Koronavirüs (COVID-19) ile ilgili bilgilenmek için Sağlık Bakanlığı ve Türk Tabipler Birliği sitelerini ziyaret edin.

Alp yüksekliği, total protein düşüklüğü

  • Hocam iyi günler, babam 72 yaşında 20 yıldır tansiyon hastası,şuanda excaliba 20/5 mg,colnar 10mg kullanıyor...Ayrıca 2 yıl önce tesadüf eseri öksürüyor diye çekilen tomografisinde pankreas kuyruk kesiminde 15mm kist çıkmıştı aralıklarla mr kontrolünü yaptırıyoruz büyüme ve değişim olmadı şimdiye kadar..Hocam kontrol için bugün kan verdi babam kan testlerinde hba1c 6,akş 130,üre 30,kreatinin 0,8,alt15,ast 19,ggt 22,alp 177(30-120)t.bilurubin 0,58,sodyum 142,potasyum 4,4,albumin 4,1,t.protein 6(6,6-8,1)kalsiyum 9,3,ldl 85,hdl 32,trigliserid 186,crp 3,sedim 6,cea 1,6,ca19; 4,1,d vit 28,PTH 44, kalsiyum 9.3b12 225,hemogram normal,idrar normal,psa 0,2,kemik ölçümü yaşa göre normal,usg de grade 2 hepateasteatoz çıktı..Hocam 15 yıl önceki testlerine de baktım babamın alp si hep yüksekmiş 120-160 aralığında babamdaki ALP yüksekliğinin sebebi ne olabilir?Ayrıca t.proteini de 6 bu düşüklük neden olabilir 6 ay önce de 6,4 çıkmış önemli mi?sayygılarımla çok teşekkür ederim...


İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Endoskopi / özofago - gastro - duodenoskopi raporu

    Hocam bu rapor da var. bir de akciğer fonksiyon test sonucu var fakat onu sizinle paylaşmam mümkün değil. fotoğraf atamadığım için. karaciğer boyutunun artmasında da bir sıkıntı var mıdır? tüm abdomen sonografi incelemesinde: karaciğer boyutu artmıştır(175mm) . konturu düzgün görülmektedir. kara...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Neşet Köksal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik şüphesi

    Hocam merhaba, yaklaşık 7,5-8 ay önce anal yoldan sürtünmeli bir ilişki yaşadım,boşalma belime gerçekleşti fakat zevk suyunun vajinaya gelme ihtimalinden şüphe duyduğum için 30 saat içerisinde ella kullandım,3 gün sonra adet gördüm zaten adet zamanım yakındı. prolaktin yüksek olduğu için 2 kez ilaçl...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Hatice Çelik

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide endoskopisi

    Zülfikar bey merhaba, kıbrıstan selamlar. ben 22 yaşındayım, 2 sene önce midede açlık hissi ve rahatsızlık sebebiyle endoskopiye girdim. midemde her şey normal çıktı sadece korpusta fundik gland polip görüldü. bu parça midemden alınıp lab’a gönderildi. sonuç olarak 0,3x0,2x0,2 cm ölçüsünde 1 adet do...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gebelik şüphesi

    Hocam merhaba, yaklaşık 7,5-8 ay önce anal yoldan sürtünmeli bir ilişki yaşadım,boşalma belime gerçekleşti fakat zevk suyunun vajinaya gelme ihtimalinden şüphe duyduğum için 30 saat içerisinde ella kullandım,3 gün sonra adet gördüm zaten adet zamanım yakındı. prolaktin yüksek olduğu için 2 kez ilaçl...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Canel Çınar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reflü amelyatgı

    Merhaba hocam sizlere birşey danışmak istiyorum ben 2013 yılında kapalı reflü amelyatı oldum ve uzun zamandır gayet iyidim fakat 3 aydır mide yanması bulantı ve ses kısılmasından dolayı doktora başvurdum ve endoskopi oldum bugün tanı şöyle : servikal torakal ve abdominal özafugus normal izlendi .z...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Neşet Köksal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide şikayetleri

    Merhaba doktor bey. ben 22 yaşındayım, 2.5 sene önce mide ağrısı şikayetiyle endoskopiye girdim.hiç bir sorun çıkmadı sadece midemden bir hap kalıntısı alıp lab'a gönderdiler ve temiz çıktı. uzun zamandır hazımsızlık sorunum var ve sürekli istemsizce geğirme oluyor. bazende yediğim şeyler sıvı halin...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gebelik usg sonucu hk.

    Hocam merhaba, yaklaşık 7-7,5 ay önce anal yoldan sürtünmeli bir ilişki yaşadım,boşalma belime gerçekleşti fakat zevk suyunun vajinaya gelme ihtimalinden şüphe duyduğum için 30 saat içerisinde ella kullandım,3 gün sonra adet gördüm zaten adet zamanım yakındı. 2 ay adet gördüm 3. adetime 2 hafta kala...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Mehmet İnce

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yalancı gebelik

    Hocam merhaba, yaklaşık 7-7,5 ay önce anal yoldan sürtünmeli bir ilişki yaşadım,boşalma belime gerçekleşti fakat zevk suyunun vajinaya gelme ihtimalinden şüphe duyduğum için 30 saat içerisinde ella kullandım,3 gün sonra adet gördüm zaten adet zamanım yakındı. 2 ay adet gördüm 3. adetime 2 hafta kala...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Burak Toprak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Endoskopi / özofago - gastro - duodenoskopi raporu

    Merhaba hocam. babamın midesinde ağrı var ve endoskopiye girdi. elimizde özofago-gastro-duodenoskopi raporu var. koronavirüs var ve 6 nisan’da açıklanacakmış sonuç fakat kendini pek de iyi hissetmiyor. şikayeti: epigastriumda ağrı, ekşime, yanma. premedikasyon: lidocain: %10 lokal anestezi al...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Neşet Köksal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bogaz ağrısı tahrişi

    Hocam merhaba hayırlı akşamlar olsun. uzun zamandır hocam bogazımla ılgılı sıkıntı yaşıyorum geniz akıntısı boğazımda yapıskanlık ve bogaz arka duvarda kabarıkcıklar var oncedende rahatsız oldugumda bogazıma bakmıştım gerisinde balgam birikintisi görmüştüm kalın yapısık halde burundaki polip gibiydi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Keleş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İç hastalıkları

    Mrhb öncelikle dün endoskopiye girdim ve sonuçların ne anlama geldiğini merak ediyorum fundus ve korpus belirgin ödemliydi ve antrom mukozası normaldi. sonuç proksimal gastrit

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cengizhan Yiğitler

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Endoskopi sonucum

    Hocam merhaba ben geçen yıl helikobakterpylori tedavisi gördüm ve tekrar endoskopi oldum sonucum bu makroskopik bulgular: mide kodlu materyal: 0,3x0,2x0,2 cm boyutlarında kirli sarı beyaz renkli 1 adet endoskopik biyopsi materyalidir. materyalin tamamı 1 parça 1 kasette takibe alınmıştır. mik...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Bilgehan Çağdaş Sonbahar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mide şikayeti

    Evet hocam

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Hacı Murat Çaycı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide şikayeti

    Selam hocam hayırlı akşamlar z çizgisi düzensizdi ve 40 cm de geçildi antrum mukozası hiperemik ve ödemli bulundu antrumda mm ulkus tespit edildi ne demk tani z line düzensizligi antral gastrit antral mm ulkus

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Hacı Murat Çaycı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ultrason sonucu

    Hocam merhabalar. sorulara ilgiyle cevap verdiğiniz için bu soruyu size sormak istedim. ben 3 ay öncesinde gaz şikayetleri sebebiyle doktora gittiğimde tüm abdomen us çektirdim. kan değerlerim ve ultrason sonuçlarımın hepsi normaldi herhangi bir anormal bulguya rastlanmadı. bugün tekrar gaz şikayetl...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x