Ampuller kanser

  • Hocam yaşım 20. Halsizlik ile gittim.Direkt bilurubin 0.47(0-0.40) yüksek,,,total bilurubin 1.47(0.1-1.20) yüksek LDH 262 ( 109-245) yüksek AST 17 ALT 10 Folat 4.16(5.2-20) düşük birde PCT 2.91(1.08-2.82) yüksek . Tam bir ay sonra tahlil yapıldı onda alkalen fosfataz 85 (40-150) ggt 14 (0-30) LDH 201(109-245) Albümin 47.9(37-53) AST 20 ALT 14 Total bilurubin 0.83 (0.1-1.2) direkt bilurubin 0.31( 0-0.40) 3 ay sonra da total 0.73 ( 0.1-1.2) direkt bilurubin 0.32 ( 0-0.4) LDH 185 109-245) ürik asit 4.7 (2.5-6) üre 17.4(15-45) GGT 13 (0-30) alkalen fosfataz 84 (40-150 ) hocam Hocam periampuller bölge tümöründe de bilirubin yükseliyor ya ve ampuller kanserde artıp azalıyor.Kanser olabilir miyim ?

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba. kanserde progressif yükselir, inip çıkmaz, endişe etme, normalsin. sağlıcakla

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Radyolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Boyunda lenf nodu

    Hocam mrb .boyunda reaktif morfolojide lenf nodu izlenmistir. 1 cm i gecmeyen diye yaziyor. hocam rica etsem morfoloji ne demek aciklarsaniz sevinirim.simdiden tesekur ederim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zekai PEKKAFALI

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenf bezi büymesiiiii

    Hocam bugün 5 günlük antibiyotik sonucu doktora gittim (genel cerrah) 16mmx4mm lenf nodum vardı kasıkta ( en büyüğü) doktorum bugün eliyle baktı ultrasona yollamadı eliyle 10mme falan küçülmüş duruyo dedi tekrar 2 kıtu antibiyotik yazdı bezelerin çok oynak dedi ultrasonsuz eliyle küçüldüğünü anlayab...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zekai PEKKAFALI

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenf bezi büymesiiiii

    Hocam boynumda çok minik bisey hissediyodum ama ultrasonda boyunda patolojik boyutta lenfadenomegali saptanmamıştır yazıyor kafama takıldı 3-4mm de olsa yazılır mıydı yoksa psikolojik mi hissettiklerim bu aralar kasığımdaki lenf nodu büyümesi 16x4 mm (ovoid hilluslu) olduğından dolayı çok korkuyoru...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zekai PEKKAFALI

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Reaktif lenf nodlari

    Hocam peki bu lenf bezleriyle ilgili kötü bir hastalık olsaydı 15 aylık gibi bir sürede ciddi boyutlara ulasirmiydi tesekkurler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zekai PEKKAFALI

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenf nodu sıkıntı yaratır mı

    Hocam tekrar rahatsızlık veriyorum ama korteksleri orta kalınlaşmış ovoid demek ne demek radyolojide bu bi tehlike mi? antibiyotik 5 gün verdi doktorum sürekli elliyorum küçülme hissetmiyorum korteksle mi alakalı?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zekai PEKKAFALI

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ilaç etkisini ne zaman gösterebilir

    Hocam kolay gelsin doktorun enfeksiyona bağlı diye tahmin edip antibiyotik yazdığı lenf nodlarında (kasık) antibiyotik ne zaman etki göstermeye başlar? elle hissedebilir miyiz ve nasıl hissederiz? yazdığı ilaçlar cipro 500mg ve biteral 500mg günde 2şer tane henüz 2.günümün ilk ilaçlarını aldım.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zekai PEKKAFALI

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Boyunda lenf nodu

    Slm hocam .bugun cektigim boyun usg sonucumda .boyunda patolojik boyut ve konfigurasyonda lenf bezi izlenmedi. her iki servikal lenfatik zincirde kisa aksi 1cmi gecmeyen reakrif merfokojide lenf nodu izlenmistir

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zekai PEKKAFALI

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenf nodu sıkıntı yaratır mı

    Hocam peki reaktif yazılmaması aktif olduğunu mu gösterir radyolog yorumu değişimi midir yoksa

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zekai PEKKAFALI

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenf nodu sıkıntı yaratır mı

    Hocam sağ inguinal bölgede 16x4 mm oval konfigürasyonlu korteksleri orta derece kalınlaşmış yağlı hilusları seçilebilen lenf nodları tespit edildi.bu sonuç sonrası genel cerrah antibiyotik verdi boyunda ise lenf nodulü tespit edilmedi tiroid sol lobda 4x3mm düzgün sınırlı periferik hipoekoik halo il...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zekai PEKKAFALI

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Reaktif lenf nodu

    Merhaba. zekai hocam oğlum 4 yaşında boynunda lenf bezleri var 15 aydır bı ara büyüyüp kuculmustu şimdi bana yine biraz büyümüş gibi geliyor benim sorum şu eğer kötü birşey olsaydı o zamanki büyüdüğünde kuculmezmiydi teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zekai PEKKAFALI

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Supraklavikuler bölge lenf nodu

    Zekai bey merhaba.oncelikle soruma cevap verdiginiz icin cok tesekkur ederim.ultrasonu cektirdikten sonra takip edilmesi gerektigi, 2 ay sonra tekrar gelmemi ,lenf bezlerimin bulundugu yer sebebiyle sol ve sağ supraklavikuler bolgede oldugu icin tekrar ultrason goruntulemesi yapilmasi gerektigini...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zekai PEKKAFALI

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Merhaba hocam

    Sayın ömür hocam. 1 sene önce 2 ak bt birde pet ct çekildi birde düştüm beyin bt çekildi evet çok oldu hocam ama doktorum istedi daha sonra temiz dedi üzüldüm keşke başka bi doktor fikri daha alıp bu kadar tetkik yapılmasa idi ama oldu artık 🥺 haşimato hastasıyım ama nodülüm yok bu kadar radyasyon...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ömür Gencel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lenf sorusu

    Hocam ultrason ve mrın reaktif dediği lenf nodu sıkıntı yaratır mı?cevaplarsanız sevinirim iyi günler ............

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zekai PEKKAFALI

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Radyoloji raporu

    8 ay önce sol gögsümdeki agri nedeniyle doktora gittim ama roporlari gosterme imkanim olmai raporda "bileteral memelerde fibraglanduler doku ekojenterlerinin hasta yasi ile uyumlu dagilim gösterdiği normal liposkleroze meme parankimi ile uyumlu görünüm izlenmektedir. bileteral meme parankimi için...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Enver İhtiyar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Midede gastirit

    Slm hocam mrb ,endoskopi raporunda z-line 37.cm.de duzensiz.milimimetrik lineer erezyonlar mevcut.hiatus 39.cm.de gecildi.fundus ve korpus normal antrumda hiperemi ve odem mevcut.clo test icin ornek alindi .pilor santralize ve forme retrofleksiyonda kardia endoskopu kavramiyordu .hiatal aciklik old...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zekai PEKKAFALI

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x