Annem 48 yaşında

  • Merhabalar annem sol memesinde kitle hissedip doktora başvurmuş mamografi sonrası ultrasonla da bakılmış ultrasonda sağ memede saat 12 hizasında 17mm lik solid kitle tespit edilmiş sol memeden de sıvı alınmış. Daha sonra biopsi uygulanmış biopsi sonucunda invaziv duktol karsinom yazıyor sağ meme için. Biopsi aldıkları tabancada sıkıntı varmış biopsi sonucunda yanılma olmuş olabilir mi meme kanserinin herhangi bi belirtisi de yok. Sadece biopsiden sonra kolu yorduğu için biraz ağrı var

  • Doktor Cevabı:

    Merve hanım, biyopsi sonucunda yanılma olmaz. kesin ılmadıkça kanser diye yazamazlar. ancak tümör küçükmüş, annenizin memesi korunabilir ve sağlıklı yaşayabilir. geçmiş olsun. prof.dr.vahit özmen

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • İskemik atak ve bayginlik

    Recep hocam merhabalar. annem 68 yaşında diyabet, hiper tansiyon ve kalp hastası. kullandıgı ilaçlar diyabet için glifor 2x1, trejanta 5 mg 1x1, forziga 10 mg 1x1, kalp için plavix 75 mg 1x1, inhibace plus 12,5/5 1×1, monodur 60 mg 1x1, vosoxen 5mg 1x1, latixa 500 mg 1x1, ecoprin 100 mg 1x1. anksiy...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Recep Alp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Unutkanlık

    Merhaba annem 70 yaşında, 7 yıl önce teyzemin vefatından sonra aşırı üzüntü yaşadı ve sürekli depresyon halinde. hiç mutlu olmuyor, ve sürekli ölme isteği içinde. zihni çok karışık unutkanlık fazla. gerçeklerle gerçek olmayan hikayeleri birleştiriyor. kafasında takıntı yaptığı konular var sürekli o...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Fettahlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek yetmezliği

    Esselamu aleyküm hocam. annem böbrek hastası 12 yıl evvel böbrek doktoruna götürdüğümüzde böbreğin biri %70 diğeri ise %30 çalışıyordu.şu ana kadar dokturumuz bu böbrek yeter ömür boyu diyordu. pandemi sonrası götürdüğümüz rutin kontrollerde; üre, kreatin, hemoglobin yüksek çıktı.doktor bey 7 gün ün...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hashimoto şüphesi

    Hocam merhabalar. annem 60 yaşında ve dün yapılan kan tahlilinde 0-60 arasında olması gereken anti- tpo değeri 66 çıktı . tsh, serbest t4 ve anti tg değerleri normal değerler arasında ... hocam bu değerlere bakınca herhangi bir sorun var mıdır ? (hashimoto hastalığı gibi ) saygılarımla ...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dizde kireçlenme ve ağrı

    Annem 63 yaşında dizinde sıvı kaybı sonucu kireclenme oldu igne yaptirdik ama agrilari gecmedi ameliyat icin yasida genç demis ve kök hucre tedaviside işe yaramaz demişler bir kaç devlet doktoruna gitmisti zaten kendilerindende mucize beklemiyorduk açıkçasıda merak ettigim peki hangi yaslarda bu ame...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ahmet Özyazgan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenf büyümesi

    Merhaba hocam benim annem 48 yaşında. yaklaşık 6 ay önce vücudunda kaşıntılar oluştu özellikle koltukaltında çoktu kaşıntı kızarıklık ve kabarıklık oluşmuştu. dermatolojiye gittik kan testi yaptı. testte her sey normaldi sadece eozinofil değer 6.6 çıkmıstı ve doktor allerjik diyip ilaç verdi. annem...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yavuz Kurt

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kreatin ve üre

    Hocam kolay gelsin. annem şeker ve tansiyon hastası. kan değerlerinde kreatin 2.85 üre 7.2 çıktı. annemin bu değerlerle diyalize girmesi gerekebilirmi. birde bu değerler ameliyat olmasına engel olurmu. cevaplarsanız çok sevinirim hocam. şimdiden çok teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Buzlu cam görüntülü zatürre

    Merhaba sayın hocam...annemin akciğer tomografi sonucu; sol akciğer orta lobinguinal segmette ve sağ akciğer posterobazal lokalizasyonda silik konturlu buzlu cam manzarasi içeren alanlar atipik viral pnömoni yönünden şüpheli bulunmuştur.bileteral akciğer bazal kesimlerde şekel fibrotik değişiklikler...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kürşat UZUN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Magnezyum eksikliği

    Doktor hanım annem 42 yaşında cinsiyeti erkek seçilmiş yanlışlıkla. üre 31 (17-43) kreatinin 0.91(0.84-1.25) ast 20(0-50) alt (24) (0-50) ca 9.7 (8.8-10.6) fosfor 2.93(2.5-4.5) magnezyum düşük, 1.5(1.64 alt sınırı) gfr ölçülmemiş en son 72 idi. hocam magnezyum eksikliği böbrekle alakalı sorun oldu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Polistemia vera demir eksikliği

    Merhaba sayın hocam, annem 59 yaşında ve 1 yıl önce polisitemia vera teşhisi aldı. jak 2 testi pozitif ile teşhis doğrulandı. başlarda coraspirin ve flebotomi ile tedavisi sürdürüldü. birkaç aydır ise hydrea kullanıyor. hydrea kan artışını baskıladı ancak hastalık ile birlikte görülen diğer şikayet...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenf şişliği

    Merhaba hocam benim annem 48 yaşında yaklaşık 4 ay önce vücudunsa yaygın kaşıntılar olustu kabarıklıkta olmustu basta koltukaltında bir dermatologa gittik kan testi istedi testte sadece eozinofil degeri 6.6 cıktö doktor alerjik dedi ve ilac verdi. annem kullandö 2 hafta falan gecti kasıntılar ama so...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gfr değeri acil

    Doktor hanım rahatsızlık için özür dilerim ben tıp fakültesi öğrencisiyim. lütfen yardım edin. annem 42 yaşında, 160 cm boyu var 100 kg. gfrd değeri 65 çıktı, kreatin 1.07( üst değer 1.10 iken) birkaç ay sonra ise gfrd 72 geldi, kreatinin 0.98 geldi( üst değer yine 1.10..)kendisi tansiyon ve haşima...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ayşe Şeker

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kol ve omuz ağrısı

    Merhaba hocam, annem 52 yaşında. menopoza girdi birkaç yıl önce. o tarihleri takip eden sürede kemik ölçümü yapılmıştı ve yüksek oranda kemik erimesi çıkmıştı. annemin şiddetli kol ve omuz ağrısı var. fizik tedavi ve ortopodiye gittik devlet hastanelerinde çeşitli zamanlarda ama bikaç kan tahlili...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ahmet Özyazgan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Omuz ve kolda ağrı

    Annem 52 yaşında. menopoza girdi birkaç yıl önce. o tarihleri takip eden sürede kemik ölçümü yapılmıştı ve yüksek oranda kemik erimesi çıkmıştı. annemin şiddetli kol ve omuz ağrısı var. fizik tedavi ve ortopodiye gittik devlet hastanelerinde çeşitli zamanlarda ama bikaç kan tahlili dışında ve ağrı k...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Alper Gökçe

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Şiddetli kol ve omuz ağrısı

    Annem 52 yaşında. menopoza girdi birkaç yıl önce. o tarihleri takip eden sürede kemik ölçümü yapılmıştı ve yüksek oranda kemik erimesi çıkmıştı. annemin şiddetli kol ve omuz ağrısı var. fizik tedavi ve ortopodiye gittik devlet hastanelerinde çeşitli zamanlarda ama bikaç kan tahlili dışında ve ağrı k...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Sadık Bilgen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x