Alt ve ast enzimleri

  • Merhaba Hocam; Hastane de yaptırdığım ultrasonda tüm abdomen us incelenmesinde;" karaciğer midklaviküler hatta vertikal uzunluğu normal sınırlarda izlenmektedir.Karaciğer konturu doğaldır.Karaciğer parankimi homojen izlenmiş olup eko şiddeti GRADE I-II yağlanmayla uyumlu olarak artmışır.(hepatosteatoz)"denmektedir.ALT ve AST enzimlerim yüksek değerdedir.Maydonoz ve limon kürü kullandım 4,5 kilo verdim fakat enzimlerimde düşme görülmedi.Sizce Durumum da tehlike nüksedecek bi durum vr mı?Enzimlerimin normal seviyelere düşmesi için ne yapmayalıyım.İÇKİ v SİGARA KULLANMIYORUM.Ayrıca Günde 3 defa MATOFİN 500 mg kullanuyorum..Saygı ve selamlarımla...

  • Doktor Cevabı:

    Kilonuz fazlaysa kilo verin , kızartma yağlı yemeyin, deve dikeni ve enginar yaprağı ekstresinden oluşan gıda takviyelerinden yarar görürsünüz. daha da olmazsa matofin yerine başka bir ilaç kullanımına geçersiniz

    tarihinde cevapladı.

Ankara Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Bağırsak kan

    Merhaba hocam. bende huzursuz bağırsak sendromu var. az önce dışkılamadan sonra peçeteme aşırı kan geldi. pıhtı da geldi. bu neden olabilir?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Taner Gülşen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Alt ast amilaz yüksekliği kontrastlı mr

    Hocam merhaba kolay gelsin kanlı ishal geçirdim bu sırada karaciğer enzimleri yükseldi ast alt bununla birlikte crp de yükseldi bu sırada nidazol flagy çipro uzun süre kullandım largopen kullandım bu sürede alt 65 ast 45 e düştü crp ggt de normale döndü daha sonra aradadn biraz zamn geçti hocam al...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolon ca metastazı

    Merhaba hocam kolon kanserine baglı karaciğer metastası olan hastada kolon temizlendi karaciğerde kanser hücresi yok lezyon var deniyor bu kanserden kurtulduğunu mu gösterir birde siroz durumu söz konusu alt degeri yüksek olup bu seferki tahlilde düşmeye başlamış bu iyiye gittiğini mi gösterir asitt...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tsh düşüklüğü

    Merhaba hocam. gebeliğimden beri troid ilacı kullanıyorum. şuan oğlum 15 aylık. emziriyorum. sabah uyanırken çok yorgun oluyorum. elim ayağımda uyuşukluk, sinirlilik ve unutkanlığım var. yüzüm ve elimde çok kuruluk var. en son 8 ay önce tahlil yaptırmıştım tsh 0.84 (referans 0.48–4.8) serbest t4 1.4...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlillerim

    Hocam ben rutin kan tetkikleri e baktırmak istiyorum örneğin biokim alt ast guatır böbrek kan değerlerine baktıracamda bazı ilaçlar kullanıyorum mesele antihistaminik ilaçlar ve spaz giderici bir ilaç kullanıyorum kan vermeden önce bu ilaç ları kaç önce bırakmalıyım saolun

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer yağlanması

    Hocam teşekürler selamlar ..hocam ben bi sitede okudum hızlı kilo vermek karaciğer yağlanması yapar karaciğerde yağlanmayi arttırır diye ben ise yaklaşık 35 günde 8 kilo vermiştim bu yazıyıda okuyunca bende şüpheye düştüm korktum yağlanmayi arttirdikmi diye doğru doktora gittim usg ve kan tahlilleri...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karaciğer enzim yüksekliği

    Hocam merhaba bazi bilgileri eksik yazdığım için tekrar size danışmak istedim bilgilerini tekrar yazıyorum kolay gelsin kan tahlili sonucu hakkında yardımcı olur musunuz karın ağrısı şikayetim v1. tahlilde hocam siyah kanlı ishal geçirdim demir 46 crp 1.4 ast 59 alt 101 amilaz normal trigliserid...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlili hakkında

    Hocam merhaba kolay gelsin kan tahlili sonucu hakkında yardımcı olur musunuz karın ağrısı şikayetim v1. tahlilde hocam siyah kanlı ishal geçirdim demir 46 crp 1.4 ast 59 alt 101 amilaz normal trigliserid normal çıktı bunun icin flagy nidazol çipro kullandim kontrolde alt 65 ast 41 e düştü ggt crp al...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan değerleri hakkında yardımcı olur musunuz

    Hocam merhaba size tekrar yazıyorum karın ağrısı sebebiyle tahlil yaptrdim bazıı degerleri eksik yazmışım tekrar yazıyorum kan değerlerim hakkında amilaz 145 ast95 alt130 rbc3.5 lym 45.9 alkalin fosfat 74 ggt 26 üre 24 crp0.2 glukoz 95 biluburin 0.67 kreatinin0.92 bu ultrasonda sorun görülmedi u...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tahlilleri yorumlar mısınız

    Hocam merhaba karın ağrısı sbebeile kan tahlili yaptrdim sonuçlarımi yorumlar mısınız ast95 alt130 amilaz 145 rbc5.7 lym 45.9 neu40.4 enfeksiyon yok diğer değerler normal idrarda hafif kan görüldü bu sonuçlar neden olmuş olabilir ultrasonda sorun görülmedi yorumlar misniz teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan değerleri hakkinda

    Hocam merhaba kolay gelsin karın ağrısı sebebiyle kan tahlili yaptırdım sonuçlarım alt130 amilaz145 ast 95 çıktı rbc 5.57 lym 45.9 neu 40.4 diğer değerler normal bu neyi gösterir hocam ultrasonda bişey çıkmadı yorumlar mısınız teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kedimin tırnakları beyazladi

    Hocam kedim 50 günlük hamile tırnakları bembeyaz olmuş neden olabilir bembeyaz tırnakları sepepleri ne olabilir

    Doktor Cevabı:

    Veteriner Hekim Süleyman ÜRKMEZ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Alt / ast yüksekliği

    İyi günler..18+1 haftalık hamileyim alt 55 ast 42 çıktı ciddi bir durum mudur? nasıl bir yol izlemeliyim?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mustafa Kaplan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh düşüklüğü

    Gebeliğimden beri troid ilacı kullanıyorum. şuan oğlum 15 aylık. emziriyorum. sabah uyanırken çok yorgun oluyorum. elim ayağımda uyuşukluk, sinirlilik ve unutkanlığım var. yüzüm ve elimde çok kuruluk var. en son 8 ay önce tahlil yaptırmıştım tsh 0.84 serbest t4 1.49 du. 75 mg levotirion kullanıyorum...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlillerim

    Hocam ben rutin kan tetkikleri e baktırmak istiyorum örneğin biokim alt ast guatır böbrek kan değerlerine baktıracamda bazı ilaçlar kullanıyorum mesele antihistaminik ilaçlar ve spaz giderici bir ilaç kullanıyorum kan vermeden önce bu ilaç ları kaç önce bırakmalıyım saolun

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x