Apandisit ağrısı olabilir mi?

  • Hocam iyi akşamlar, kusura bakmayın size çok soru soruyorum ancak bilgilerinize ihtiyacım var. önceki sorularıma vermiş olduğunuz yanıtlardan dolayı Allah razı olsun. Hocam bugün şiddetli sağ alt karın ;karın boşluğu/kaburgalarının bitim kısımları (sağlı sollu olmak üzere)ağrısı üzerine üniversite hastanesi aciline gittim. Ağrı şu şekilde idi, ağrıdan en son 5 saat önce dışkılama yapmıştım. Midem dolu değildi. sağ alt karına bastırmakla inanılmaz şekilde artıyordu. Sağ alt karına bastırınca karın boşluğuna doğru sızı şeklinde artıyordu ağrı. Bastırmasam da ağrıyordu bu arada. Mesela yatağa sırt üstü dümdüz uzanamıyordum, yavaş yavaş uzanırken bile inanılmaz ağrı vardı. hiç yaşamadığım bir karın ağrısı diyebilirim. Karın nefesi almakla, karnı hareket ettirmekle artıyordu. Yürürken ayaklarımı sürterek yürüme ihtiyacı hissediyodm. Merdiven inerken dahil ağrısı tavandı.kan tahlili yaptılar. Karın röntgeni çektiler, lavman verdiler. Lavman sonrası ağrılarım hafifledi ancak lavman ağrıdan neredeyse 2 saat sonra verildi. Yani denk gelmiş de olamaz mı? Hocsm apandisit olabilir mi? O sıvı öyle göründü kayboldu neyin nesiydi o? Gaz sancısı dedi gönderdi en son. Hocam bu arada tahliller: CRP 0.33 mg/L 0 - 5 GLUKOZ 103 mg/dL 60 - 100ÜRE 17 mg/dL 10,8 - 38,4KREATİNİN 1.1 mg/dL 0,26 - 0,77BUN 7,94 5 - 17,9CKD-EPI 113 mL/dk/1.7ALBUMİN 50 g/L 35 - 52 TOTAL BİLİRUBİN 0.81 mg/dL 0,1 - 1,2 DİREKT BİLİRUBİN 0.17 mg/dL 0 - 0,2İNDİREKT BİLİRUBİN 0,64 mg/dL 0,1 - 0,9AST 18 U/L 5 - 50 ALT 11 U/L 5 - 50ALP 80 U/L 52 - 171GGT 16 U/L 2 - 42CK 170 U/L 5 - 171 AMİLAZ 78 U/L 28 - 100LİPAZ 44 U/L 7 - 39SODYUM 139 mmol/L 136 - 146POTASYUM 4.13 mmol/L 3,5 - 5,1KLOR 103 mmol/L 101 - 109 BA% 0,2 ( % 0,4 - 1,4) NE# 5,62 10^3 /µL 1,65 - 4,97 LY# 4,18 10^3 /µL 1,17 - 3,17 MO# 0,86 10^3 /µL 0,23 - 0,68 EO# 0,35 10^3 /µL 0,05 - 0,32 WBC 11,03 10^3 /µL 3,8 - 8,76 Bunlar da hemogramdaki anormal değerler.Yorumunuz nedir tahliller ve ağrı içinkısaca

  • Doktor Cevabı:

    Olabilir ama yorumdan çok blr cerrahın yapacağı muayene çok önemli. ultrason muayene ve bir cerrahın muayenesi gerekir diye düşünüyorum.

    tarihinde cevapladı.
  • 👍 Ağrım o günden beri hiç olmadı. Gaz sancısı mıydı acaba. Gerçi bunu siz bilirsiniz, gaz sancısı öne eğilmekle, karnı dümdüz gerdirmekle karın nefesiyle artar mı? İnşallah da tekrarlamaz bu ağrılar. Şu an bir aciliyeti olduğunu düşünmüyorum? esasında tansiyonumun derdine düşsem daha iyi olacak gibi şu an. Gözlerimde sürekli bir kanlanma, baş ağrısı var. Sorularım bitti, sadece şunu merak ettim lipaz değeri referans aralığı dışında çıkmış o bir sorun mudur? Yoksa o laboratuvarım referans aralığı mı o dur? Yani aslında normal mi o. Çünkü internetren bakınca farklıydı referans aralığı. Bir de bu hemogramdaki değerler. Wbc 1, 5ay öncede yüksekti,(11.7) eoznofil lenfosit de yüksekti. Eoznofil 0.42 lenfosit 6.22, bazofil 0.6 idi onda da. daha öncekiler genelde normalken bu son 2 tahlilde art arda yüksek gelince aklıma takıldı. O 1, 5 ay önceki tahlilde öylr bir şikayetim de yoktu yani endoskopi öncesi yapılan tahlildi. Normal mi bu değerler yani?


Konya Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Tüm batın ultrason yoğun gaz, sık idrar, idrarda sızı,

    Hocam çok teşekkür ederim, internette bakınca yumurtalık kanseri, mesane kanseri gibi şeyler görüyorum. bunlar olsaydı ultrasonda, kan tahlilinde, idrar tahlili ve kültüründe belirti verirdi sanirim. sorduğumda kanama da görmemiş. sadece üşüyünce bu yanma başlıyor. bugün biraz dışarıda beklemiş, bir...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tüm batın ultrason yoğun gaz, sık idrar, idrarda sızı,

    Hocam çok teşekkür ederim. bakteriyolojik yönden tetkik için yapılan tahlilin adı nedir hocam? aclik glukoz 103. üst sinir 106. idrar tahlili ve idrar kültürü temiz dedi doktor. bol su içiyor. tam idrar tahlilinde sürekli 2 3 lökosit çıkıyor. antibiyotik kullanıyor geçiyor bitince tekrar başlıyor. a...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tüm batın ultrason yoğun gaz, sık idrar, idrarda sızı,

    Hocam merhaba, annemde yapılan tüm batın ultrasonda midede aşırı gaz ve 1.derece karaciğer yağlanması çıktı. ek olarak kum döküyor. iki günde bir idrarda yanmaya eşlik eden üst mide ağrısı, ayakta ağrı oluyor. mide bulantısı ayrıca. i̇drar tahlili normal, kan tahlili normal, idrar kültürü temiz. sa...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Apandisit ağrısı olabilir mi?

    👍 ağrım o günden beri hiç olmadı. gaz sancısı mıydı acaba. gerçi bunu siz bilirsiniz, gaz sancısı öne eğilmekle, karnı dümdüz gerdirmekle karın nefesiyle artar mı? i̇nşallah da tekrarlamaz bu ağrılar. şu an bir aciliyeti olduğunu düşünmüyorum? esasında tansiyonumun derdine düşsem daha iyi olacak gib...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hemogram yüksek

    İyi günler sevgili hocam, hemogram ile alakalı bir sorum olacaktı size kendi doktoruma da sordum bu yaş için normaldir dedi ama internette korkutucu şeyler çıkıyor lütfen bir değerlendirme yapar mısınız ? hgb referans aralığı 12.9-15.9 değer 17.1 g/dl pdw referans aralığı 9.30-14.30 değer 16.1 fl ve...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolonoskopi

    Hocam şuanda hangi hastanedesiniz tüm aile sizin hastanızdık ve size ulaşamıyoruz. kolonoskopi ve endoscopy zamanımız geldi.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kadir Aksöz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Muayene olmak istiyoruz

    Hocam şu an hangi hastanedesiniz. muayene olmak istiyoruz. randevuyu hangi hastaneden alalım

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kadir Aksöz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Muayene icin

    İyi günler doktor bey hepatit hastasıyım randevu almak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kadir Aksöz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karın ağrısı, dışkıda kırmızılıklar gaz sancıları ve birçok problem

    Hocam merhaba. çok ciddi psikolojik sorunlar ve hastalık hastalığım mevcut. ve doktora da gidemiyorum kötü bir şey çıkar diye. bazı şeyleri araştırınca eğer kötü şeyler yazarsa kulak çınlaması sersemlik gibi şeyler de yaşıyorum. sizin alanınızla ilgili soruma gelirsem: -bazen sol alt karın ağrısı...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Eforda mide gazı

    Merhaba hocam ismin tolga yaşın 34 benim sorunum midemde aşırı gaz var özellikle aşırı efor sarfettiğimde geğirme oluyor şiddetli geğirmelerim oluyor. maden suyu içip sürekli geğirdikten sonra rahatlıyorum. efor yapmaktan korkuyorum. bazende kalbimde ekstra atımlar oluyor geğirme olunca rahatlıyorum...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Neu düşüklüğü lym yüksekliği

    Hocam merhaba kronik olarak neu düşüklüğü lym yüksekliği var bu neden oluyor olabilir neu 30 ile 40 arasinda lym 40 ile 55 arasında bu neden oluyor olabilir acaba vitamin mineral eksikliği mi var bunu olcturmeli miyim vitamin minerale hiç baktrmadim

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tahli̇lleri̇mi̇ allah rizasi i̇ci̇n yorumlar mi̇si̇ni̇z

    Hocam merhaba biraz uzun olucak ama tüm yaşadığım şeyleri size yazıyorum yardımcı olur musunuz lütfen hocam hocam ben bundan 4 ay önce kanlı ishal gecrdim karın ağrısı uzun süre sürdü flagy nidazol çok kullandım karaciğer değerleri normale döndü sonra aniden yine fırladı karaciğer değerleri karın ağ...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kadir Aksöz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Cok gaz olması ağrılı

    Merhaba hocam hamileyim cok gaz sorunum oluyor ağrı oluyor osurunca geçiyor gazlı içecekler hiç kullanmam ama yinede gaz oluyor rezene çayı önerdi kadın doğum ama yinede geçmiyor karaciğer bağırsak lara kan tahlilinde bakıldı normal geldi yemek yerken konuşma oluyor bende bu yüzden olabilir mi yardı...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Susuzluk hissi

    Hocam merhaba susuzluk hissinin nedenleri nelerdir şeker aç karnına 95 bu susuzluk hissine neden olabilir mi karaciğer ihtiyacı için susuzluk hissi olabilir mi karaciğer de sorun olmaasi susuzluk yapar mı yoksa psikolojik mıdır sususzluk hissi daha çok içim yanıyor gbi bogazimdan aşağısı

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karın gurultusu gaz

    Hocam çok tesekkur ederım cevap verdığınız için; tek şikayetim kaldı o da karnım gurulduyo bazen de gök gürültüsü gibi ses çıkarıyo yine de gatroenteroloji uzmanına gitmeli miyim başka şikayetim yok.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x