Koronavirüs (COVID-19) ile ilgili bilgilenmek için Sağlık Bakanlığı ve Türk Tabipler Birliği sitelerini ziyaret edin.

Alt

  • merhaba hocam ben diyaliz hastasıyım ayrıcada orac hücreli kan taşıyıcısıyım antalyada böbrek nakli için tetkik yaptırdım ultrasonda minimal ince granüler tespit edildi mersinde tekrar ulrason yapıldı portal ven 15mm çıktı son 4 aylik ALT kan testi 45-44-49-60 ve 70 olarak çıktı hapatit b-ve c negatif burda asistan dr. var endoskopi verdi sonuç: Alt özöfagus sfinkter gevşekliği. Hiperemik gastropasti. Eroziv duodenopati. CLO:(-) Hocam ne yapmam lazım burdaki asistan dr ilgisiz ve alakasız yeterince saglık sorunum var bir tane daha çıksın istemiyorum bana ne tavsiye edersiniz ben şehir dışında başka bir hastane var oraya gitmeyi düşünüyorum yapılması gereken tüm tahliller nedir ben yaptırıp yanımda götüreyim bana söylerseniz ben yaptırır hazırlıklı giderim yardımlarınızı bekliyorum iyi günler dilerim

  • Doktor Cevabı:

    Durumunuz sadece laboratuar bulguları ile değil, muayene bulguları ile beraberde daha detaylı değerlendirme gerektiriyor, doktorunuza aklınızdakileri bir kağıda yazarak sormanızı öneririm. ancak kısaca sorunuza genel anlamda yanıt vermek gerekirse karaciğeri ilgilendiren bir patoloji ve portal hipertansiyon, buna bağlı laboratuar bulguları tariflenmiş. orak hücreli anemi bu yönde neden olabilir. ancak dediğim gibi daha detaylı değerlendirme gerekmektedir.

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Merhabalar

    Sedef romatizması nedeniyle sandimum neoral kullanmaktayım. ilaç bağışıklığı baskıladığı için korona virüsü nedeniyle risk altında mıyım, bu süreçte ilaç kullanımına ara vermeli miyim, teşekkürler 🙏

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Şerafettin Saraçoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çok zor durumdayım

    Sayın hocam merhaba. 180 cm boyunda 38 yaşında 95 kg ağırlığında bir erkeğim. prediyabet, santral obezite, karaciğerde hemanjiom dışında bir sağlık sorunum yok. benim sorunum hem sağ hem sol bacakta var olan grade-4 venöz yetmezlik. derin venlerde de etkilenme var. diz kapağından...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. İlker Kiriş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Meme hastaliklari

    Merhaba 17 yasindayim meme ucumda akinti seklinde olmayan her iki memede mevcut beyaz noktalar var ve mememde kitle var gibi hissediyorum bazen sert bazen yumusaklasiyor ayrica koltuk altimda da sislik mevcut memelerim regl zamanlari acisi artiyor sizce durum nedir ?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Neşet Köksal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Penis ucu leke

    Hocam bayan arkadaşımda hpv çıktı benimde penis etrafında ufak siğil var malum bu corona dolayısıyla hastaneyede gidemiyorum bu siğil için ne yapabilirim bir de penisin sünnet derisinde altında kalan bölgede ve ucunda kırmızı lekeler var bunun için bir tavsiyeniz varmıdır

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Muharrem Murat Yıldız

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Genital bölge rahatsızlığı

    Hocam merhaba corona virüs nedeniyle hastanelere gidemiyorum. benim son 1 aydır farkettiğim bir rahatsızlığım var. idrar çıkışının olduğu yerin biraz yukarısında iki ucu olan yerin iki ucunda da çok küçük şişlik var. dokunduğunda aşırı hassasiyet hissediyorum. yani tam nasıl tarif edilir orası bilm...

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Tolga Şişli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tomografi sonucu

    Demet hanım ben hafif kuru öksürük sikayetiyle istanbulda bir araştırma hastanesine gittim 13 yıl önce verem hastalığı geçirmiştim tomografi çekildi sonuç akciyer porankim alanlarının değerlendirmesinde her iki akciğerde yaygın milimetrik sekel kalsifik nodüller ve eşlik eden fibrotik bant farmosyon...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Demet Karnak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gebelik te ağız kurulugu

    Hocam 33 hafta gebelikte gece yogun agiz kurulugum var susama yok...agzimi sürekli ıslak tutmak istiyorum...su içiyorum 5 dk sonra aynı duraklarım kuruyo....aile hekimim hergun 3 öğün açlık tokluk şeker bak dedi (parmaktan)ama piyasada cihazlar cok fazla güvenlimi bilmiyorum siz ne onerirsiniz

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bobrek taşı böbrek ağrıları

    Selamun hocam bt raporum bu şekilde klinik ön tanı: taş?   iv kontrastsız elde olunduğundan tetkik suboptimaldir;   sağ böbrek normal lokalizasyon ve boyutlardadır. parankim kalınlığı normaldir. böbrek toplayıcı sisteminde genişleme izlenmemiştir. sağ böbrekte büyüğü üst polde 4 mm ç...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Coskun Şahin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mr sonucuma yorumlarınız sevinirim

    L5-s1 disk sinyal intensitesi dejenerasyona sekonder azalmıştır.bu düzeyde disk posterioru santralden protrüdedir.epidural yağlı mesafe silinmiştir.

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Hakan Tetik

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tahlil sonuçlari hk.

    Merhaba, 1957 doğumlu cushing hastası, kronik rahatsızlıkları olan hasta yakınım hakkında size danışmak istiyorum. endokrinoloji, nefroloji, kalp damar ve göğüs hastalıkları bölümlerinde takip ediliyor. ancak bazı gıda ve ilaçlara verdiği alerjik reaksiyonlar sebebi ile bazı tedavileri alamıyor. e...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. İlke Kılıç Topcu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Penis altında şişlik

    Merhaba hocam 5 ay önce kasık fıtığı amaliyatı oldum penis altında makatta yakın yerde fasülye tanesı gibi oynar vaziyette etrafında damar bağlantıları olan deri altında şişlik var bir ay oldu ağrı yapıyor penis te ve kalçalarda bazen sol bacağımada furuyor bunun bulunduğu yerden sol testisin yanın...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zekai PEKKAFALI

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lütfen bakabilir misiniz

    Merhaba iyi günler. benim regl 3 4 gün gecikti. doktorum bana polikistik over demişti. geçen gün hastaneye gittim kan değerlerime baktık. fsh 3.53, prolaktin 14.35, lh 10.65, tsh 1.23, çıktı. total hcg 1.20 çıktı. hcg değerinin 0.1 çıkması gerekmiyor muydu. normalde öyle oluyordu çünkü. doktora sord...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Hatice Çelik

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ertesi gün hapı zararları

    Hocam cevabınız teşekkürler eşimin yaşını sormuşunuz 35 yaşında bu arada eşim hiç doğum kontrol hapı kullanmadı sadece 3 yılda ara ara 7 tane ertesi gün hapı kullandı bununda o kadar etkisi olurumu bu bulgular normala yakın derken biraz risk altındamı demek istediniz her şey için sağolun

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hamile miyim?

    Geçen ay yumurtlama tarihimden 1 hafta önce erkek arkadaşımla bende altımda eşofman onda bi şey yokken sürtünme yoluyla ilişkiye girdik boşaldi ve elime bulaştı 10 dk sonra tuvalete gittim ve elimi yıkamayı unutup vajinama dışarıdan temas ettim. bundan bir hafta sonra yumurtlama zamanı yine aynı şek...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Akin Savci

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boşalmada ağrı

    Hocam merhaba 21 yaşındayım.son mastürbasyonumda boşalma esnasın penisimden testislerimin altına doğru hat şeklinde bi acı oldu.sanki çatlarmış gibi daha önce böyle bişey başıma gelmedi sonrasında acı geçti ama o an çok canım yandı şişlik morluk yok acaba istemeden elimle bi hasar vermiş olabilir mi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x