Alt yüksekliği

  • hocam merhabalar.yaşım 20.kronik viral hepatit b hastasıyım.tanıyı 3 ay kadar önce aldım.son 2 yıllık tahlil sonuçlarıma baktığımda AST ve ALT üst sınırın hep altında yani normal çıkmış.ancak dün dahiliye için yaptığım bir tahlilde ALT değerim 184 çıktı.hepatit tanısı almadan hemen önce mide ülseri için protonex başlamıştım ve 3.5 aydır kullanıyorum.ALT yüksekliğinin sebebi bu olabiliri mi ? bu ilaca devam etmeli miyim? yaklaşık 14 gün önce tek bir sefere masus olmak üzere nohut tanesi büyüklüğünde arı sütünü dil altından emerek almıştım..ALT yükseklğinin sebebi bu olabilir mi ve sebep buysa geçici bir yükselmemidir??? 2 yıldır yaptığım tüm tahlillerde ALT ve AST değerlerimin normal olup simdi aniden ALT nin 184 e çıkması ne anlam ifade ediyor hocam?son 4 ALT değerim 30 aralık:184 -----11 kasım:30-------6 **** eylül:33..ilginiz için şimdididen teşekkürler hocam.(ALT nin 184 oldugu tahlilde AST kaç tı diye soracak olursanız hocam tahlile baktım yazmıyordu )

  • Doktor Cevabı:

    Sadece alt değeri ile hepatit b takibi yeterli değil hbv dna değeri de bakılmalı ve takip öneririm ilaç yan etkisi olmayabilir geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.

İzmir Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Enzim yüksekliği yardımınıza ihtiyacım var hocam

    Hocam merhaba tekrar tekrar size yazıyorum ama özür dileyerek doktorum karaciğer enzim yüksekliği sebebini bulamadı çare arıyorum hocam crp normal biluribin kreatinin alkalen fosfataz normal üre normal ggt normal kontrastlı mr normal ultrasonda karaciğer normal cea kanser testi normal hepatit b c ro...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Taner Gülşen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam bu değerlere yardım edin ne olabilir

    Hocam merhaba tekrar tekrar size yazıyorum ama özür dileyerek doktorum karaciğer enzim yüksekliği sebebini bulamadı çare arıyorum hocam crp normal biluribin kreatinin alkalen fosfataz normal üre normal ggt normal kontrastlı mr normal ultrasonda karaciğer normal cea kanser testi normal hepatit b c...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yardim edin hocam karaciğer enzimleri yüksekliği

    Hocam merhaba kanlı ishal geçirdim sanırım dizanteri 1. tahlilde amilaz normal ast alt biraz yüksekti flagy çipro kullandim bu değerler normale döndü daha sonra 2. tahlilde karaciğer enzim değerleri tekrar yükselmeye başladı ast 95 alt 130 ve amilaz 145 oldu bu sefer amilaz da yükseldi yükseliyor di...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Taner Gülşen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hocam yardım edin enzim yüksekliği

    Hocam merhaba yine size yazma gereği duydum çünkü doktorum sorunu bulamıyor kanlı ishal geçirdim kanlı ishal 2 aylık olay sanırım dizanteri 1. tahlilde amilaz normal ast alt biraz yüksekti flagy çipro kullandim bu değerler normale döndü daha sonra 2. tahlilde karaciğer enzim değerleri tekrar yüksel...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hepatit sonuçları 2

    Hocam merhaba hepatit b c ottinum hepatit romatizma karaciğer tüm testleri kanser cea testleri kontrastlı mr hepsini yaptırdım ancak hepsi negatif karaciğer enzimleri de hafif yükselme mevcut ast alt amilaz yükseliyor bunlarin yaptırdığım testler dışında sebebi ne olabilir hocam yorumlar mısınız 70...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hepatit testi

    Anti hav igg 1.07 negatif coi >= 1 anti hav igm 0.28 negatif coi < 1 hbs ag 0.46 negatif < 1.0 anti hbs 2.00 negatif iu/ml < 10.0 hbe ag 0.10 negatif coi < 1 anti hbc (total) d 0.87 pozitif coi > 1 anti hbc igm 0.08 negatif coi < 1 anti hbe 1.320 negatif coi anti hcv 0.03 negatif < 0.9 anti...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ast alt amilaz yuksekligi mr

    Hocam merhaba kolay gelsin kanlı ishal geçirdim bu sırada karaciğer enzimleri yükseldi ast alt bununla birlikte crp de yükseldi bu sırada nidazol flagy çipro uzun süre kullandım largopen kullandım ardından bu sürede alt 65 ast 45 e düştü crp ggt de normale döndü daha sonra aradan biraz zamn geçti ho...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Taner Gülşen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ast alt amilaz yuksekligi mr

    Hocam merhaba kolay gelsin kanlı ishal geçirdim bu sırada karaciğer enzimleri yükseldi ast alt bununla birlikte crp de yükseldi bu sırada nidazol flagy çipro uzun süre kullandım largopen kullandım ardından bu sürede alt 65 ast 45 e düştü crp ggt de normale döndü daha sonra aradan biraz zamn geçti ho...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Hacı Mehmet Ulusal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ast alt amilaz yuksekligi mr sonucu

    Hocam merhaba kolay gelsin kanlı ishal geçirdim bu sırada karaciğer enzimleri yükseldi ast alt bununla birlikte crp de yükseldi bu sırada nidazol flagy çipro uzun süre kullandım largopen kullandım ardından bu sürede alt 65 ast 45 e düştü crp ggt de normale döndü daha sonra aradan biraz zamn geçti ho...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Alt ast amilaz yüksekliği kontrastlı mr

    Hocam merhaba kolay gelsin kanlı ishal geçirdim bu sırada karaciğer enzimleri yükseldi ast alt bununla birlikte crp de yükseldi bu sırada nidazol flagy çipro uzun süre kullandım largopen kullandım bu sürede alt 65 ast 45 e düştü crp ggt de normale döndü daha sonra aradadn biraz zamn geçti hocam al...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hepatit b hbsag degeri

    Merhaba hocam annem hepatit b hastası yeni kan verdi. sonuçlarında anti hbs 2 negatif, hbsag değeri 2534 pozitif bu değer neden yükselir birde tedaviye mi başlanır yani ilaca ,çok mu yüksek şimdiden teşekkür ederim iyi günler.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hpv ve hiv

    Hocam merhaba dil altımda hpvden kaynaklı sigil oluştu ve kriyoterapi uygulanacak. 17 yaşındayım 6 aydan fazla oluyor bu hpv denilen şeyi fark etmem genital bölgemde var mi yok mu anlayamıyorum bu nedenle uroloji bölümüne gideceğim. 18 yasinda olmadığım için enfeksiyon ve mikrobiyolojiye görünemiyo...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Abdullah Akkurt

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hepatit b taşıyıcılığı

    Mrb bende hepatit b taşıyıcılığı var 1.5 yıldır ilaç başladı hbv dna sıfırlandı hbsag 400 e düştü hbsag sıfır olur mu olursa hepatitli biter mi

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sibel Bolukçu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hiv hastaligi

    Merhaba doktor bey. size daha önce de sormuştum 1 buçuk yıl sonra elisa test yaptırdım sonucuna güvenebilir miyim diye size evet dediniz. ama bazı yerlerde devlet hastanesinde yapılan testlere güvenmeyin diye bazı yazılar okudum ne kadar doğru? hepatit b aşısı yaptırdıktan sonra koltukaltimda ağrıla...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Kadri Demirel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hepatit b taşıyıcılığı

    22 yıldan beri çok şükür allahima sağlıklı hepatit b taşıyıcısım kan değerlerim hiç bozulmadı. bir hafta önceki kan sonuçlarım(alt.34) (ast. 39)hbsag pozitif.(10.25)hbvdna(34) değerli hocam bundan beş yıl önceki hbsag değerim 5 binin üzerindeydi bu değerin bu orana(10.25) düşmesi iyi bişeymi?ve 3...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Taner Gülşen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x