Anemi demir eksikligi

  • Hayırlı günleriniz olsun.Hocam sonçlarımı yorumlar mısınz? Hemoglabin: 12.8 (12.3-15.3) Eritrosit(RBC): 5.3(4.1-5.1) **** (80-93) ****(28-33) ****(33-36) RDW-CV: 15.0(11.5-14.5) BAZOFİL ****(0.2-1.0) ****(4.4-11.3) Nötrofil oranı: 46.7 (40-74) Trombosit(PLT): 281 (150-400) kansızlık var mı diye baktırmak istemiştim aile hekimine.dahiliyeye gitmemi söyledi panik oldum hocam


İzmir Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Regl e bağlı kansizlik

    Hocam merhaba ben 33 yaşındayım 13 yaşinda regl oldum regl olduğum günden beri hep asiri kanamalarim oldu 10 gün kadar süren yoğun adet dönemleri geçirdim ve bu bende herzaman kansizlik yaptı baslarda önemsemiyordum ama yaşla da artik beni iyce yormaya başladı nitekim kadın doğumdan destek almaya ba...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tahlillerim allah rızası için hocam yardım ediniz

    Hocam tahllilerimi yorumlar mısınız 1 er hafta arayla 1. tahlil alt 130 ast 95 amilaz 145 bld +1 neu 40.4 diğer değerler.normal 2. tahlil alt180 ast 85 direk biluribin 0.24 ldh (90 240 arası) 257 amilaz 102 3. tahlil alt 175 ast 76 b12 185 4.tahlil (ursovef ilacı kullanmaya başladım) alt150 ast 86 ü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolesterolyuksekligi

    Kolrsterolyukseklıgı saygılar tahlilde hdl 40 ldl 140trig254tkol229hbac1 5.7dr ayrıca kolesterol ilaci almiyorum size güvendiğim için soruyorum ayrıca kolesterol ilaci almiyorum ne dersiniz sabaj10zeytın jaftada3yumurta bir tatlı kaşığı tahınpekmez karışımı yiyorum zararı varmı kolesterol düşürmek...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Venofer anafilaksisi

    Merhaba hocam benim 5. dozda venofer anafilaksisi geçirdim kendimde hemşireyim ilaç biraz hızlı verilmişti fakat hiçbir dr tekrar uygulamadı sadece oral ilaçlar kullanıyprum doğum sonrası hemoglobin 7 kadar düştü suan 9 ama tüm belirtiler devam ediyor anemi konusunda nasıl bir trdavi uygulamalıyım...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenfosit düşüklüğü

    Merhabalar, ben 22 haftalık gebeyim. yapılan tam kan sayımında hgb 11.7 , eritrosit 3,72 , hematokrit 34.3 , ne% 77 (ref. 40-70) , ly% 18.7 (ref.20-51) olarak çıktı.bu değerler bir enfeksiyon geçirdiğimin göstergesi midir? 1 aydır tükürük bezlerim ağrıdığı için yapılan usgde 2 yıl önce aldığım atom...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İnsülim direnci ve oruç

    Sayın ali başçı hocam merhabalar hocam insülin direnci rahatsızlığım vardı ve bağısıklık sistemimde düşüklük vardı bir yıl önce tanı konmuştu glinext ve immunace kullandım.bir ay süreyle ondan sonra birdaha kan verip tahlilime baktırmadım açıkcasi pandemininde bunda büyük payı var .oruç konusu akl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Demir eksikligi

    Hayirli günler sayın hocam periferik yayma sonucu eritrositler normokrom normositer,formul lökosit uyumlu,atipik hücre izlenmedi.trombositler hemogram uyumlu ferritin:4.7 demir : 40 sdmsyn: 3 hmgram: 12.1 bu ne anlama geliyor??

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çölyak (dermatis herpetiformis)

    Merhabalar hocam annemin cildindeki kızarıklar için deride biyopsi yaptılar. epikriz: dif incelemesinde iga yer yer pozitif olup igg, igm, c3 ve fibrinojen negatittir çıktı tanı olarak dermatis herpetiformis konuldu çölyak hastalığının deride gözüken türü olduğu söylendi. fakat kan tahlil sonuçların...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nefrotit sendrom

    Hocam minimal change hastalığım var 1 senedir ilaç kıllanmıyorm ve idrar tahlilim de 1gr protein kaçağı çıktı kortizon başlanır mı sizce? hiç bir belirtim yok şişlik halsizlik gayet iyiyim ama tahlil böyle çıktı ve aveskğler nekroz oldum geçen sene kortizon yüzünden sillospirin başlansamolur mu

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tad ve koku alımı mide

    Hocam değişik ir tat ve koku alıyorum yemek yerken daha cok karşıma geliyor bu durum ihtiyacığımı giderdiğimdede karşılaşıyorum bu durumla hatta bugğn kusucal gibi oldum daha da yoğunlaştı bir anda boğazım da faln midem de mi herhangi birşey var acaba

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Midede iltihap

    Merhaba hocam 6 yıl.once kronik gastrit idim 3 aydır midem taş gibi baygınlık oluyor endoskopide ilk ön rapor eritamatöz pangastrik..biyopsi sonucu atrofi yoktur inflamutuvar aktivite şiddetli düzeydedir displazi malign - h.bakteri + hocam bakteri tek artı olması ile bu kadar şiddetli mide ilti...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İntestinal metaplazi

    Hocam annemin çektirdiği endeskopide; kronik inflamasyon ++ aktivasyon ++ atrofi izlenmedi intestinal metaplazi + h.pylori ++ mide atrium polip, endeskopik polipektomi yazıyor. mide mikrobu için antibiyotik tedavisi gördü. sonrak...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mch düşüklüğü

    Merhaba hocam ben kan tahlili yaptırdım bugün bütün değerlerim normal fakat mch değerim düşük 23.2 olarak çıktı. sorun nedir acaba? astsubay sağlık yönetmeliğin de bana engel çıkartır mı durum?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gaz tutma davranış

    Hocam benim sürekli aşırı gaz çıkarma şikayet im var özellikle geceleri çok fazla oluyor. ama ben vardiyalı çalıştığım zaman gece nöbetçi olduğumda toplum içinde olduğum için utancımdan gazımı o gece tutuyorum daha önce muayene oldum her şeye bakıldı bişi bulunamadı tahlillerim temiz çıktı size soru...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Crp yüksekliği.

    Merhaba hocam glukoz 202.8 üre:36 alt 8.4 ast 7.5 **** potasyum 4.63**** crp :90.6 değerlendirirseniz sevinirim teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x