Anemi taşıyıcılğı

  • Eşim anemi taşıyıcısı ve hamile. bende de anemi taşıyıcılığı var mı? sonuçlarımı yorumlarsanız sevinirim. düşünmekten uyuyamıyorum. HPLC sonuçları Hgb F 0.6% Hgb A0 82.7% Hgb A2 3.2% (0-3.5%)D+ 0 S+ 0 C+ 0 Biyokimya sonuçları: Demir 100 demir bağlama kapesitesi 244 total demir bağlama kapesitesi 344 Hematoloji sonuçları: WBC 8.74 RBC 5.48 HGB 17.2 HCT 51.8 MCV 94.7 MCH 31.3 MPV 7.1 MCHC 33.2 Hormon testi : FERİTTİN 138.1 çocuğumda anemi olur mu


İstanbul Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Yan agrisi

    Hocam merhabalar 43 yaşında kadın arka yan ağrısı için anneme endoskopi kolonoskopi verildi. 3 ayonce crp değeri 75 sedim bir saatte 23 çıktı kanserle ilişkili bir durum olabilir mi? nöroloji doktoru da omuz sırt ağrısı için dyloxia 30mg vermis.suan bir ağrı söz konusu degil. dışkılama da anormal de...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ayşen Bayraç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hiperkalsemi ve kanama bozukluğu

    Saygıdeğer profesör doktor ayşen helvacı ben 32 yaşında ikiz annesiyim 2018 yılında 28 haftalık hamileyken erken doğum riski nedeniyle adalat crono günde 7 voltaren progestron ve magnezyum sülfat saatte 1 gr sonra 3 e ckarildi serum olarak ve bunlari kullanırken bilirubin yüksekliğim varms sonra ne...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan şekeri

    Hocam merhaba, ani baş dönmesi, göz kararması, kalp çarpıntısı, el ayak titremesi, soğuk ter, ağız kuruluğu, sürekli susama ve aç hissetme gibi sorunlarım var uzun zamandır. birkaç kez de bu sebeplerle bayılmışlığım var. tatlı bir şeyler yiyip biraz bekleyince geçiyor. ailede babam şeker hastası bab...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leylagül Kaynar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kansızlık sorunu

    Merhaba hocam ben ankaradan dilek ü. bu kansızlık sorununu genelde yaşayan biriyim ilaç kullanırım değerlerim yükselir kendimi kötü hissedince gittiğimde de direk kan değerlerim düşüktür ve genelde ortalama aynı çıkıyor. 2 gün önceki değerlerim ferritin:2 hemoglabin:7,3 fervion igne kullanma...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hamit Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kansızlık ve vitamin eksikliği

    Hocam merhaba. 1 ay önce yaptırdığım kan testimi değerlendirir misiniz tsh 0,8 free t3 2.38 free t4 1.10 ferri̇ti̇n 3 foli̇k asi̇t 6.3 vi̇tami̇n b12 156 vi̇tami̇n d 4.1 sedi̇mantasyon 22 ami̇laz 58 bi̇li̇rubi̇n total 0.33 bi̇li̇rubi̇n di̇rek 0.17 kalsi̇yum 9.1 fosfor 3.0...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hamit Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akdeniz anemisi

    Merhaba doktor bey sorum şöyle gittiğim doktor bana sadece kan testi yaparak ailemde talasemi taşıyıcılığı olduğu için folik asit ve yüksek oranda b vitaminleri (b1 b6 b12) içeren 250mg’lık ilaç verip ikisini de ömür boyu kullan dedi ve kestirip attı.fakat b vitaminleri içeren ilacın üzerini okudum...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Rahman Köseoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Venofer yan etkiler

    Merhaba, benim demir eksiliğim var. venofer serum alıyorum 2 ampul. 3 gündeyim ama sürekli uyuyorum, baş ağrısı kalp çarpıntısı oluyor.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hakan Özdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikliği göz kararmasi

    Cevabınız icin çok teşekkür ederim hocam. hgb değerimi bir ay önce ölçtürdüm. 12.23 g/dl. kadın doğuma da göründüm regl zamanı kanama azaltması için kullanmam üzere ilaç verdi 1 ay önce. henuz hic bayilmadim sadece o anlarda fenalasma hissi geliyor bi 5-10 dk sekerli bisey yiyince açılıyorum. başka...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hamit Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikliği göz kararmasi

    Merhaba hocam benim sorunum göz kararması. çok degil 1 senede 3-4 kez yaşadım. özellikle regl dönemlerinde ve sabah açken oluyor. önce göz kararmasi ardından kalbim hızlı atmaya başlıyor ve fenalasma hissi oluyor. çok fazla kardiyolojiye gittim kalpte sorun yok stres dendi. tahlillerimde de ferritin...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hamit Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Talasemi ve aplastik anemi ??

    Hocam merhabalar annemin (58) kansızlığı mevcut tam kan sayımı hgb :10 wbc : 3.30 hct : 31 mcv:65 neu : 1.92 diğer değerleri normal demir ferttin de normal elektroforez testinde hba 96.5 hba2 : 3.5 çıktı talasemi taşıyıcısı olduğu söylenmişti. hocam anneme genetik test yapılmadı annemde acaba baş...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anemi ve kan degerleri

    Merhaba doktor bey alpha1_4.15 alpha1%_5.5 gamma 14.5 gamma%19.2 beta1_6.19 beta1% 8.2 ... ana ifa zayif pozitif .. anti dns negatif igg 16.26 albumin 38.66 albumin%51.2 .... sedim 60... total protein 75 ... b12 eksikliği kansızlık ve ferritin dusuk.. insulin direnci de var y...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Alper Can

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolesterolyulsekligi

    Tansiyon hocam saygılar tansiyonum9a 15 cıktı dr coversly 5 lik verdi önemli zararı varmi daha önce cozaar50 vermişti hangisinin yan etkisi daha az önerinize tesekkur ldl140 çıkıyor tkol250 trig170 hbac15.3 ldlti düşüremiyorum hergun 100 mg coraspin iciyorum

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Burak Bursalı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolon kanseri

    Kanseri kanseri kanseri kanseri kolonkanseri kolonkanseri kolonkanseri hocam saygilar esim2yil 3n1 teshisiyleevvel kolon kanserinden ameliyat ve kemo gordu dr kontrolerini 6ay ara ile oluyor geceleri 11-12ye dogru yatiyor sabahya10a dogru uyaniyor bu durum bagisikligini olumsuz etkilerni beslenmesi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Akif Büyükbeşe

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Fmf hastalığı

    Merhaba hocam bende 3 yildir halsizlik yorgunluk ic sıkıntısı denge kaybi göğüs agrisi var 2 ay boyunca bunlari yasarken 6 ay boyunca iyiyim kardiyoloji bölümüne gittim sende fmf var dedi ondan sonra 4 dahiliye uzmanina gittim sende fmf yok dediler ve 3 romatoloji uzmanina gittim onlarda sende fmf y...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ayşen Bayraç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karın ağrısı

    Merhabalar.bnm sıkıntılarım 2yıl önce siyah kaka yapmamla başladı buna balon gibi şişen karın+baş dönmesi eşlik etti birkaç ay içinde 66kilodan 58kiloya düştüm hep kilo vermek istiyodum ama o dönemde kilo vermek için bir çabam olmadı şuan 55kiloyum.demir eksikliği anemim var dönem dönem hap kullanıy...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x