, o bölgeden ameliyat olmuşsunuz, sonrasında da us ve bt ile değerlendirilmiş ve özellikli bir şey saptanmamış. bu durumda uzaktan net yorum yapmak istemem ancak önemli bir şey yok gibi görünüyor.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam tekrar merhaba , Akut apandisit lap.amel.2hafta sonra sağ alt kadran ağrım oldu bastırmayla oluşan.Usg ve bt yapıldı gaz ve apandisit lojunda min.ödem görüldü.Ödem için cipro kullanıldı.Sonraki 2 kan testininde crp 2 civarı çıktı ve hemogram dahil tüm testler normaldi.Cuma günü ameliyatımın 6.Haftasına giricem, geçen gün iyileşmişimdir artık diye spora gittim ve cahilliğime denk geldi üstüne karın kaslarımı biraz açayım ağrıdıkları için çok hantallaştılar diye abdominal kısa bir antremanda yaptım,ağırlık antremanına ek olarak.Hipogastriumdaki kesi yerim ağrıdı pantolon giyince temasla ağrımaya başladı.Ve hipogastrium yerindeki kesi bölgesinin altında sertlik var ameliyat oldugum ilk andan itibaren var.Antienf.Hap ve krem sürdüm biraz rahatladım.ilk usgde fazla gaz oldugu söylendi sağ bölümde onla ilişkili ağrım oluyor meteospasmyl kullanmassam.2 gün kestiğimde hemen gaz ağrısı başlıyor.(bu konuya da değinebilir misiniz?)Bugün iyiydim ama yine de 3.defa usg yaptırdım.Usg sonucumu ve genel durumumu değerlendirir misiniz?USG DOKU İNCELEMESİ; hipogastrium orta bölgede cerrahi insizyon hattı arka komşulugnda karın duvar içrsnde19x18x10mm (öncesi 20x19x12)boyutlarında hipoekojenik yapı görülmüştür.periferal vaskülarizasyon görülmktedr(görülmesi iyi birşeymi?)lezyon bölgesinde sinüozidal sıvı kolleksiyonu dikkat çekmiştir.Karın egzrszi sonrası değerlendirilen olguda görüntü özellikleri post op.skar dokusu çevresinde enflamasyon lehine değerlendirlmştr.(dr enfeksiyonmu sıvımı anlayamadı ama enf yazdı.ateş kızarıklık yok.) ****ın içinde serbest lokule sıvı koleksiyonu ve apandiks lojunda kolleksiton saptanmadı.kalanı normal.bana cataflam önerdiler.Ben uzmanından destek almak istiyorum.Bu kesi altındaki sertlik ve sıvı toplanması zamanla geçicek mi?Ve gaz ağrılarım ameliyatla alakalımıdır? Elimle sağ kadrana bastırınca gazlar gurr edip kayboluyor dağılıyor.bu normalmi? Çünkü psikolojimde bozuldu artık.Dışkılamada değişiklik yok gayet normal.istirahatte ağrım yok.teşekkürler

  • Doktor Cevabı:

    Geçmiş olsun, öncede belirttiğim gibi bu güne kadar yapılan kontrollerde özellikli bir patoloji saptanmamış. ameliyat bölgesindeki sıvı zorlanmayla gazınız da stresle ilişkili olabilir.

    tarihinde cevapladı.

Bursa Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • İbs olabilirmiyim ?

    Hocam nasilsiniz tekrardan eylulde doktor kontrolune gittim sadece dinleyerek bana 14 gunluk colidur ve tribudat verdi basladim ilaclara veya gayet duzelmeler oldu. ustune probiyotik hapla desteklemeye başladim şuan ishal durumum yok. ama sol taraf ağri oluyor gaz agrisi dün bunun için başka bir dok...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sol kasık ağrısı

    Değerli hocam, 4 gündür süren sol kasık ağrısı çekiyorum. bazen keskin şekilde giriyor. kan tahlili idrar tahlilleri röntgen temiz çıktı kadın doğum doktoru benlik değil deyip. genel cerrahi gönderdi. genel cerrahi eliyle muayene edip bağırsak iltihabına benziyor dedi ve ducholp ile ornisid fort 500...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İrritabl barsak sendromu

    Hocam merhaba.23 yaşındayım. i̇rritabl barsak sendromu teşhisi konuldu. bunun için ilaç kullandım. şu an herhangi bir şikayetim yok fakat dışkımda beyaz lif benzeri şeyler görüyorum. bunlar ne olabilir ciddi bir sorun mudur? şu sıralar hastaneye de gidemiyorum fikrinize ihtiyacım var. bu beyaz şeyle...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ne olabilir

    Hocam rektoskopi ile ülseratif kolit teşhisi kesin konulurmu.tskler

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İbs öyküsü ve tanida yeterli̇li̇k.

    Kıymetli hocam peki gismotal ne süre ile kullanmalıyım bitirmeli miyim 1 kutuyu çünkü önceki seferde 7 tane atmıştım bitmişti atak şuan 7 tane attım devam ediyor. sanırım 1 2 kutu içirecek gibi bir izlenimim var.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İbs öyküsü ve tanida yeterli̇li̇k.

    Hocam merhaba 28 yaş 88 kg erkek hasta. son 5 yıldır stresli bir dönemin ardından anksiyete tedavisiyle birlikte her yemek yeme in ardından ansızın ishal yaşıyorum. ve sofradan bile lavaboya kalkmaya sonuçlanıyor bazen. son 4 yıldır dışkı şeklim ve kıvamı sürekli değişiklik gösteriyor. mesela sab...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Rifaksimin ve ibs

    Hocam merhaba 2 senedir ibs hastasıyım ve aşırı gaz problemim var diğer tüm kan ve gaita tahlillerim normal çıktı. i̇bs tedavisinde rifaksimin (hepazec 550mg) önerir misiniz? teşekkürler saygılar

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Crohn myyum ?

    Hocam hep kafama takılıyor. salozoprin yerine pentasata yazsaydı doktorum acaba tedavim için daha iyi mi olurdu? salozoprin pentasa görev ve etki olarak aynı mi crohn.icin ?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ne olabilir

    Merhaba hocam kanlı ishal ile birlikte sümüksü dışkılama mevcuttu kanlı ishal bir gün sürdü fakat sümüksü dışkılama dört beş gün sürdü ve kalça ağrısı mevcuttu doktora göründüm hocam basit bir enterittir dedi ultrason ve kan tahlili ve gaita hepsi temiz çıktı. sadece bir gün tek olmuştu kanama ve ma...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Batın ultrasonu

    Hocam tekrar merhaba antibiyotik ve diyetle beraber ishal kesildi ama ben ultrasondaki sonuçları anlayamadım bilgi verebilir misiniz

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolonoskopi,endoskopi

    Merhaba sayın hocam,65 yaşındayım şikayetlerinden dolayı5 yıl önce kolonoskopi ve endoskopi yaptırmıştım,kolonoskopide hemoroid ve divertiküller,endoskopide kronik gastrit ve gör reflü çıkmıştı,bugün yine 1 aydır geçmeyen karın ağrısı ve bağırsak hareketlerinde değişiklik gibi belirtilerle kolonosko...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Batın ultrasonu

    Hocam iyi günler yaşım 29 ishal şikayetiyle doktora gittim batın ultrasonda kolonik ağırlıklı gaz distansiyon, diffüz kalınlık artışı ,çekim terminal ileum düzeyinde hafif belirgin diye yazıyor bu nedemek hocam aciklayabilirmisiniz

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hastalık hakkında bilgi

    Hocam iyi günler babam 2 yıl önce kolit teşhisi kondu 2 yıldır tedavi görüyor bugün doktor 2 yıl sonra yani tedaviye yanıt vermiyor dedi size muayene olmak istiyoruz tavsiye üzerine

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bağırsak enfeksiyonu

    Merhaba hocam tekrardan. dediginiz gibi bir gast. uzmani ile gorustum. gaita test yapti. gaitada 7-8 lokosit disinda bir sey cikmadi. kalprotekti̇n testi̇ de

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Apandisit sonrası gaz

    Hocam tekrar merhaba , akut apandisit lap.amel.2hafta sonra sağ alt kadran ağrım oldu bastırmayla oluşan.usg ve bt yapıldı gaz ve apandisit lojunda min.ödem görüldü.ödem için cipro kullanıldı.sonraki 2 kan testininde crp 2 civarı çıktı ve hemogram dahil tüm testler normaldi.cuma günü ameliyatımın 6....

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x