Koronavirüs (COVID-19) ile ilgili bilgilenmek için Sağlık Bakanlığı ve Türk Tabipler Birliği sitelerini ziyaret edin.

Amip riski

  • Hocam iyi akşamlar kolay gelsin. Naegleria Flowleri denen bir amip türü varmış. Bugün normal marketten aldığım içme suyu sırma su burnuma kaçtı bu tarz şişelenmiş sularda bulunur mu hocam bu amipler? Kaygı bozukluğum var hocam o yüzden biraz kafaya taktım.


İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Tetonoz aşısı

    Hocam kolay gelsin. 4 ay önce acilde tek doz tetonoz aşısı vuruldum. küçük bir kesik oldu tekrarı gerekir mi? tek doz korur mu?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kilo verme

    Selamlar hocam , 2 hafta önceki kiloma göre 3 kilo vermişsim . yalnızca evdeyim . çok enerji gerektiren iş yapmıyorum . bu kadar kilo vermeme ne neden olabilir ? kötü bir rahatsızlık olabilir duye korkuyorum

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam beyin kılcal damarda kireçleme ve hidrosefalli var dediler böyle bir...

    Posterior fossadan geçen kesitlerde; 4. ventrikül orta hatta normal genişliktedir. serebellar hemisferlerin gri-beyaz cevher intensiteleri normaldir. serebellar sulkuslar normal genişliktedir. mezensefalon düzeyinde serebral pediküller ve tektal plak normal olarak izlenmektedir. pons ve bulbus norma...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ömer Sökmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Subklinik hipertroidi belirtiler

    Murat hocam iyi günler. hocam ben patoloji teknisyeniyim. hocam babam 58 yaşında fizik öğretmeni. hocam ben şehir dışında çalıştığım için bu virüs salgını nedeni ile memleketine geldim. hocam babam 171 boyunda 82 85 kilo arası gidip geliyordu. bu geldiğimde 79.5 kilo olmuş. ama bir ara hiç iştihı yo...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kulak ta uğultu

    İyi günler hocam benim sağ kulakta büyük ihtimal yüksek sesten uğultu var kbb doktoruna gittim betaserc verdi bir aydır kullanıyorum bazen tam geçti diyorum bazen bu geçmez diyorum dışarıda rüzgar olduğunda kulağımın içinde sanki yanma üşüme iltihap lı hissi var kulak testi yapıldı herşey normal gel...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Furkan Karaloğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam acil lütfen

    Hocam tıp öğrencisiyim annem 42 yaşında.halsizliği vardı ve haşimato tiroiditi rutin kontrolü sırasında tahlil yapıldı plcc değeri 99 yüksek (30-90) plcr 33(11-45)ve plt(301) değeri normal rdw cv 14 yüksek (12-13) fakat rdw sd normal 41 (39-45) hgb 12.8 mcv 80.8 mch 26.7 mchc 33(32-36) ferritin eski...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Unutkanlik, baş dönmesi

    Hocam bir doktor kist var diyor, diğeri kılcal damarda kireçleme var diyor. unutkanlık ve baş dönmesi var kbb sorun yok dedi. gerekirse sizin muayeneye gelirim bana yardımcı olur musunuz? 22 yaşindayim posterior fossadan geçen kesitlerde; 4. ventrikül orta hatta normal genişliktedir. serebellar...

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Güven Çıtak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ultrason sonucu

    Hocam merhaba 5 yıldır evliyim 1 yıldır çocuk düşünüyoruz.geçen ay ultrason çektirdim sol pestiküler ven çapları istirahat halinde en belirigin yerinde 2.3mm ölçülmekte olup valsalva esnasında reflü mevcuttur.(sol varikosal) bu şekilde tanı koyuldu.sizin görüşlerinizi öğrenebilirmiyim.engel teşkil e...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. İlker Akyol

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalp hakkinda

    Çok sagolun hocam allah razı olsun annemin zaten cok aktif bir hayatı var hic bir sıkıntısı yok arada bir carpintisi oluyordu bu siralar oda cok azaldı kan sulandirici zaten kullaniyor kardortim diye bir ilac kullanıyor ayrıca bu durumda bir tehlike olmaz değil mi şu sıkıntılı gunlerde bir yere gide...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Fuat Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kalp hakkinda

    Hocam annemin sintigrafi sonucunu yorumlar misiniz? efor testi:bruce politikası uygulandı. tek gün stres-rest protokolü ile önce maksimal eforda 12mci 99mtc-mib enjeksiyonu yapıldı. ve 20 dakika sonra gated-stres görüntüleri kaydedildi.2 saat sonra 25mci 99mtc-mib enjeksyonundan 30dk sonra rest görü...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Fuat Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Belirtilerim hakkında

    Hocam iyi günler..beni çok endişeye düşüren bir durum hakkında bilgi almak istiyorum.hocam şöyle detayları vermeye çalışayım.1.5- 2 aydır şunları yaşıyorum.hocam bazen durduk yerde öf diye bağırmak ister şekilde bir iç sıkıntısı geliyor.herhangi bir zamanda olabiliyor.genel olarak ufak şeylere sinir...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Apandisit yapışması

    Hocam merhaba 2014 yılında karında gaz,dışkınin tam bitmesi vb nedenlerle endoskopi ve kolonoskopi yaptırdım ve biyopsi alındı.organik birşey yok deyip ibs teşhisi konuldu.daha sonra genel cerrahi,psikiyatri,dahiliye,gastroentroloji doktorlarına gittim hep aynı değişen birşey yok. internette araştır...

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Güven Çıtak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kuduz ve tetonoz

    Hocam kolay gelsin panik bozukluk var bende. kuduz ve tetonozdan çok korkuyorum. sorum şu kuduz ve tetonoz tırnak arasında yaşabilirmi? mesela benim ağzımda yara var dün dalgınlığıma geldi elimi yıkamadan yemek yedim bu ağzımdaki yaralardan bulaşma riski var mı? yada yara harici sadece dokunmayla bu...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sintigrafi sonucu

    2013 yılında erken evre meme ca gecirdim.radyoterapi ve hormonterapi aldım.son cektirdiğim kemik sintigrafisini yorumlarmisiniz.torokal vertabralarda,sağ akromiaklaviküler eklemde,ve sağ patellada artmış aktivite tutulumu izlenmektedir. yorum:osteoblastik metastaz lehine sintigafik bulgu saptanmami...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sırt fıtığı

    Bacaklarımda genel anlamda huzursuz bacak sendromuna benzer semptomlar var hocam kısa mesafe yürüdüğüm zamanlar (özellikle hızlı yürüdüğüm zamanlar ) dayanılmaz kasılmalar ve yanmalar oluyor alt bacaklarımda , sırtımda batma şeklinde ağrılar oluyor duruş bozuklukluğundan kaynaklı sanıyordum ama sır...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör





.
x