Ampuller kanser

  • doktor bey yaşım 20.halsizlik ile gittim.direkt bilurubin 0.47(0-0.40) yüksek,,total birubin 1.47 (0.1-1.20) yüksek ,, LDH 262 (109-245) yüksek AST 17 ALT 10 Folat 4.19 (5.2-20) düşük üre 23 (15-45)ve PCT 2.91(1.08-2.82) Yüksek. tam bir ay sonra tahlil yapıldı alkalen fosfataz 85 (40-150) ggt 14 (0-30) LDH 201(109-245) Albumin 47.9 (37-53) AST 20 ALT 14 Total bilurubin 0.83(0.1-1.2) direkt bilurubin 0.31(0-0.40) hocam.periampuller bölge kanserlerinde ampulla vateride intermittant sarılık ya da normal sarılık,bilurubin artışı oluyormuş ya hocam. bendeki yükselen düzey kanser ya da polip gibi kanser öncüsü durum belirtisi mi ?

  • Doktor Cevabı:

    Yaşın ve lab.bulguları yazmış olduğun kanser türü ile uyumlu değil ve hiçbir hekim de bu tanıları düşünmez.her halsizlik karaciğer hastalığını göstermez,üstelik karaciğer testlerin normal.o bölge polipleri teorik olarak olabilir ama ben pratikte hiç görmedim.illa ben o bölgenin görülmesini istiyorum dersen ercp yapılabilir ama hiçbir hekim de bu kan değerleri ile bu muayeneyi yapmaz.bence endişe edilecek bir durum yok.

    tarihinde cevapladı.

Konya Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kalın barsakta sürekli rahatsızlık

    Hocam merhabalar. 20 yaşında erkeğim. sayacağım şikayetler bende 5-6 senedir var. bir şey yediğimde karnım şişer nefesim daralıyor. mide suyum bazen boğazıma geliyor. karnımda sürekli bir hareketlilik var. sesler geliyor. şişkinlik hazımsızlık ve aşırı gaz oluyor. özellikle karnımın sağ alt tarafınd...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Sezai Leventoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İshal diyare

    Sağ alt kaburga kemiğinde basınca ağrı oluyor böğür ağrısı bunun yanı sıra bel ağrısı hafif olsadea hep var ishal iki aydır kesildi bu ağrılar neden kaynaklanıyor dur kötü bişey olsa ishal kesilirmiydi hocam çok soru sorduğum için kusura bakmayın ultrason cekilmedim kanda organların değerlerine...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reflü üst kaburgalara baskı

    Hocam 29 yaşındayım açken çok fazla rahatsızlık vermiyo yemekten sonra biraz fazlalaşıyor uykuda çok rahatsız oluyorum hatta uyuyamıyorum hocam kalbim çarpıntı yapıyormuş gibi oluyor nefes almakta zorlanıyorum yarıda kesiliyor sanki büyük abdest ten sonra bi rahatlama oluyor ama kısa sürelik hocam a...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İshal diyare

    Tamam hocam sağ olun 🤲

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sünnet yaşı

    Merhaba 11 yaşında oglum var bu yaz sünnet ettiricektik ama pandemi yüzünden erteledik bronşit hastası hassas bi cocuk duyan geç kalmışsınız dedi sünnet geç olmasının riski nedir yada ertelemek le yanlış mı yaptık her yaşta sünnet yapılabilir mi geç yapılmasının avantaj yada dezavantajları nedir ris...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Cem Boneval

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İshal diyare

    Hocam ishal kesti kilo kaybı durdu iki aydır yazmıştım ama o zmn kan tahlili temiz di geita tahlili nde gizli kana bakilmamisti baktirsammi sizce

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kemoterapi sonrasi nötropeni

    Merhaba hocam, babama 49 yaşında aralık 2019da rektum ca teşhisi konuldu. ocak ayında kolostomi takıldı. sonrasinda ışın ve kemoterapi başladı. cerrahi aşaması pandemi nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi ve kemoterapi almaya devam etti. temmuzda ameliyata girdi ancak tümörün aort üzerine oturmuş ol...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalp çarpıntısı ve bağırsak

    Hocam merhaba nezaman başladığını bilmiyorum ama tahminimce 3 yıldır bağırsaklarımda problem var bazı dönemler kabız bazı dönemler ishal oluyorum ama şiddetli değil tuvaletim geliyor gidiyorum bazen yapamıyorum bazende çok rahat dışkılıyorum ama yinede tam bi rahatlama hissi olmuyor karın ağrısıda h...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hiv korkusu

    Hocam merhaba. ocak ayında kıyafetim olmadan sürtünmeli ilişkim oldu. partnerimde hiv var mıydı bilmiyorum. bu ilişkiden önceden beri daha önce hiç ilişki olmamışken midem çok bulanıyordu ve halsizdim. ilişkiden 2 hafta sonra arttı epey. boğazım ağrıdı. idrar yolu enfeksiyonu ,vajinal mantar, huzurs...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Dil üzerinde beyazlık

    Hocam merhaba. dilimin üzerinde beyazlık var.kandidadan şüphe edip enfeksiyon uzmanına gittim. dilimden sürüntü alındı. mantar kültürü sonucunda mantar üremedi.eğer bu durum mantar dan kaynaklanmıyor ise başka neyden kaynaklanır? gastroentolojiye mi randevu almalıyım?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Safralı gastrit, sarfa kesesi taşı

    Merhaba, yaklaşık 1,5 ay önce başlayan,mide bulantısı,kusma,ishal, baş dönmesi, kalp çarpıntısı şeklindeki şikayetlerim neticesinde yemek yiyememe problemi ve kilo kaybı yaşadım. ilk teşhis idrar yolu enfeksiyonu ve antibiotik tedavisi. mart ayında benzer belirtilerle korona olmuştum. 1,5 aydır tek...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İshal diyare

    Hocam daha öncede yazdığım gibi ishal kilo kaybı iki aydır durdu ama sağ kaburga kemiğim 4 gündür elleyince çok ağrıyor ve aşırı gaz agiza acı su gelmesi var ...bunları ibs yaparmi kolonoskobi gerek görmediler ...kanda bir çok organın değerlerine bakılmış normal bu iyi biseymi saygilar 🤲

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gastriti geçirmek için

    Yemekten sonra rahatsız ediyor doktor bey.uykudan uyandırma ve büyük abdest yapmakla şikayetlerin azalıp azalmadığına dair bi takibim olmadı yalan olmasın bu durumlarla ne gibi bir ilgisi var hocam açıklarsanız mutlu olurum saygılar teşekkürler.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kronik kabızlık şişkinlik gaz sorunları faydasız ilaçlar

    Selamlar hocam iyisiniz umarım psikiyatri doktoruna gittim size de yazdığım bu şikayetleri anlattım hocam doktor secita ve xanaxsı günde birer tane aksam 9 da aynı anda kullanmam söyledi biraz arastirdim netten xanax neden ilac baya ağır bir ilaç mış çevremden de duydum filan biraz korktum açıkçası...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Fikret Poyraz Çökmüş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sümüksü akıntı

    Hocam merhaba. dışkılamadan sonra peçeteye aynı renkte sümüksü bir akıntı geldi. önemli bir şey olabilir mi? teşekkürler.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Sezai Leventoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x