Anaokulu

  • iyi günler dr.hanım.benim 3 yaşında bir kızım var 2 aydır yarım gün anaokuluna gidiyor.bazı sıkıntılar yaşıyoruz.ben çalışan bir anneyim.anneanne bu yaşa kadar yanındaydı.en çok bizi rahatsız eden durum şudur.mızmızlanarak sürekli aynı şeyi tekrarlıyor akşamları''anneanne gelicekmi anne'' gece uykusu bölündüğünde dahi.. sabah kalktığınadada 'okula gelicekmi anneanne' diye defalarca, durmadan neredeyse soruyor(ağlayarak).gündüzde baba yada anne gelicekmi nezaman gelicek diye akşama kadar soruyormuş takıntı oldu bu sorular ne kadar sabırla söyesekte anlatsakta bu soruları sormaktan alıkoyamıyor kendini ne yapmamız lazım birde okul öncesinde hep oyun oynamak isterdi benimle artık herşeyi etrafa fırlatıyor.okula başlamadan önce tırnak yerdi şimdi dahada arttı ne yapmamız lazım cevaplarsanız çok mutlu olurum teşekkürler.

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba, büyükannelerin büyütmüş olduğu çocukların anaokuluna uyum süreçleri biraz daha güç olur. büyükannelerin, çocukların her istediklerini yapıyor olmalarından sonra, anaokulunda belli bir programın uygulanıp, grupla hareket ediliyor olması biraz zor gelir. okul dönüşü çocuğunuza kaliteli zaman ayırıp, okulda geçirdiği başarılı günler sonrası övgülerinizle, sabırlı bir yaklaşımla bu dönemi atlatacaktır. ağlayarak sorduğu soruları ve isteklerini kabul etmeyiniz. tatlı ve güzel ifadelerine, sorularına kısa, net ama doğru cevaplar veriniz. dikkatini başka konulara yönlendirerek, sürekli aynı konuyu düşünmesine fırsat vermeyiniz. kızınıza sevgiler.

    tarihinde cevapladı.

İzmir Diğer uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Usg fibrokist

    Çok teşekkür ederim geri dönüşünüz için 🙏🏻

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Akın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anüs şişliği

    Doktor bey merhabalar. 3 gündür makat deliğimde kaşıntı ve ağrı vardı ishal de değilim kabızda neden oldu bilmiyorum kanama felan yok şuan kaşıntı gitti sadece acı var ağrı da değil acı oturamıyorum çok acıyor makatta hafif bi şişlik oluştu dokununca o acıyor sanki yara olmuş gibi görüntüsü var nası...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tarık Akçal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Paratiroid adenom ameliyatı

    Hocam merhaba paratiroid adenom ameliyatı öncesinde kalsiyum 9,8 (8,8-10,6) pth 104 (15-65) pth yıkama 5000.ameliyattan hemen sonra alınan testte kalsiyum 9,1 pth 10.dakika 28,8 ve pth intact 11,9 olarak çıkıyor.ameliyattan beş gün sonra alınan testte kalsiyum tekrar 9,8 e yükseldi pth 23 olarak cık...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Koltuk altı agrısı

    Merhaba doktor hanım suan regl donemımın 2. gunundeyım ve bugun koltuk altımda sıslık ve agrı var bu normalmıdır yoksa endıselenmelımıyım ?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mr sonucu açıklama

    Ben doktor bey ben sultan annem icin mr istendi ve cektirdik cikan sonucta subkortikal ve periventriküler beyaz cevherde milimetrik boyutlarda t1a sekansta da izo hipointes t2a flair sekanslarda hiperintens iskemik gliotik alanlar izlenmektedir yazıyor bu nedemek rica etsem cvb verirseniz cok mutlu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nezih Oktar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Safra tasi

    Cok olucak ama birsey daha sorabilirmiyim? kapali yada acik safra ameliyatindan kac ay sonra hamile kalabilirim tesekkur ederim

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Pelin Basım

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Memeden sıkınca kan gelmesi

    Pelin hanim acaba sikarak tahris etmis olabilirmiyim bu neden olmus olabilirmi ?

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Pelin Basım

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide sorunu

    Merhaba hocam midem bulanıyor midemden sesler geliyor gazım var ishal oluyorum ara ara gece daha çok fark ediliyor sizce neyim var ne yapmam lazım?yemek yeyince daha da fazla ses geliyor

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Hacı Mehmet Ulusal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Safra taşı

    Hocam babamda mitral kapak değişimi var. coumadin kullanıyor. acil servise tansiyon yüksekliği için gittiğimizde kan verdik şans eseri total bilirubin 3.18 direkt bilirubin 1.23 indirekt bilirubin 1.95 olduğunu gördük diğer değerleri normal ast alt vb gibi.karın ultrasonunda safra kesesinde büyüklü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Sezai Leventoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Doğum kontrol

    Crezette doğum kontrol ilacı nagihan hocam merhabalar ,9 aylık evliyim 6 aydır crezette doğum kontrol ilacı kullanıyorum.ayda sadece 1 hafta temiz kalabiliyorum.6 aydır ara kanama yapıyor .sigara kullanan biri olduğum için bu ilaç önerildi .normal midir? gebelik düşünmüyorum.öneriniz nedir ,teşekkü...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Sevim Turhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Siyatik/lumbago

    Sayın hocam ; 56 yaşındayım. genelde kış günlerinde ani bir harekette sol belimde ve sol kalça kısmımda yerden kaldırmayan, süründüren müthiş bir sancı meydana gelmektedir.bu yıllardan beri böyledir. bazen sancı sol bacağımdan aşağı inmektedir. çekilen mr sonucu ve raporu ise şöyledir. "lomber ver...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Orkhan MEHMETHANLI

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Obsesif kompulsif

    Hocam yaklaşık 18 gündür 100 mg misol e geçtim . bu süreçte etkisi iyi takıntılar azaldı sadece bu ilacı kullandıktan sonra sanki tansiyonum düşüyor?olcturudm .genelde 11 e 7 12 e 8 iken ..bu ilaç ile bazen 9 a 6 ya bazen 8 e 4 bir kere de 7 ye 3 düştü ama genel olarak 10 6 ve 11 e 7 .acaba bu ilact...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Emel Koyuncu Kütük

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İdrardan sonra ağrı

    İyi günler doktor bey, idrarımı yaptıktan sonra sol kasığıma ve sol bacağıma ağrı giriyor, 1 ay önce genel cerrahiye çıkmıştım elle muayene ederek lenf bezi şişmesi demişti ve aksef antibiyotik vermişti, 1 hafta kullandım geçti, ama reglim bittikten sonra bu ay bu ağrı yine başladı, sebebi nedir siz...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide kanseri m

    Saolun hocam bisorum daha olacakti yemeklerden yaklaşık bikac saat sonra yasiyorum bunlari sol sırtımda kaburga altında hafif bir ağrı var pankreas hastalığından korkuyorum gecn hafta ultrasonda temiz çıkmıştı ne yapmalıyım

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Hacı Mehmet Ulusal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hazimsizlik

    Hocam tekrar merhaba b3n yemeklerden yaklaşık bikac saat sonra hazımsızlık bulantı kusma şikayeti yaşıyorum endoskopi temiz cıktı sol sırtımda kaburga altında hafif bir ağrı var pankreas hastalığından korkuyorum gecn hafta ultrasonda temiz çıkmıştı ne yapmalıyım

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tarık Akçal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x