Alt ast değerlerim çok yüksek

  • Merhabadoktor bey Şu an 35 haftalık hamileyim hamileliğim boyunca karaviğer enzimlerim genelinde yüksekti ama ilk defa bu kadaryükseğe çıktı (hamilelikten önce de ara ara karaciğer enzimlerim yükseliyodu) tüm hepatit testlerim yapıldı negatif çıktı tüm batim ultrasonda da bişey çıkmadı doktorum herşe normal dedi sadece idrar yollarında iltahap varmış bu tetikleyebilrmiş dedi.size tam kansayımı,idrar ve diğer değerlerimi yazsam yorumlarsanız sevinirim. Alp : 305 ( ref aralığı - 100-290) Alt: 188,30 ( ref aralığı-0-40) Ast: 111 (ref aralığı 0-40) İdrar : bilrubin 2+ 51 Protein: 1.000 Glukoz: negatif Dansite : >=1.030 Ph: 5.5 Bol lokosit bol bakteri bol epitel 5-6 eritrosit görülmüştür Tam kan sayımı Neu: 8.173 (ref aralığı 2.500-6.300) Rbc: 3.336 ( ref aralığı 3.98-5.70) Hgb: 11.31 ( ref aralığı 11.9-16.3) Hct: 30.73 ( ref aralığı 35.5-48.00) **** ( ref aralığı 25.5-33.5) Mchc: 36.80 ( refvaralığı 30.00-36.5) Plt :232 ( ref aralığı 150-400) Mpv: 5.5680 ( ref aralığı 7-11) Pct: .1318 ( ref aralığı 0.16-0.36) Sonuçlarımı yorumlarsanız çok sevinirim. Ne yapmam gerekli ve bebeğim için endişelenmem gerekiyor mu? Cevabınız için şimdiden çok teşekkürler. Saygılar

  • Doktor Cevabı:

    Gebelikte karaciğer testlerinde yükselmeler olabilmektedir. mutlaka gastroenteroloji bölümünün kontrolüne girmeniz gereklidir. doğuma çok fazla zamanınız kalmamış. sanırım doğumla beraber testler normale dönecektir. yine de yakın takip gereklidir.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Yumurtalık kisti

    Hocam merhaba ben eski hastanızım bende yumurtalık kisti var tümör marker kan testlerim temiz çıktı. emar sonucuma bakabilirmisiniz sizin görüşünüz benim için çok önemli dinamik kontrastli tüm batin & diffüzyon mr incelemesi; karaciğer kontur ve boyutları normal sınırlardadır. parankim sinyali ho...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Başar Önal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mezenter pannikülit

    Hocam,selam yaşim 43, sigara kullanmiyorum,alkol yok 3 aydir sol arka sırt kabuga altinda siddetli agrı cekiyorum ozelkikle geceleri,saga sola dönemiyorum.25 subat gecesi yine acile gittim ultrasyon sonucum,karaciğer parankiminde acil sonografik patoloji izlenmedi. akut kolesistiti düşündürecek görü...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğerde silik sınırlı hipodens lezyon

    Merhaba hocam zaman zaman halsizlik ve mide yanması şikayetleri ile gittiğim hastanede ulturason çekiminde karaciğerde görülen lezyonlar üzerine dinamik bt çekildi ve raporda "karaciğer parankiminde en büyüğü sağ lob segment v'te safra kesesi komşuluğunda 11.6x11 mm boyutlarda ölçülen ivkm sonrası d...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mrb hocam cevaplar sanız sevinirim

    Merhabalar hocam. ben 34 yaşında bir bayanım. 2 sene önce şubat ayında titremeyle gelen 41 dereceyi bulan ateşim oldu. ardından yoğun karın ağrılı ishal mide bulantısı az miktarda kusmam oldu. muz patates tükettim ishal aynı gün kesildi. wc ye çok çıkamayınca karnıma ağrı yaptı acile gittim lavman v...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Yavuz Özkan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tedavi ne olur?

    Hocam pet sonuçları çıktı da değerlendirirmisiniz.çekim tekniği: meme ca tanısıyla evreleme amacıyla yapılan pet/ct için hastaya 6.95 mci f-18 fdg iv. verildikten 60 dk. sonra verteks - uyluk orta kısmına kad...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İ. Ömer Harmancıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Midede ödem

    Hocam hayırlı günler açlık glukoz degeri :101 hba1c :5.74 trigliserid:77 mg hdl kolestrol 40.0 mg ürik asit 4.59 mg hocam açlık glukoz değerim bozulmuş hba1c değerim 5.6 nın üstü prediyabetik yani gizli şeker ilerdede diyabet dediler bu durumu spor ve egzersiz yaparak minumuma indirebilir dediler h...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karaciğer yağlanma

    Toraks bt incelemesi ; toraks üst açıklığından başlayarak diafragmaya kadar alınan kesitlerde ; aorta, pulmoner konus, her iki pulmoner arter normal olarak izlenmektedir. mediastinal genişlik olağandır. kalp normal büyüklük ve konfigürasyondadır. perikardium normal kalınlıktadır. her iki ak...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tüp mide ameliyatı olmak

    Hocam siz yapıyorsanız sorun yok ücretli olsun görüşme imkanımız varmı ?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Rıza Kutaniş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide ağrisi

    Hocam merhaba sabahları uyanınca aşırı mide bulantısı yaşıyorum oguruyorum ama kusmuyorum gastroenterit kolit geçirdim geniz akıntısı şikayetim var sabahları geniz akintisi akarken hafif kırmızımsı balgam atıyorm bu mide kanaması mıdır mide agris ve mide bulantısı var bu akut gastroenteritten sonr...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karaciğer yağlanması

    Hocam selamlar hayırlı günler yapılan batın usg sinde grade 2 yağlanma çıktı yaş 27 kilo 90 boy 1.80 yapılan kan tahlili sonuçları açlık kan şekeri 101 hba1c :5.74 trigliserid :77mg hdl kolestrol 40.0 mg ürik asit 4.59 mg alt:17 ast :16 hocam bu yağlanmadan kurtulabilirmiyim diyet ve kilo ver...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Haluk Yeşilbağdan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Seminel vezikulde kitle

    Seminel vezikülde kitle merhabalar, babamın psa değeri 8,5 çıkınca ürolojiye basvurduk. renkli emar istendi. hemen akabinde boğazındaki bezeyi farkedince genel cerrah pet-bt istedi. onkolojik f18-fdg pozitron emisyon tomografi (pet-bt) raporu: bulgular: baş-boyun görüntülerinde; solda supraklavikul...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciğer yüksek çözünürlük bt incelenmesi.

    Merhaba, akciğer bt sonucum bu şekildedir. anlayabileceğim şekilde yorumlayabilirmisiniz? parakardiyak komşulukta atalektatik lineer dansite artışları mevcuttur. karaciğerde yağlamaya bağlı dansite kaybı mevcuttur. teşekürler. saygılarımla.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İrfan UÇGUN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tüp mide ameliyatı olmak

    Boy 166 kilo 105 üç sezeryandan sonra hocam seker kaldı şuan diaformin kullaniyirum tansiyonum yukseliyor bazen tüp mide ameliyatı yaptığınızı ve başarılı isim olduğunuzu öğrendim birde karadeniz hemşerim olduğunuz duyunca görüşmek isterim ameliyat ediyor musunuz öğrenmek isterim randevu alamıyorum...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Rıza Kutaniş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer yağlanması

    Hocam selamlar batın usg sinde garade 2 kaç yağlanması cıktı yapılan kan tahlili sonuçları açlık glukoz :101 hba1c: 5.74 trigliserid 77mg gel kolestrol :40.0 mg ürik asit 4.59 mg alt :17 ast :16 yaş 27 90 kilo yum hocam bu yağlanma düzelir mi ilaç felan vermediler bana yoksa nash siroza doğru...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer yağlanması

    Hocam teşekürler peki bu kara ciğer yağlanmasından kurtulabilirmiyim bu yağlanma kötüye gidermi nash olurmuyum daha sonrası siroz

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x