Antibiyotikler öldürür mü

  • AŞIRI ANTİBİYOTİK ALIMI Merhabalar benim sorum aşırı dozda fazlaca alınan antibiyotik alımı insanı öldürür mü

  • Doktor Cevabı:

    Sağlık bakanlığı onaylı bütün ilaçların etkin doz, toksik doz ve letal yani öldürücü doz miktarları yapılan çalışmalarla ortaya konmuştur. iste bu yüzden bitkisel tedavi veya tarım bakanlığı onaylı maddelerin alımından sakınmalıyız. çünkü bu maddelerin yukarıda belirtiğim doz ölçümleri belirlenmemiştir. aşırı dozda fazla alınan antibiyotikler letal dozlara ulaşmışsa öldürücüdür. toksik dozlarda alım söz konusu ise eğer; kalıcı organ hasarları yapabilirler. makalemle ilgili kısma gelirsek eğer benim bahsettiğim normal yanı tedavi edici dozlarda kullanım durumunda görülebilen yan etkilerle ilgilidir. hastaya ait bazı özel durumlarda etkin dozlarda alınabilen ilaçlarda öldürücü olabilmektedir. işte bu yüzden antibiyotikler ve diğer ilaçlar mutlaka hekim kontrolünde alınmalıdır.

    tarihinde cevapladı.
  • çok teşekkürler


İstanbul Aile Hekimi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Telogen effluvium

    Hocam iyi günler. sac dökülme problemi ile cildiyeye başvurdum. kan değerlerim normal dendi. sadece çinko sınır 60 ken 53 çıktı. doktor punplus şampuanı 6 ay haftada 3 kullanmamı sabırlı olmamı söyledi. teşhis olarak telogen effluvium yazmış. saçlarım tepemde ince seyrelmiş bir miktar açılmış vaziye...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. İlhan Serdaroğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam rica etsem cevaplar mısnız

    İyi günler hocam sevgilimle sürtünme yoluyla ilişki yaşadık ikimizde çıplaktık boşalma felan olmadı ama benim pesinim ucu vajinasına değdi zevk suyu geldi girmek için zorladım ama girmedim kendisi bakire 11.02.2020 de adet olmuş biz ilişkiyi 05.03.2020 de yaşadık ilişki sonrası baya stres yaptı 11.0...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Hatice Karabay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Omuz agrisi

    Et tarayıcınız görüntü detaylarınızı görüntülemek istediğinizde açılan sayfayı engelleyebilir. görüntülemek için açılır sayfaya izin vermeniz gereklidir. tarih ön izleme hastane adı açıklama rapor 19.09.2020 eskişehir yunus emre devlet hastanesi mr, omuz eklemi (sağ) 19.09.2020 eskişehir yun...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Emre Esen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kuyruk sokumu kemiği kayması

    Hocam iyi günler 23 yaşındayım kuyruk sokumumda kayma oldu bu olay iki kez başıma geldi birincisi nda ağır birşey kaldırdım ikinci sin de de sırt üstü düştüm doktora gittim incinme var dediler ağrı kesici kas gefşetici verdiler son çare bundan anlayan bir hekim kadın vardı obaktı tedavi et...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Yel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam rica etsem cevaplar mısnız

    İyi günler hocam sevgilimle sürtünme yoluyla ilişki yaşadık ikimizde çıplaktık boşalma felan olmadı ama benim pesinim ucu vajinasına değdi zevk suyu geldi girmek için zorladım ama girmedim kendisi bakire 11.02.2020 de adet olmuş biz ilişkiyi 05.03.2020 de yaşadık ilişki sonrası baya stres yaptı 11.0...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lütfen yardım edin hocam

    Hocam merhabalar yaklaşık 7 sene önce sağ gözümde bi seğirme ağrı başladı daha sonra bu sağ boynuma sağ koluma sağ bacağıma inerek kalıcı hale geldi,emg lan tahlili ce mr lar çekildi herhangi bişey çıkmadı son zamanlarda bu durum yanma baş ağrısı halsizlik ve baygınlık olarak devam etti son senelerd...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Neslihan Akkişi Kumsar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • 1 aydır boğaz ağrısı nasıl geçer

    Hocam merhaba benim boğazım 1 aydır ağrıyor hafiften başımda alnım burun kenarlarında ağrı var. 4 ağustosta covid testi olmustum. sonuc negatifti dışarıya çıktığımda tedbirli maskeli çıkıyorum covidli biriyle hiç temasım olmadı. virüs mü kaptım diye düşünüyorum korkuyorum aslında. bide reflü var be...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. İrfan Gözübüyük

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam rica etsem cevaplar mısnız

    İyi günler hocam sevgilimle sürtünme yoluyla ilişki yaşadık ikimizde çıplaktık boşalma felan olmadı ama benim pesinim ucu vajinasına değdi zevk suyu geldi girmek için zorladım ama girmedim kendisi bakire 11.02.2020 de adet olmuş biz ilişkiyi 05.03.2020 de yaşadık ilişki sonrası baya stres yaptı 11.0...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalp ağrısı gibi

    İyi günler hocam.27 yaşındayım yaklaşık 1 buçuk yıldır kalbimin ağrıdığında kanaatindeydim ama hiç nefes darlığım olmadı.sadece geçen gün duşta hafif bir nefes sarığı ve baş dönmesi yaşadım sonra bidaha olmadı.1 buçuk yıldır ağırlarım değişiklikler gösterdi.geceler uyutmayan son köprücük kemiği sol...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Güllü Özdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Buzlu cam görünümlü nodül

    Merhabalar hocam yaklaşık bir aydır sol göğüste bir ağrı şikayetiyle doktora gittim. başlarda yemek yedigim anda batma seklinde başladı sonra daha fazla alana yayıldı sol kol omuz boyun dahil genelde gece ağrımaya başladı. bt raporumda sol akciğer üst bölgede 6mm buzlu cam görünümlü bir nodul tesp...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Melih Kaptanoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sabahları kalkınca yorgunluk kaslarda güçsüzlük

    Alt 135 (0-41) ast 56 (0-40) anti hcv negatif hbsag negatif tsh 1.81 (0.270-4.20) total kolestrol 207 (0-200) trigliserid 220 (0-200) alp 53(40-130) albumin 49(34-48) ggt 42(7-60) kreatinin 0.93(0.5-1.4) ure 29(10-50) total bilirubin 0.79(0-1.2) direk bilirubin 0.29(0-0.6) total protein 82(64-83) bu...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saç dökülmesi

    Merhaba iyi günler. 20 yaşındayım. elidor sağlıklı uzayan saçlar şampuan kullanıyordum onu bıraktım sysoss aldım fakat aşırı dökülme yaptı. elidorda da dökülüyordu ama o kadar değildi sonra bıraktım sysoss u eczaneye gittim bana zigavus siyah sarımsaklı şampuan verdiler. onu kullanmaya başladım. saç...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. İlhan Serdaroğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Başta boşluk hissi

    Merhaba 27 yaşındayım yaklaşık 4 ay önce başıma bir ağrı girdi tam olarak ağrı gibide değil başımın tam üstünde boşluk hissi gibi bazen tam tepe kısmında bazen bıngıldak kısmında oluyor genelde tepe kısmı. mr çekindim bir şey çıkmadı kan sonuçlarında temiz. doktor laroxyl verdi 4 ay kullan dedi kull...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Elif Nalan Tolgay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saç dökülmesi

    Merhaba doktor bey, ben 23 yaşındayım ve haziran 2019 tarihinden beri aşırı saç dökülmesinden şikayetçiyim (şubat- nisan 2019 yoğun stres yaşadığım bir dönemdi ve bir yıldır vejetaryen besleniyordum). fakat ilk başlarda mevsimsel diye düşünüp önemsememiştim. sonra da covid nedeniyle doktora gidemedi...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. İlhan Serdaroğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ne yapabilirim

    Hocam merhabalar.18 yaşındayım.2 yıl önce şiddetli baş ağrılarım nedeniyle bir nöroloji uzmanına başvurdum.doktorum bana beyinciğimde bir şey olabileceğini söyledi.mr sonucum da bir şey çıkmadı.eeg sonucumda migren teşhisi konuldu.ilk olarak tobamax 25 mg la başladım fakat içtikçe ağrılarım arttı.d...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x