Annem göğüs kanseri , babam akciğer kanseri ben ne yapmalıyım?

  • merhaba annem bundan 10 sene önce meme kanseri oldu ve kemoterapi gördü. Tedavi olumlu yanıt verdi ve iyileşti. Bugün babamın 4. evre akciğer kanseri olduğunu öğrendik. biz üç kız kardeşinde kanser olma riski nedir ve ne yapmalıyız? Verdiiniz bilgi için şimdiden teşekkür ederim.iyi çalışmalar dilerim.

  • Doktor Cevabı:

    Bu riskin belirlenmesi için aile öyküsü, klinik muayene ve genetik testler yapılabilir.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Parakaval, interaortokaval, sol paraaortik kisa aksi 1 cm den küçük lenf no...

    Hocam ilginize teşekkürler, hocam doktoruma sordum şuan için sıkıntı yok dedi, ama içimde açıklanmayan sorular oldu soramadım çünkü çok yogunlar sizin gibi corandan dolayı, o yüzden hocam ilginize ve değerli bilgileriniz bekliyorum... saygılarımla

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kadri Altundağ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenf nodu şişliği

    Hocam merhaba 25 yasinda bayanim size daha once boynumdaki 3 aydir antibiyotikle kuculmyen lenf nodlarinin ultrason sonuclarini paylasmistim her iki ön ve arka submandibüler ve parotis de kısa aksı 1 cm gecmeyen reaktif lenf nodlari vardi bu seferde ayni yerin sag kulak altinda sert beze hissetmem...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bilgi istıyorum

    Serdar hocam kolay gelsın hocam esım akcıgerden 6 ay önce amalıyat oldu amalıyattan sonra yapılan ılaclı tomografıde söyle sonuc cıktı akcıgerde parankım yapılarının degerlendirilmesinde solda hilus düzeyınde pulmoner arter komşulugunda büyüğü 13*9mm boyutlarında ölçülen lenf nodunu düşündürür...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lenf bezleri

    Dr bey boyun lenf bezlerim şiştiği için doktora gittim enfeksiyon dedi antibiyotik vs ilaçlar verdi ancak benim bezelerimde hala ağrı var ve 1 yıldır birkaç kez aynı sorunu yaşıyorum ne yapmalıyım nasıl bi yol izlemeliyim lütfen yardımcı olun teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Over ca hastası lütfen değerlendirme yapın hocam allah rızası için

    Değerli hocam 4. i̇leri evre overca hastam var debulking ameliyat oldu ameliyat sonrası 15 kür kemoterapi aldı ama hayla ca-125 değeri 61.1 seviyesinde bir türlü düşmüyor bunun sebebi ne olabilir verilen ilaç paklitaksel ve karboplatin 280-700 son filimi bu şekilde karaciğer normal boyutlarda, kont...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ferritin yüksekliği

    Merhaba, annem de ferritin yükselmesi var. değer: 257.3 dahiliye doktorumuz karaciğer değerlerinde yükselme olduğunu ve yazdığı antibiyotik ilacını bitirip tekrar gelmemizi söyledi. annemin b12 değerinde de ufak bir artış var değer: 697.3 bundan bir ay önce, bir aylık b12 taviyesi aldı b12 vitamini...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ayak tabanında kitle

    Merhabalar mustafa bey..eşimin (32) ayak tabanında agrılı bir kitle meydana geldi yaklaşık 2hafta kadar önce..i̇yilesme gostermeyip hareket kisitlamaya baslayinca bir ortopedi uzmanina gorundu. sadece fiziki muayene edip bir de dermatolojiye görünmesini soylemis. dermatolog da,enfeksiyon gibi gorunu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ayak tabanında ağrılı kitle

    Merhabalar...gecenin 3buçuğunda yazıyorum..eşimin (erkek/32) ayak tabanında agrılı bir kitle meydana geldi. i̇yilesme gostermeyip hareket kisitlamaya baslayinca bir ortopedi uzmanina gorundu. sadece fiziki muayene edip bir de dermatolojiye görünmesini soylemis. dermatolog da,enfeksiyon gibi gorunuyo...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özlem Er

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ayak tabanında kitle

    Merhabalar...gecenin 3buçuğunda yazıyorum..eşimin (erkek/32yaş) ayak tabanında agrılı bir kitle meydana geldi. i̇yilesme gostermeyip hareket kisitlamaya baslayinca bir ortopedi uzmanina gorundu. sadece fiziki muayene edip bir de dermatolojiye görünmesini soylemis. dermatolog da,enfeksiyon gibi gorun...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kan değerleri

    Hocam merhaba. annem kemoterapi tedavisi görüyor. yazacağım bazı kan değerlerine göre tedaviden olumlu yanıt alınıp alınamadığı anlaşılabilir mi yardımcı olursanız çok sevinirim. wbc 4.84, lym %12.6, lym# 0.61, neu %70.3, neu#3.4, eos% 0.2, eos# 0.01, hgb 9.5, rbc 3.55, hct 30, rdw 21.2 pct 0.22, mo...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kemoterapi

    Merhaba özcan bey, ananem kemoterapi alıyor. ayrıca aylık değiştirilen idrar sondası kullanıyor. bu nedenle idrarı torbada birikiyor sonrasında boşaltıyor. 27 aylık bir bebeğim var aynı evde yaşıyoruz. uyurken falan idrar torbasıda yatakta oluyor. bebeğimin sonrasında o yatağa çıkması yada ananem i...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özcan Yıldız

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hemoglobin

    Hocam kolay gelsin...34 yaş bay...hocam yıllardır anksiyete hastasıyım dolayısıyla hastanelere biraz fazla gidiyorum...acil poliklinikte bakılan kanlarım wbc:8 ile 14 arası değişik değerler çıktı ekseriyetle 9-12 civarı.....rbc: 5.4-5.7 arası yüksek normal çıkıyor genelde...pct değeri de 0,270---0.3...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Alper Can

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karaciğer kanseri

    Merhaba özlem hamim babam akciğer kanseri ve oldukça ilerlemiş durumda çapa da genel cerrahiye götürdüm ameliyat için çok geç denildi onkoloji birimine sevk edildi onkoloni bölümüne götürdüm ve orde da kemoterapi için geç denildi şuan hiç bir tedavi verilmiyor karnında şişlik oluştu sıvı çok az...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özlem Er

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyunda derinde kemik gibi kitle

    Merhaba sevgili hocam. bir sorum var. ben boynumda, tiroid bezinin sol yakınlarında damarların ve kasların altında şişlik benzeri bir şey hissediyorum. tam bir şişlik gibi yani top gibi değil, aşırı sert tıpkı kemik ucu gibi. hareket etmiyor tamamen sabit. çok büyük de değil. bastırınca bütün boynum...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciğer kanseri

    Hocam bu sonuçlardan ne anlamak gerekir bilgi verirseniz çok sevinirim beyin mr ı da çekildi şimdiden teşekkürler sağ akciğer üst lob anterior segment plevrasında yaklaşık 4x3 cm boyutlu kitlesel görünümde olmak üzere sağ hemitoraksta kostal ve mediastinal plevrada ön planda primer plevral maligni...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x