Ani değişen tsh

  • Merhaba. 24 yaşındayım. 40 gün önce Tsh ım 6,70 di. 50lik euthryox kullanıyorum aylardır. Şu an TSH 0.04 doktorum haftasonu 25 haftaiçi 50 kullanmamı söyledi. Bu kadar hızlı düşmesi normal mi ilaçlarım doğru mu?

  • Doktor Cevabı:

    İlaç tsh i düşürür ana hastalığın olys nedenini düzeltmez. instagram poslarda da bu durumu ifade ettim. omemli olan siz alarmı mi susturmak istiyorsunuz yoksa gerçek tedaviyi mi? buna karar vermeniz gerekir

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Hipotiroit

    2 hafta önce hipotiroit teşhisi konuldu, euthyrox(25mcg) adlı ilacı düzenli olarak kullanmaktayım fakat son 4 gündür özellikle yüzümle inanılmaz acı veren bir kaşıntı ve sivilce problemi ile karşılaştım 2 kutu krem bitirdim kuruluğum geçmiyor normalde işe yarayan akne kremlerim işe yaramıyor aksine...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh degeri

    Hocam iyi günler 22 yaşında erkeğim, kan tahlilimin sonucu nda tsh referans 0,270-4,2 iken benim değerim 5,30 çıktı metebolizmam hızlı saç dökülmesi gibi problemlerim yok fakat hafif yorgunlugum var gibi dahiliyeden randevu aldim sizce tsh değerim çok mu yüksek aciliyeti var midir? tesekkur ederim s...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ayşe Kubat Üzüm

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipotiroid

    İyi akşamlar. değerlerim;tsh 6.35iu/ml, t3 değerim 1.37 pg/ml t4 0,78 ng/dl 75 mg levotiron kullanıyorum ama hala cildim çok kuru saçlarım çok dökülüyor ayaklarım çok üşüyor hep buz gibi hep kabızlık çekiyorum spor yapıyorum ama hiç terlemiyorum. sanırım hücre t3 e doymuyor. uygun t3 ve doz ne kull...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tsh yüksekliği

    Hocam merhaba 53 günlük kızım var 3.250gr 48 cm dogdu. şuan 5900 kg 56 cm. tsh 5.59 t4. 1.20 son yapılan tahlılde ilk değerleri tsh. 7.69 daha sonra. 7. 59 t4 ise 1. 15 lerde idi. tsh düşüyor ama 5in altında olması gerekmiş. topuk kanlarında hiç bişey cıkmadı. i̇yot eksıklığınden olabılrmı tsh düşme...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Merhaba hocam

    Merhaba hocam benim cinsel ilişkim oldu ancak korumaliydi ilişki bitimnde üzerimde kalkarken kondom cıktı bir ihtimal ten tene degmisse die varıyorum ilişki sonrsi 14 70 110.gunler de test oldum en son ki test abbout marka 4.nesilnkit kullanılan cihazda antijen ve antikor testi ile negatif im konuyu...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İlaç kullanımı

    Hipotiroid tedavisi görüyordum günde 50lik euthyrox kullanmıştım. 3 haftadır ilacımı almıyorum. t3; 2.55 t4; 1.00. tsh; 12.88 aile hekimim değerlerin normal ilacı kullanmama gerek yok dedi. devam edeyim mi ilacıma. teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Geçmeyen ayak kaşıntısı

    Merhaba hocam,33 yaşında 1 çocuk annesiyim,hipotroid rahatsızlığım var.yaklaşık 6 yıldır ayaklarımda geçmeyen bir kaşıntı var neredeyse gitmediğim bölüm,doktor yaptırmadığım test kalmadı testlerimin muayenelerimin hiç birinden sonuç alamadım.hangi doktora gittiysem bizlik bişey görünmüyor diyip başk...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh ve iyot

    Selam hocam.ilk iyot testi yaptırdığımda iyot 50lerdeydi.sonra günde iki damla olarak kullandım.ama devamında kendi kafama damlaları çoğalttım ve tsh çok yükselmişti.bende kestim.aylar sonra 1 aylığına günde 1 damla kullandım ama yine tsh çok yükselmişti.magnezyum,b12,ferritin normaldi.bunun nedeni...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimato ve gebelik

    Merhaba, ben 10 senedir haşimato hipotiroid hastasıyım hamilelikte ilaç dozunu artırmamız gerekti. normalde 100 lük ilaç kullanırken hamilelikte 150 kullandım. hamilelik boyunca 1.5 tsh civarında seyretti. doğuma girerken 3.15 ti tsh. doktora gidip tahlil yaptıramıyorum poliklinikler kapandıgı için....

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Haşimato gfr

    Hocam annem 42 yaşında, haşimato tiroditi hastası.gfr değeri hep düşük çıkıyor, önce 65 çıktı şimdi 72.kreatinin üst sınır 1.10 ken önce 1.07 daha sonra 0.98 çıktı. haşimato ile ilgisi var mıdır düşük gfr değerinin?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik troid tutarsızlığı

    Hocam merhaba ben 20 haftalık gebeyim dün serbest t3.t4.tsh tahlili yaptırdım serbest t3 2.52 serbest t4 0.51 tsh 1.789 çıktı bugün tekrarladim t3= 3.55 serbest t4 0.55 tsh 2.26 çıktı dahileye ye gittim ama net birşey diyemediler 2 hafta sonra tekrarla diyen oldu endokrine git diyen oldu sizin düş...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Levotiron akşamlari yutulmaz mi?

    Dr.bey 1) hashimoto hipotiroidi i̇çi̇n levotiron'u akşam yemeği̇nden yarim saat önce yutmaya başladim. yanliş derseni̇z üşensem de sabaha döneceği̇m 2) özel tv kanalinda ünlü sanatçi "çocuğumun üzeri̇ne yemi̇n ederi̇m" deyi̇p atom karişimi reklami yapiyor. bi̇ri̇si̇ de ayağinin kesi̇lmesi̇nde kurt...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tsh yüksek

    Hocam ultrason sonuç her iki lob boyutları normal sınırlarda dır isthmus kalınlığı doğaldır her iki lob ekosu tabiidir. her iki lob poserior medialde fokal milimetrik hipoekoik alan izlendi.cevab için teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Gürbüz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh yüksek

    Merhabalar hocam yapılan tahlillerde 8 yaşındaki kızımın tsh değeri 12.83 referans aralığı 0.34-5.60 serbest t4 0.96 referans aralığı 0.61-1.12 ve 5 yaşındaki kızımın tsh değeri 13.23 referans aralığı 0.34-5.60 serbest t4 0.88 referans aralığı 0.61-1.12 bu sonuçlara bakarak bilgi almak istiyorum şim...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Gürbüz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hamilelikte tiroid sorunu

    Merhaba gebeliğin 8. haftasındayım tsh değerim 4.30 çıktı euroxy 50 mg olanını kullanıyorum acaba kullandığım ilaç uygun bir ilaç mı ?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sibel ERTEK

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x