Anti ebv-vca

  • Doktor hanim merhaba 7 haftalik hamileyim elisa toxo testlerimi yaptirdim.butun igg degerleri pozitif igm degerleri ise negatif.Ama Anti ebv-vca igg 80,000 pozitif , anti ebv-vca igm 24,000 pozitif cikti.fakat gecen sene de anti ebv-vca igm 23,000 pozitif cikmisti.igg ye baktirmamistim.gecen sene bu durumda ebv enfeksiyonunu gecirmisim.ama neden gene poxitif cikmis olabilir.diger butun testlerim gayet iyi cikti.kan degerlerim guzel.bu yuksekligin bir zarari olur mu? WBC :7,3 **** ALT: 18 **** **** **** Diger degerlerim bu sekilde

  • Doktor Cevabı:

    Ebv enfeksiyonu latent bir enfeksiyon olup herpes virus ailesondendir. gecen yil ilk ataginizi veya hastaliginizi gecirmisseniz ozamandan beri sizde latent yani uykuda olarak bu enfeksiyon mevcuttur. aktif olup olmadigina bakilmasi lazim gelir. bunun icin bazi pcr testleri yapilmalidir

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Anti hvc değerim

    Teşekkür ederim hocam aşağdaki değerler ne anlama geliyor peki hocam. korkulcak bir durummudur. ebv vca lgg 72 pozitif ebv vca lgm 3,6 negatif

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Test sonucu

    Anti hiv 0.21negatif, sifiliz 0.12negatif, anti cmv ıgm 0.09negatif, ebv vca lg g 50pozitif, ebv vca lg m 4. 9negatif, mono test negatif olaydan 8 ay sonra araştırma hastanesinde yapılan test sonuçları rica etsem yorumlarmısınız şimdiden teşekkürler inşallah en yakın zamanda cevaplanır

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Paşa Göktaş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yardim edin hocam

    Hocam oncelikle iyi calismalar dilerim benim 3.5 yasinda oglum var oglum da boyun sag ve sol duvarlarinda 23*17 mm n buyugu olmak uzere lenf nodlari mevcut ayni zamanda kasiklarinda da mevcut goturdugum cocuk doktorumuz oglumun ebv enfeksiyonu gecirdigini lenf bezlerinin omur boyunca kalacagini enfe...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hatice Emel Özyürek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kucuk oglum

    Hocam oncelikle iyi calismalar dilerim benim 3.5 yasinda oglum var oglum da boyun sag ve sol duvarlarinda 23*17 mm n buyugu olmak uzere lenf bezi sislikleri mevcut ayni zamanda kasiklarinda da mevcut goturdugum cocuk doktorumuz oglumun ebv enfeksiyonu gecirdigini lenf bezlerinin omur boyunca kalaca...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenf bezinde şislik ve ağrı

    Hocam mrhaba. oğlumun boynunda aniden oluşan şişlik yuzunden yapılan detaylı tahliller şu şekilde.ldh 256.ferritin 10.01 igm ( türbidimetrik.145.6 total ige 109 iga ( turbidimetrik)280.8 anti cmv igg 122.9 pozitif.anti cmv igm 1.85 pozitif.sedimentasyon 51.ebv vca igm pozitif14.02. ebv vca igg 28.2...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Büyümüş lenf nodları

    Hocam kolay gelsin.. boynumdaki reaktif lenf nodları olması nedeniyle bugün verdiğim kan sonuçları aşağıdaki gibidir; salon adı: vidas anti toxoplazma igm : negatif 0.05 anti cmv igm : negatif 0.05 anti rubella igm : negatif 0.13 salon adı: vidas ebv testleri ebv ebna igg : pozitif...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kadri Yamaç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Elisa testi

    Hocam cmv igg ,serum pozitif>500,0 u/ml cmv ıgm,serum negatif 0,221 coı ebv igg profili antı-vca gp 125 lgg 3+ antı vca p19 lgg. 3+ antı ebna-1 lgg. 3+ antı p22 ıgg. 3+ antı ea d ıgg negatif ebv...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Fatih Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenf bezi şişlikleri ve nazofrekans büyüklüğü

    Öncelikle merhaba lütfen bana yardımcı olun. yaklaşık 5 ay önce beyin mr'ı çekildim suratt uyuşma özellikle gözde burunda alında şakak ta beyinde o an bir şey çıkmadı sadece nazofrekans da 12 mm kalınlaşma dedi düşmedim üstüne sonra beynimde aşırı basınç ve yüzde alında şakakta sağ gözde uyuşma ile...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. İbrahim Korhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenfoma????

    Merhaba. bildiğiniz üzere şişmiş lenf bezlerim vardı boynum ve ense kafa arkasın da boyutları da büyüktü ultrason sonucunu yazmıştım. seroloji testi oldum ve epten karamsarlığa düştüm. cmv testleri anti cmv igg pozitif 18 normal değer 4-6 cmv igg avidite 13 daha da düşündüren kısımlar ise şunla...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ercan Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hiv testleri hakkında

    Hocam selamlar ben 145 te yine anti hiv oldum negatif olma sebebim saçımda dermatit çıktı ve kulak ağrı'sı çınlaması boğaz ağrısı dermatit 1-2 hafta içinde kendiliğinden geçti gibi şimdilik bu arada 145 te hepatitlere de baktırdım hepsi negatif bu süre yeterlimidir ? ayrıca kan sayımı yapıldı yine o...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Cengiz Güney

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hiv testleri hk

    Hocam selamlar, şüpheli ilişkiden 145 gün sonra .tam kan sayımı yapıldı alt ast değerlerime bakıldı cmv ebv sonuçlar ile ilgili yorumlarınızı rica ederim. got(ast) 19 u/l < 35 sgpt(alt) 27 u/l < 45 ** tam kan sayimi ** lökosit 5.1 10^3/µl 4.5 - 11.0 nötrofil % h 68.3 % 34 - 64...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Yaşam Laboratuarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hıv ve cybh testim

    Wbc=8 4-10 lym=1.6 0.9-3.2 mono=0.7 0,3-1.5 gran=5.7 1.2-8.8 lym%=20.9 15-48 mono%=7.8 4-15 gran%=71.3 h 39-70 rbc=5.27 4.1-5.9 hb=15.3 13-17 htc=46.9 38-50 mcv=89 78-100 mch=2...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sevinç Akkoyun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ebv hastaligi?

    Hocam iyi gunler 24 yasindayim ebv sonucumu yorumlar misiniz? ebv vca igg/ea pozitif (kantitasyon araligi negatif) ebv vca igm negatif anti ebna pozitif hocam kantitasyon araligi negatif ne demek? anlayacagim sekilde anlatirsaniz sevinirim saygilar

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Yaşam Laboratuarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kansızlık ve lenf nodları

    Hocam öncelikle yanıtınız için çok teşekkürler. değerli zamanınızdan çalmıyor isek oğluma 20 gün sonra yapılan yeni testleri danışmak istiyorum. söylediğiniz gibi takip altındayız ve çıkan yeni sonuçlarla kafamız oldukça karıştı. yeni usg de lenf nodları küçülmüş. yalnız doktorumuz hemogramın tuhaf...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ebv lenf

    Hocam merhaba 3 ayi askin boyun bolgemde reaktif lenf bezi buyumelerim var herturlu test yapildi hersey normal sadece ebv vca igg ea pozitif anti ebna pozitif ebv ea yakin zamanda gecirilen enfeksiyonda pozitiflesiyormus sanirim benim sorunum ebv yle ilgili olabilirmi

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Hilmi Tezgel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x