Anemi demir eksikliği

  • Hocam merhaba sağlık raporu için hastaneye gittim RBC : 3.7 (3.8-5.0) **** (11.7-15.5) MCHC :32.7 (33-36) **** (11-15) Demir :38 (50-170) Transferin satürasyonu :10 (15-50) Total Demir bağlama kapasitesi :378 (250-450) **** (10-291) Hocam bana ya Demir eksikliği anemisi ya Akdeniz anemisi taşıyıcısın dediler. Her zaman Demir eksikliği olan ve ilaç kullanan birisiyim ilk kez söylenince endişe ettim acaba sizin düşünceniz nedir? Hocam size böyşe soru sormuştum kapatıldığı için cevap yazamadım acaba demirimin eksik olması Demir eksikliği desteklemez mi

  • Doktor Cevabı:

    Ben cevabımda talasemi ile demir eksikliğini anemileri her zaman karışabilir olduğunu belirtmiştim, çünkü kırmızı kan hücreleri her ikisinde de(mcv) küçüktür. ayırıcı tanı ancak hemglobin elektroforezi ile yapılabilir olduğunu da belirtmiştim. tabii majör talasemide yani akdeniz anemisinde rbc'lerin ömrü kısa olduğundan kemik iliğinde faaliyet çok arttığı için demir ihtiyacı da artar demir eksikliği de ortaya çıkabilir. sizde demir ve transferrin saturasyonu düşükse de demir eksikliği anemisi tanısına bir çelişki olarak dbk normal sınırlardadır. daha değerli bir araştırma olarak ferritin yani depo demiri bakılmamış. eğer kronik kan kaybı beslenme bozukluğu veya barsakta emilim bozukluğu gibi bir neden yoksa sizde demir eksikliği anemisi sürekli niye olsun. çok önemli bir sorun yok ama bir hematoloji uzmanına gidebilirsiniz. iyi günler

    tarihinde cevapladı.

İzmir Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Bu işlem hastanın hayatını kurtarır mı ?

    Sayın hocam merhaba. rahatsız ettiğim için özür dilerim. dedem 80 yaşında, 167 cm boyunda ve 83 kg ağırlığında. 2010 yılında atriyal fibrilasyona bağlı olarak gelişen emboli neticesinde felç geçirmiş ve sol tarafında marjinal güç kaybı yaşamıştı. 1 ay boyunca yataklı serviste ted...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kas ağrısı halsizlik

    Merhaba hocam 37 yaşında bayanım sorum. sık sık idrar yolu enfeksiyonu geçiriyorum. 2 defa sabah idrarımda kan gördüm doktora gittim lökosit çıktı o zaman karaciğer değerlerimde yükseldi tedavi sonrası normale döndü idrarda protein kaçağı yok böbrek değerlerim normal.hocam diğer sorum bir kaç yıldı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Muayene hakkında

    Hocam merhabalar saygılar. hocam merhabalar ben 20 yaşında erkeğim. bundan 1 sene önce 1 ay steroid kullanıp bıraktım. ilaçlar danabol 10 mg ve proviron 25 mg . bunları bir ay kullandım. ve geçen gün endokrinolojiye gittim. hormon değerlerim normal çıktı. ve testis ultrasonu çekti. testis boyutları...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İvp için soru

    Hocam merhaba ben de atnalı böbrek çıktı 23 yaşındayım ısrar de 6 eritrosit ve 4 lökosit 2 bakteri çıktı bu hep vardı zaten bu oranlarda yıllardır, ilaçlı tomografiye girmiştim 8 ay önce gayet normal çıktı değerlerim. kreatinin değerim 0.67 üre 11 mg hocam kum dökmüyorum çünkü ıdrarde kristal yok ya...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bacaklarda ödem

    Hocam tekrar iyi günler,bugün babamın bacaklarında ki ödem için doktora gittik 6 ay önceki tahliller eski dedi yeniden tahlil yaptırdı;hba1c 6,7,akş 129,üre 43,kreatinin 1, ü.asit 8.4,ast 22,alt 19,ggt 33,alp 112,amilaz 77,sodyum 148(136-146)potasyum 4,52,albumin 4.4,t.protein 7.2,fosfor 3.9,kalsiy...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Alfa bloker

    Hocam merhabalar , benim mesane boynu yüksekliği rahatsızlığım var . ameliyatın üreme sağlığında olumsuz etkisi olduğu için üroloji doktoru evlenip çocuk sahibi olana kadar alfa bloker kullanmam gerektiğini söyledi . bu kullandığım ilaç uzun vadede (9-10 yıl ) böbreklere zararı olur mu ?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İlaç prospektüsü

    Hocam selamlar , ilaçların prospektüsünde yazan , böbrek ve karaciğer için özel kullanımı bulunmamaktadır demek ; ilacın böbrek ve karaciğere olumsuz etkisinin olmadığı anlamına mı gelir ?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Cilt altı bezeler

    Dirsek bacak ve göğüs ortasında çıkan deri altında yumrular var. dışa taşkın olmayan ağrısız bunlar için ne yapmalıyız

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil ne olur

    Hocam merhaba nasılsınız hocam benim sorum şu ben kasık ağrısı idrarda yanma şikayeti ile hastaneye gittim fakat ilkinde idrar yolu enfeksiyonu çıktı ilaç verildi sonra tekrar gittim dr enfeskiyon geçmiş ama suan bogur ağrım var bide oturunca ağrım var idrar yapılan yerde kasıklarımda ağrı var böbre...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Enfeksiyon

    Degerli hocam size bir sordum özel bir hastanede tahlil yaptirdim kafamda kalan hemsire tahlil yaparken igneyi degistirdimi degistirmedimi kafamda kaldi 15 gunde hiv1_2 antikor hiv-1 p24 antijen 0.283 negatif 23 gundede hiv1_2 antikor 0348 negatif ama bende bogaz agrisi var bide asiri derecede cok...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Koledok en geniş yerinde

    Hocam sürrenaldeki kalınlaşma için fonksiyonel mi degil mi die testler yapılacak.koledok icin gastroentorolojiye gidemedim.4 sene önce çekindiğim mr da koledok normaldi.safra yollarındaki darlik neden olmus olabilir kotü birsey olsa mr da cikmazmiydi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Koledok en geniş yerinde

    Hocam merhaba mr sonucum çıktı yorumlayabilir misiniz.sadece normal olmayanları yazıyorum hocam.karaciğer kb 190 mm olup artmıştır.koledok en geniş yerinde 5 mm ölçülmüş olup distalde incelenerek sonlanmaktadır.sol sürrenal bez gövde kesiminde milimetrik nodüler kalınlaşma izlenmiştir.digerleri norm...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Aids takıntısı lütfen cevap

    Hocam ben size anlatmıştım sıkıntımı anal ve vajinal ilişkiye girdim kondomu çıkartırken bayana giren kısmı penisin ucuna değdi. bulaşmaz dediniz fakat aradan yaklaşık 3 hafta geçti koltuk altımın sağ üstünde şişlik var kolumu kaldırınca oluyo oda. bastırınca acımıyo herhangi bir ağrı’da yok lenf b...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hiv virusu hakkında

    Hocam iyi günler. aklıma takılan bir durumu size danışmak istiyorum. 1 yıl öncesinde ilişkim basladı ve erkek arkadaşım benden önce çok eşliymiş. bu sebeple hiv virüsü ihtimalinden korktum. en son ilişkisini aralıkta yaşadığını söyledi ve subat ayında hiv testi yaptırdı ve sonucu negatif geldi. sonr...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Genel enfeksiyon

    Değerli hocam acıktık disardan yemek istedik yemeği getiren kişinin parmağı kanıyordu ama yemek kapalıydı yediğimiz yemeğe yada ekmeğe kan dökülmüsse kanda hiv virusu varsa banada geçmiş olamazmi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x