Amipli dizanteri

  • Merhaba Doktor Hanım, Çok çaresiz durumda kaldım. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Kızım 2 aylık ve anne sütü alıyor bundan yaklaşık 20 gün önce köpüklü kakadan dolayı gaita testi yapıldı ve amipli dizanteri çıktı. 10 gün flagly şurup kullandık tekrar test yapıldı sonuçlar temiz çıkınca ilacı kestik bir hafta sürmeden köpüklü kaka tekrar başladı.( bu arada doktorumuzun uyarısıyla temizlik konusunda artık delirmek üzereyim) Doktorumuz tekrar flagly şuruba başlamızı söyledi. sabah akşam bir çay kaşığı kadar. 5. günümüz halen köpüklü yapıyor ama günde bir defa kakasını yapıyor.en fazla iki. Kakasının rengi sarı ve sanki tane tane ve kan hiç görmedik ama kakası bazen sümüksü oluyor. Köpüklü kakada pişik yaptı çok kötü tam geçiyo pişiği tekrar başlıyo :(( Bebeğim sadece anne sütü alıyor. Bu hastalıktan biz kurtulamayacak mıyız? Bize yardımcı olursanız çok çok sevinirim.

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba aslı hanım. kızınız sizin yediğiniz bazı gıdalara karşı reaksiyon gösteriyor olabilir. domates, portakal gibi yiyecekler tekrarlayan pişiğe neden olabilir. acılı, baharatlı yiyecekler, fındık-fıstık gibi kuruyemişler, salam-sosis sucuk gibi işlenmiş et ürünleri, katkı maddeli-paketli gıdalar, bazen de süt ürünleri ve yumurta bu tür şikayetlere neden olabilir. gıda reaksiyonları açısından kızınızı gözlemlemenizde fayda var.

    tarihinde cevapladı.

Kıbrıs Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Tavuktan sonra ishal oldum

    Hocam merhaba iyi günler. umarım sağlığınız afiyettedir. hocam dün dışarıdan tavuk ızgara siparişi verdim. gece bir kalktım hocam ishalden duramıyorum... büyük ihtimal tavuk zehirlenmesi yaşıyorum. hocam ne yapmamı önerirsiniz? sağlık ocağına gidip ilaç mı alayım, evde yoğurt, haşlanmış patates fala...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İştahsız çocuk

    Merhaba 19 aylık bir kızım var sadece ama sadece beni emiyor ek gıda olarak minik parçalar dışında 2 kaşık çorba dışında biraey yemiyor bu bir anne abartması cidden değil cok caresiz durumdayım demir ilacı kullanıyorum faydasını göremedim bu denli iştahsızlık durumu olabilir mi bu bana basit bir yem...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mahya Sultan Tosun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ast alt amilaz yuksekligi mr

    Hocam merhaba kolay gelsin kanlı ishal geçirdim bu sırada karaciğer enzimleri yükseldi ast alt bununla birlikte crp de yükseldi bu sırada nidazol flagy çipro uzun süre kullandım largopen kullandım ardından bu sürede alt 65 ast 45 e düştü crp ggt de normale döndü daha sonra aradan biraz zamn geçti ho...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Taner Gülşen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ast alt amilaz yuksekligi mr

    Hocam merhaba kolay gelsin kanlı ishal geçirdim bu sırada karaciğer enzimleri yükseldi ast alt bununla birlikte crp de yükseldi bu sırada nidazol flagy çipro uzun süre kullandım largopen kullandım ardından bu sürede alt 65 ast 45 e düştü crp ggt de normale döndü daha sonra aradan biraz zamn geçti ho...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Hacı Mehmet Ulusal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ast alt amilaz yuksekligi mr sonucu

    Hocam merhaba kolay gelsin kanlı ishal geçirdim bu sırada karaciğer enzimleri yükseldi ast alt bununla birlikte crp de yükseldi bu sırada nidazol flagy çipro uzun süre kullandım largopen kullandım ardından bu sürede alt 65 ast 45 e düştü crp ggt de normale döndü daha sonra aradan biraz zamn geçti ho...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Alt ast amilaz yüksekliği kontrastlı mr

    Hocam merhaba kolay gelsin kanlı ishal geçirdim bu sırada karaciğer enzimleri yükseldi ast alt bununla birlikte crp de yükseldi bu sırada nidazol flagy çipro uzun süre kullandım largopen kullandım bu sürede alt 65 ast 45 e düştü crp ggt de normale döndü daha sonra aradadn biraz zamn geçti hocam al...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Aktif kronik gastrit

    Hocam tekrar merhaba. cevabınız için tekrar teşekkür ederim. yemeklerime dikkat ediyorum dediğiniz gibi bana zararlı olanları yemiyorum. dün birden halsiz uyandım sankş depresyonda gibiydim , iştahsızlık, yemekkere karşı tiksinti, ara ara vurup geçen soğuk terleme ve ishal vardı. ve ara ara göğsüm y...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer enzimleri yüksekliği

    Hocam merhaba siyah kanlı ishal geçirmistim o zmn alt ast crp yüksek çıkmıştı flagy çipro kullandim amilaz düşük çıkmıştı kontrolde değerler dusmustu nidazol kullandım uzun sure şimdi hocam halsizlik iştahsızlık hazımsızlık sebbei ile kan tahlili yaptırdim alt 130 ast 95 çıktı bu sefer amilaz da yü...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer enzim yüksekligi hakkında

    Hocam merhaba siyah kanlı ishal geçirmistim o zmn alt ast crp yüksek çıkmıştı amilaz düşük çıkmıştı kontrolde değerler dusmustu nidazol kullandım uzun sure şimdi hocam halsizlik iştahsızlık hazımsızlık sebbei ile kan tahlili yaptırdim alt 130 ast 95 çıktı bu sefer amilaz da yüksek çıktı 145...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karın ağrısı guruldama

    Hocam meraba iyi çalışmalar sorum sınırı aştığı için bazı yerlerden kısaltmam gerekti işin aslı yazdığım selamı da silmiştim kusura bakmayın bu yüzden.ve ilginiz cevabınız için ayriyeten size minnettarım.hocam benim şikayetim şubattan bu yana ilk karında anlık kramp elle masaj yapınca düzelen sonra...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ggk testi pozitif

    Merhaba kasım ayından itibaren belirli aralıklarla ayda bir yada iki kez bir anda özellikle geceleri ani karın ağrısı ishal ve kusma yaşıyorum. kusmayıda parmak atarak birkaç kez kusarak mide tamamen boşalınca rahatlıyorum. kan testi yapıldı normal çıktı ancak ggk testi pozitif çıktı. son 1 aydır hi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciğer iltihabı

    Merhaba hocam 2 aylık kızımı 3-4 gün süren yüksek ateş şikayetiyle doktora götürdük .kan tahlili akciğer grafisi gaita tahlili yapıldı . crp değeri 9.4 çıktı doktor akciğer filminden akciğerde iltihaplanma olduğunu söyledi .bir gece gözetim altında tutulursa iyi olur dedi.bir gün hastanede serum ted...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Gürses

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kabızlık üst karın ağrısı

    Kabızlık sorunu hocam merhana yaklaşık bir yıl önce ishal miğde bulantımla başlayan rahatsızlığım değişik doktorlara girmeme rağmen gecmedi geitada gizli kan testim negatif çıktığı için kolonoskopi yapılmadı sürekli kabızlık yaşıyorum en sonki kan değerlerim hgb 12,2 plt 206 wbc 6 sedimentasyon 14...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Enfeksiyon bulaşma ihtimali

    Merhaba,masaj yapan bir kadın eliyle bana masturbasyon yaptı.elinde az miktarda masaj yağı vardı.sonrasında bu kadının regl döneminde olduğunu öğrendim.başka bir cinsel aktivite olmadı.amma bana masaj yapmadan önce tuvalete gitmişti,ve bu yüzden hiv bulaşırmı diye korkmaya başladım.6 hafta sonra şid...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Yavuz Özkan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer enzim yüksekliği

    Hocam merhaba bazi bilgileri eksik yazdığım için tekrar size danışmak istedim bilgilerini tekrar yazıyorum kolay gelsin kan tahlili sonucu hakkında yardımcı olur musunuz karın ağrısı şikayetim v1. tahlilde hocam siyah kanlı ishal geçirdim demir 46 crp 1.4 ast 59 alt 101 amilaz normal trigliserid...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x